Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Wordt het vinden van een ‘nieuwe normaal’ op de werkvloer onmogelijk?

De wereld verandert – we moeten ons aanpassen

Het is moeilijk om precies te weten wat we van ons beroepsleven kunnen verwachten in 2022, zeker met de recente ontwikkelingen. Deskundigen voorspellen wat ons te wachten kan staan.

Ondanks de hoop van veel werkgevers lijkt een voltijdse terugkeer naar kantoorwerk hoogst onrealistisch nu de omicron-variant de terugkeer naar kantoorplannen voor miljoenen werknemers weer terugdringt. En, gezien de manier waarop de huidige arbeidsmarkt de macht naar de werknemers heeft verschoven, zullen werkstructuren van vóór de pandemie waarschijnlijk een relikwie worden.

Maar voor alles wat zeker lijkt, is er nog zo veel wat we niet weten over hoe onze werkomgeving zich in 2022 zal ontwikkelen.

Vorig jaar rond deze tijd verwachtten velen dat 2021 een zekere mate van stabiliteit zou brengen, misschien zelfs de vlotte uitrol van hybride werk. Het opduiken van nieuwe varianten van het virus blokkeerde dit – en zal dat misschien ook in de komende maanden blijven doen.

Wat zijn de tekenen van de nieuwe normaal?

Een oproep tot kortere werkweken en verkorte werktijden heeft over de hele wereld aan kracht gewonnen, waarbij zowel bedrijven als hele regeringen dit alternatief al aan het onderzoeken zijn.

Hulpbronnen om met verandering om te gaan

Wanneer sommige werknemers eindelijk naar kantoor terugkeren – in 2022 of later – zullen velen de omgeving anders vinden als het gaat om indeling en functie.

Daarom is het volgens de deskundigen het beste om in 2022 de verwachtingen laag te houden – ook al marcheren we verder in de richting van wat we denken dat ‘normaal’ zal zijn.

We moeten dit doen ondanks het gebrek aan consistentie en voorspelbaarheid.

We weten dat we zullen beginnen, pauzeren en opnieuw moeten beginnen.

Manieren om dit jaar je nieuwe normaal te vinden

Veel analisten voorspelden een terugkeer naar het werk tegen de zomer van 2021, als vaccins meer algemeen beschikbaar worden – maar dat doel bleef verschuiven.

Varianten als delta aanhoudende bezorgdheid over de volksgezondheid en werken op afstand hielden niet op. Zoom vergaderingen bleven de dagelijkse standaard voor miljoenen werknemers over de hele wereld.

Hoewel sommige stappen ons terug lijken te brengen naar een soort pre-pandemie normaal – zoals vaccins, nieuwe Covid-19 bestrijdende medicijnen en kortere verplichte afzonderingstijd die de werknemers sneller weer aan het werk krijgen – weten we allemaal beter dan de vorm van de toekomst aan te nemen. 

(Weinig heeft dit zo uitgesproken gemaakt als het begin van het omicron dat ons eraan herinnerd heeft dat dingen in een oogwenk kunnen veranderen.)

Wat niet verandert, is de kwaliteit van ons aanbod. Is je business door de laatste jaren lockdowns en pandemie wat gezakt, dan is het een slimme zet door kosten te gaan beperken. 

Gebruikmaken van alle diensten van onze Business Points, maar dan voor een fractie van de prijs van een eigen kantoor. 

Ons Service Kantoor is het antwoord op echt flexibel en betaalbaar werken. Schrijf je bedrijf in op ons adres!

Service Kantoor. Beter en goedkoper dan virtual office.ADD Business Point

Fijne dag, hoor!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 6 januari 2022