Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Zal ik thuis werken of een praktijkruimte huren?

Zal ik thuis werken of een praktijkruimte huren?

Dat is een vraag die zorgprofessionals zich vaak stellen.
Thuiswerken lijkt in eerste instantie misschien de makkelijkste keuze. U hoeft zich geen zorgen te maken over het betalen van een ruimte die u niet mag gebruiken, of over reistijd en -kosten. U kunt uw praktijkruimte in uw eigen huis precies inrichten zoals u wilt. Ook heeft u veel flexibiliteit als het gaat om het ontvangen van uw patiënten.

Neem echter even de tijd om na te denken over de potentiële praktijkruimte in uw huis. Werkt de sfeer in de ruimte voor uw praktijk? Is de standaard van de ruimte bevorderlijk voor uw merk en het imago dat u wilt uitstralen? Is het geluiddicht? Als u andere familieleden in huis heeft, kunt u uw patiënten dan volledige privacy en comfort bieden vanaf het moment dat ze bij uw voordeur aankomen?

Als u met al het bovenstaande rekening houdt, kunt u met een praktijkruimte een veel professionelere ervaring bieden. U hoeft zich geen zorgen te maken over privacy en u hoeft geen fortuin uit te geven om het er goed uit te laten zien. Als u een ruimte kiest, zorg er dan voor dat deze voldoet aan de standaard die u en uw patiënten verdienen. De beste ruimtes worden ingericht met alle faciliteiten die u nodig heeft, of dat nu comfortabele zitplaatsen zijn, een goede IT-opstelling, of andere behandelingsfaciliteiten.

Het enige probleem dat veel professionals afschrikt van het huren van een ruimte is het blokkeren van de reservering. De meeste huuropties vereisen dat u een ruimte blokkeert voor een bepaalde periode, zoals een dag per week, twee halve dagen, enzovoort – ongeacht of u die tijd met patiënten vult. De overgrote meerderheid van de therapeuten zal niet in staat zijn om zich aan deze regeling te binden. Het is heel waarschijnlijk dat uw klanten uw flexibiliteit verwachten: sessies buiten normale werktijden, last-minute boekingen of late annuleringen zijn gebruikelijk. Uw agenda kan deze maand vol zitten, maar wie weet wat er volgende maand gaat gebeuren.
Wanhoop echter niet – het hele probleem kan worden opgelost door een ruimte te kiezen die u kunt boeken met flexibele voorwaarden.

Een praktijkruimte boeken brengt nog een ander, vaak niet erkend voordeel met zich mee. Werken in de zorg kan vaak een eenzame plek zijn, vooral als u thuis werkt. Veel zorgprofessionals verlangen naar interactie met andere therapeuten en terwijl er netwerkevenementen bestaan, helpt het deel uit te maken van een gemeenschap van therapeuten om zowel uw persoonlijke als professionele netwerk op te bouwen.
U kunt uw cliënten doorverwijzen naar andere therapeuten en vice versa. U kunt uw eigen gedachten en benaderingen uitdagen terwijl u leert, wat voor ieder van ons belangrijk is.

Flex4medics biedt compleet ingerichte praktijk- en behandelruimtes aan met flexibele boeking, geen langlopende contracten en betaling achteraf. Ze heeft momenteel meer dan 30 locaties in Nederland beschikbaar. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 17 augustus 2020