Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Waarom zorgprofessionals steeds vaker zelfstandig werken

Er is een ontwikkeling gaande in gezondheidsland. Steeds meer artsen en specialisten kiezen voor een zelfstandig bestaan als zelfstandig zorgprofessional. Waarom is dit? Hoe kan het dat een ziekenhuis en een huisartsenpraktijk steeds meer kwalitatief personeel verliezen. Dit alles heeft te maken met de veranderende cultuur rondom zorg én de steeds mondiger wordende patiënten.

Als zelfstandige zorgprofessional kan je écht zorgen

Veel zorgprofessionals kiezen hun professie vanuit de wens om iets voor andere mensen te kunnen betekenen. Echter laten niet alle situaties bij huisartspraktijken en ziekenhuizen het toe om de patiënten te behandelen met alle aandacht. Huisartsen werken tegenwoordig met 10 minuut consulten. Uiteraard kunnen patiënten een dubbele consult aanvragen, maar vaak is er na het consult geen tijd meer voor uitgebreide behandeling. Hiervoor moet een nieuwe consult ingepland worden en vaak is dit ook nog bij een externe specialist. Wij gingen in gesprek met een zelfstandige zorgprofessional en vroegen haar waarom zij voor een zelfstandig bestaan heeft gekozen.

“Het leuke werk moest ik doorverwijzen”

Een van de artsen die wij gesproken hebben, zit al ruim 20 jaar in het vak. “Met veel plezier heb ik altijd mijn beroep uitgeoefend. Juist de afwisseling tussen advies én verhelpen van de problemen, maakte mijn dag leuk en inspirerend. Geloof mij, de werkdruk was altijd best hoog maar het was goed te behappen zolang het werk leuk was. Echter zorgden veel wijzigingen in verantwoording ervoor dat mijn werk steeds meer van hetzelfde werd.” Aldus de arts die wij gesproken hebben.

“Wanneer een patiënt bij mij kwam met een moedervlek, mocht ik hooguit kijken of het een melanoom was of niet. Vervolgens werd ik verplicht om de patiënt naar een dermatoloog door te verwijzen, zelfs wanneer het gewoon een goedaardige moedervlek was. Ik was zelf ook opgeleid om een moedervlek te verwijderen en ik vond dat ook wel een mooie afwisseling in mijn werk, maar ik mocht dat niet meer doen. De patiënt was ook vaak erg blij dat ze niet nog een keer naar het ziekenhuis moesten om daar behandeld te worden. Een Win-Win situatie voor arts en patiënt. Maar het mocht gewoon niet meer…”

“Het plezier in mijn werk ik weer terug!”

Op de vraag waarom zij voor zichzelf begonnen is antwoord zij: “Ik werkte meer dan twee jaar op routine, gesprekken en doorverwijzen. Het werd zo eentonig en ik kreeg het gevoel dat ik de patiënten niet volledig kon helpen. Terwijl dit wel de reden was dat ik voor het beroep Arts heb gekozen. Na lang nadenken heb ik besloten om zelfstandige zorgprofessional te worden met een specialisme in dermatologie. De patiënten weten door de opkomst van het internet dat ze zelf gemakkelijk zelfstandige artsen kunnen zoeken met een specialisme. Ook merk ik dat de patiënten die nu bij mij komen vaak klaar zijn met de doorverwijzingen van alle gezondheidsinstanties. Ik ben blij dat ik de patiënten nu van A tot Z kan behandelen en begeleiden. Eindelijk is het plezier in mijn werk weer terug!”

 

Flexibel ondernemen voor de zelfstandige zorgprofessional

Flex4Medics ondersteunt de zelfstandige zorgprofessionals in hun reis van het zelfstandige bestaan. Door deze professionals de optie te bieden flexibele praktijkruimte per uur te huren, hebben deze zelfstandigen geen hoge maandlasten én betalen ze niet voor een ruimte die ze toch niet gebruiken. Bent u een zelfstandige zorgprofessional? En wilt u ook graag ondernemen zonder te hoge vaste lasten? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek over wat wij voor u kunnen betekenen. 

 
Wil je direct gebruik maken van onze flexruimte? Klik dan hier!

Terug naar overzicht zelfstandige zorgprofessional

Geplaatst op: 11 juli 2017