Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Alleen sukkels hebben het druk – Aldus NRC

Ondernemen doe je vanuit je passie en vanuit een visie. Tóch zijn deze ondernemers vaak ‘druk’. Deze drukte kan echter zorgen dat je ondernemerschap de verkeerde kant op gaat. Zorg dat jij je kunt focussen op jouw unieke eigenschappen en kwaliteiten en besteed de rest uit aan partijen die deze randzaken als passie behandelen. Zo bespaar je tijd en geld én nóg belangrijker, je bedrijf en praktijk krijgt de kans om te groeien! Flex4Medics kan de ‘verkeerde’ druk wegnemen bij de ondernemers. Het is onze passie om de zelfstandige zorgprofessionals van Nederland te ontzorgen in hun faciliteiten.

Sukkels hebben het druk volgens NRC

Dat is een behoorlijke statement, want iedereen zegt wel eens dat je het druk hebt. In een recent artikel op NRC met de titel: Alleen sukkels hebben het druk, is helder uiteen gezet hoe werkende mensen overladen worden door prikkels. Bedrijfspsycholoog Tony Crabbe heeft een uiteenzetting gemaakt van Busyness in zijn boek “Busy: how to thrive in a world of too much“.

Hij omschrijft de drukte van e-mail controleren tijdens het ontbijt, telefonerend thuiskomen, kinderen naar bed brengen, rusteloosheid en het knagende gevoel van tekort schieten. Bij velen zal deze druk bekend voorkomen. Tijd om naar een oplossing te zoeken die deze verkeerde druk wegnemen.

Waarom drukte slecht is voor je carrière

Loop een boekhandel binnen en bekijk eens naar de boeken die er gemaakt zijn over tijdsmanagement. Je zult zien dat hier een wildgroei aan is ontstaan. Dit komt omdat er een enorme behoefte is van mensen om hun tijd te managen, maar door efficiënter te werken ga je nóg meer in je werkdag ‘proppen’. Het gevolg is dat je het nóg drukker krijgt en nóg minder tijd overhoudt voor de grote projecten.

Zoals Steven Covey mooi demonstreerde: Als je een groot glas neemt en je doet daar eerst grote kiezels in, vervolgens grind en daarna zand, past er veel in het glas. Doe je echter eerst het zand erin, daarna het grind en tot slot de grote kiezels, dan zal je merken dat je lang evenveel in hetzelfde glas kunt doen. Daarom is het heel belangrijk om aan attention management te doen in plaats van tijdsmanagement. Dit verwoord Tony Crabbé erg goed in zijn boek. Druk zijn is niet alleen slecht voor je gezondheid, relaties en geluk, ook voor je carrière is drukte niet ideaal.Als je druk bent in je hoofd ga je de kleine taken eerst oppakken, in de hoop dat je hierdoor meer rust krijgt in je hoofd.

Veel gevoel van drukte heeft niet eens te maken met het druk zijn, maar met het concentreren. 1001 taken zorgen voor een rusteloos gevoel. Daarom is het ook zo belangrijk om je focus te houden op de grote taken en je af en toe te kunnen ontspannen. Daarom is het voor ondernemers zo belangrijk om te kijken naar de Core Business van het bedrijf en even zo belangrijk om ruimte te houden om te denken. Want denken is ons grootste goed!

Druk wegnemen met de diensten van Flex4Medics

Als zelfstandig zorgprofessional wil je jouw diensten zo goed mogelijk in de markt zetten. Hierbij wil je je geen zorgen maken over huurcontacten van je pand, aankleding van de kamers, telefoon beantwoording en personeelsmanagement. Zeker wanneer je een kleine zelfstandige bent wilt je je hier liever geen zorgen over maken. Door juist deze neventaken goed te regelen bij een externe partij, word jij ontlast en wordt de druk weggenomen.

Laat je telefoon dus beantwoorden door de telefoonbeantwoording van Flex4Medics. De telefoon wordt professioneel beantwoord, maar jij hoeft je hier niet mee bezig te houden. Ook je post kan worden gedigitaliseerd,  praktijkruimtes kunnen per uur gehuurd worden en een virtueel kantoor zorgt voor een professionele uitstraling van jouw bedrijf.

Flex4Medics gaat nog een stuk verder dan deze diensten. Wij kunnen je agenda’s plannen, inkomende (after)care gesprekken voor je afwikkelen en zelf een eerste lijns technische support afdeling invullen. Kortom een volledig outsourcingsmodel gewoon in Nederland. Wij houden van korte lijnen, snelle communicatie en professionele oplossingen voor uw vraagstukken.

Laat je ondernemerschap bloeien en laat je bedrijf groeien door de focus te bewaren!

De diensten van Flex4Medics zorgen ervoor dat jij je focussen op je eigen kwaliteiten en je patiënten. Alle randvoorwaarden en randzaken worden voor je opgepakt, de druk wordt weggenomen en je behoudt je professionele uitstraling. Door je leven effectief in te richten kan je je leven laten draaien om de belangrijke zaken die je energie geven. Tim Ferriss schreef hierover een bestseller genaamd “The 4 hour work week“. Tim schrijft in dit boek hoe je je zakelijke leven effectief kunt inrichten zodat jij tijd over houdt voor de belangrijke zaken in het leven. Alles draait uiteindelijk om één ding: Dé perfecte balans tussen zakelijk én privé. Neem daarom vandaag nog vrijblijvend contact op met Flex4Medics om te ontdekken waar jouw groeikansen liggen!

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 25 juli 2017