Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Zakelijke hacks toegepast op het bedrijfsleven

Hoe geweldig je bedrijfsidee ook mag zijn, het zal niet uitgroeien tot een miljoenenonderneming als je er niet voor werkt. 

Op de reis naar succes zijn er enkele gouden regels om in gedachten te houden en tientallen verbazingwekkende technieken en hacks om je op weg te helpen.

Waardeer elke relatie

Bij het opbouwen van een bedrijf zul je naast hogere kaderleden ook verkoopmedewerkers tegenkomen. Zelfs als je er 100% zeker van bent dat je hun hulp nooit meer nodig zult hebben, bouw een stabiele relatie op en maak opnieuw contact met ze naarmate de tijd verstrijkt. 

Maak contact met mensen die je kent tijdens conferenties of door commentaar te geven op hun sociale media berichten. Laat ze nooit voelen dat je vergeten bent wie ze zijn of waar hun bedrijf voor staat – misschien heb je hun hulp in de toekomst nodig.

Laat mensen zich belangrijk voelen

Wat definieert een groot leider? 

– Het vermogen om elke afzonderlijke persoon in de onderneming te betrekken en hen het gevoel te geven onmisbaar te zijn.

Probeer dit eens: Ga naar je best presterende teamleden en prijs ze door oprecht te zeggen: “Ik waardeer je inbreng en harde werk echt”.

Iedereen vindt het leuk om geprezen te worden, maar als de lof specifiek is, komt hij oprecht over – niet iets wat de ander misschien alleen maar zegt om iemand een goed gevoel te geven. 

Benut je bestaande netwerk

Mensen vergeten vaak deze gemakkelijke business hack die grote resultaten oplevert. 

Ken je iemand wiens vakgebied in de verkoop, marketing of journalistiek ligt? Het is tijd om oude relaties af te stoffen en gebruik te maken van je netwerk. Wees niet bang om mensen om hulp of een gunst te vragen om de status van je bedrijf te verbeteren. 

Je zal verbaasd zijn hoe goed deze lifehack werkt – veel mensen voelen zich dankbaar voor het vertrouwen die je hen geeft.

Werf alleen de besten aan

Als je een nieuw bedrijf begint, kun je het je niet veroorloven werknemers aan te nemen die zich niet bekommeren om de toekomst van het bedrijf. 

Zoek mensen met hoge ambities maar een loyaal hart.

Hier zijn 5 essentiële interviewvragen die je moet stellen:

  1. Hoe zou je laatste baas je omschrijven? Waarom?
  2. Noem 3 dingen die je beroepsmatig wilt bereiken.
  3. Beschrijf de perfecte kandidaat voor deze baan.
  4. Vertel een verhaal dat bewijst dat je de kwaliteiten bezit die je net opsomde.
  5. Vertel over je vorige baan. Wat beviel je wel en niet?

Richt je tijd op wat werkt

Doe nooit iets alleen maar omdat iedereen het doet. Neem de tijd om uit te zoeken wat de belangrijkste activiteiten zijn die de groei van je bedrijf leiden en richt 80% van de middelen en energie op de uitvoering ervan. 

Voorkeur langetermijnvoordelen boven kortetermijnsucces

Iedereen houdt van onmiddellijke bevrediging en snelle resultaten. Het implementeren van minder veeleisende kleine taken die snel resultaat opleveren geeft je op korte termijn een goed gevoel. 

Maar wat je bedrijf eigenlijk nodig heeft, is een alomvattende langetermijnstrategie die resultaten voor de komende jaren toekent. 

Neem de tijd om een blijvend plan uit te dokteren en besteedt het beste van je tijd aan het bereiken van langetermijndoelen.

Richt een sterke bedrijfscultuur op

Wil je dat je bedrijf echt opvalt? Creëer tradities en bouw een verhaal rond je bedrijf. 

Een succesvolle bedrijfscultuur zorgt ervoor dat werknemers zich deel van het team voelen en hun vaardigheden richten op het verbeteren van het bedrijf. 

Of het nu gaat om gratis lunch elke vrijdag of collectieve vakanties, een opvallende bedrijfscultuur zorgt ervoor dat talent en bekendheid je kant op komen.

Automatiseer

Hoeveel ben je bereid te betalen voor 10 extra uren per week (dit maakt 520 extra uren per jaar)? Goed nieuws – het is niet zo duur als je dacht. Er is talloze bedrijfssoftware die je helpt delen van je werkstroom te automatiseren. 

Met onze ADD Telefoondienst automatiseer je alvast alle telefoongesprekken die je bedrijf binnenkrijgt. https://www.telefoonbeantwoording/over-ons/

Een fijn weekend!

Florentijn van den Bos::Flex4You

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 26 november 2021