Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Zorg wordt steeds persoonlijker – Zorgtrends 2017

Zorg wordt steeds persoonlijker – Zorgtrends 2017

De dagen dat je collectieve zorg kreeg, geen keuze had en altijd koos voor de dichtstbijzijnde arts zijn definitief voorbij. Sterker nog, door de opkomst van internet weet de consument heel snel verschillende (zorg)diensten met elkaar te vergelijken. Met onder andere de introductie van de zorgverzekeringswet in 2006, is de consument mondiger en zelfstandiger geworden in het maken van keuzes rondom gezondheid en zorg. In 2017 wordt het ook min of meer verwacht van de Nederlanders dat zij zich onafhankelijk opstellen én zelf keuzes maken als het gaat om de zorg. Deze mondige consumenten zorgen ook dat er meer keuze komt tussen verschillende zorgprofessionals. Flex4Medics zet de zorgtrends van 2017 voor je op een rij.

Zorgprofessionals kiezen kwaliteit boven werkdruk

Met de bezuinigingen en personeelstekort in de zorg komt er steeds meer werkdruk bij de artsen en zorgprofessionals te liggen. Deze professionals zijn in het vak gegaan omdat ze graag goede zorg willen verlenen aan de patiënten. Ze willen graag een verschil maken. Echter merken veel van deze professionals dat de hoge werkdruk zorgt voor onvoldoende persoonlijke tijd voor de patiënten. Zorgprofessionals die graag zelf hun werktijden, kwaliteit én nazorg willen bepalen, kiezen daarom ook vaker voor een zelfstandig bestaan. Tussen 2009 en 2014 is het aantal zelfstandige zorgprofessionals met 163% toegenomen. In 2014 telde Nederland 85.072 ZZP-ers in de gezondheids- en welzijnzorg.  Anno 2017 zal dit aantal ongetwijfeld nóg meer gegroeid zijn.

Consumenten kiezen kwaliteit en persoonlijke benadering

Zoals in de inleiding al benoemd, wordt er tegenwoordig van de consumenten verwacht dat zij actief keuzes maken als het gaat om zorg. Er is een keuzevrijheid uit ziekenhuizen, maar ook uit behandelende artsen. De consumenten kunnen door de opkomst van internet gemakkelijk ziekenhuizen en behandelend artsen met elkaar vergelijken. De consument weet precies de gespecialiseerde arts te vinden voor de verschillende problemen. Nóg belangrijker de consumenten zijn steeds meer bereid hiervoor te reizen óf te betalen voor de arts om hen kant op te komen. Kwaliteit en persoonlijke benadering staat voorop.

Artsen kiezen ook voor persoonlijke benadering

Gespecialiseerde zelfstandige artsen laten een belangrijke ontwikkeling zien op het gebied van de gezondheidszorg. Deze zorgprofessionals willen zich niet langer aan één ziekenhuis of praktijk verbinden. Zij willen persoonlijk naam maken en daarbij willen zij graag hun zorg zo breed mogelijk kunnen aanbieden. Door uitstekende en persoonlijke benadering weten de consumenten deze zorgprofessionals steeds beter te vinden. De zelfstandige zorgprofessionals zorgen dat hun cliënten geen nummertje zijn, maar een individu.

Professioneel, maar toch flexibel

De zelfstandige zorgprofessionals verlenen hun diensten niet vanuit hun eigen woonkamer. Een groot vraagstuk zit vaak in de huisvesting. Het huren van een vast kantoor brengt hoge kosten met zich mee, waar de zelfstandige professional niet op zit te wachten. Flex4Medics ondersteunt deze zorgprofessionals met een uniek concept.  Een uitgebreid aanbod aan flexibele behandelruimtes en praktijkruimtes in heel Nederland. Door de diensten van Flex4Medics beschikken de betreffende zorgprofessionals over een compleet ingerichte behandelruimte met spreiding door heel Nederland. Deze ruimte is per uur te huur, waardoor de kosten van kantoorvestiging beperkt zullen blijven. Daarnaast zullen de locaties bijna allemaal beschikken over een bemande receptie voor een persoonlijk ontvangst van de arts en de cliënten.

Nóg meer diensten voor betere focus

Binnenkort lanceert Flex4Medics haar unieke outsourcingsmodel voor zelfstandige zorgprofessionals. Naast de flexruimtes die per uur gehuurd kunnen worden, kan Flex4Medics binnenkort ook agenda beheer, telefoonbeantwoording en postverwerking voor de artsen regelen. Hierdoor kunnen de artsen hun focus houden op de persoonlijke benadering van hun cliënten en uitstekende nazorg. Nieuwsgierig of benieuwd naar wat Flex4Medics voor jou kan betekenen? Neem gratis en vrijblijvend contact op voor meer informatie over de diensten van Flex4Medics.

 

Terug naar overzicht zorgprofessionals

Geplaatst op: 29 juni 2017