Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Wireframes vs Mock-ups

Bepaal het juiste niveau van getrouwheid voor je project

Als je je het ontwerpproces van een website of applicatie voorstelt, denk je waarschijnlijk aan de ingewikkelde codering en digitale interfaces die nodig zijn om die ontwerpen tot leven te brengen. 

Maar de meeste ontwerpen beginnen meestal veel eenvoudiger dan een driedaagse marathon aan coderen met zes nerds in een kelder en een moeder die elke 45 minuten chocomelk brengt met licht verbrande chocoladekoekjes.

Low-fidelity wireframen is een eenvoudig maar onschatbaar hulpmiddel voor het plannen en schetsen van projectontwerpen. 

Of je nu schetst op een whiteboard of een digitaal canvas gebruikt, wireframes helpen teamleden en belanghebbenden van verschillende ontwerpkwaliteiten om samen te werken. 

En uiteraard toepassingen te plannen voordat die ideeën in realistische modellen en prototypes worden uitgewerkt. 

Wireframes worden dus gebruikt om het raamwerk te definiëren, de informatie hiërarchie aan te tonen, de werkstroom te demonstreren, details te geven over wat er op het scherm staat, en een beschrijving te geven over hoe een onderdeel werkt (annotatie). 

Afhankelijk van de complexiteit van de toepassing of site, moeten wireframes voortbouwen op een ander eisen-leveringsproduct; procesmodellen. 

Wireframes kunnen gebruikt worden om eisen aan een klant te ontlokken, en uiteindelijk eisen met een klant te bevestigen. 

Wireframes zijn een visueel model van de structuur van een site of toepassing. Ze bepalen niet het lettertype dat gebruikt zal worden, de vulling, de kleur, de stijl enz. 

Ze zijn niet op schaal, en ze hebben geen tinten of kleurverlopen. Dit alles moet met de klant gecommuniceerd worden, zodat hij het proces en de context van het wireframe begrijpt, in samenhang met de andere eisen die gesteld worden.

In de wereld van het webontwerp is een website mock-up daarentegen een high-fidelity simulatie van hoe een website er uit zal zien. 

Website mock-ups combineren de structuur en logica van een wireframe, maar met de beelden, grafische elementen en UI-elementen die het uiteindelijke product zal hebben.

Als we deze nerd-die-nog-bij-moeder-woont-taal vertalen naar het Nederlands kunnen we stellen dat een mock-up website design de makkelijkste weg is naar een website bouwen als je niet erg technisch bent ingesteld.

Als je tijdens de lockdown graag aan de slag gaat om een website te creëren heb ik hier een top 5 software voor Windows voor je!

Wondershare Mockitt

Wondershare Mockitt staat bovenaan het lijstje omdat het de meest geavanceerde tool is die gemaakt is voor projectmanagers, analisten en professionals in de industrie die software projecten moeten plannen, prototypes van oplossingen moeten maken en specificaties moeten overdragen aan een ontwikkelaar zonder te coderen. 

Deze software heeft een intuïtieve gebruikersinterface waarmee je er doorheen kunt navigeren zonder de hulp nodig te hebben van een professional of deskundige in de tech industrie.

Axure RP

Als je een professionele web design software nodig hebt waarmee je opvallende prototypes bouwt, dan is de Axure RP wat je nodig hebt. Deze toepassing wordt beschouwd als de gouden standaard op het gebied van prototyping. Beginners en professionele UX-ontwerpers vinden het gemakkelijk te gebruiken. 

Met Axure RP kan je pro-websites en-apps ontwikkelen zonder te coderen. 

Figma

Figma is een web-gebaseerde vector graphics editor en prototyping software, gemaakt voor zowel beginners als professionals. Het is hoofdzakelijk web-gebaseerd, maar extra offline functies worden mogelijk gemaakt door desktop apps voor Windows en MacOS toestellen. Met Figma web design software kun je je statische ontwerpbestanden omzetten in een interactieve ervaring met weinig of geen coderingservaring.

InVision

InVision is een web-gebaseerd programma dat ontworpen is voor het ontwikkelen of bouwen van prototypes, en web sjablonen. Deze software is alleen compatibel met Windows OS. In tegenstelling tot Axure XP is samenwerken met InVision als een fluitje van een cent. 

Het heeft een gebruikersvriendelijke interface waarmee je gemakkelijk en snel prototypes en schermen kunt organiseren. Met deze toepassing kan je met vertrouwen itereren, beter en sneller ontwerpen.

Adobe XD

Dit is een web-gebaseerd ontwerpgereedschap, ontwikkeld en uitgegeven door Adobe Inc. voor zowel web apps als mobiele apps. 

Dit programmawerk compatibel met Windows OS, Mac OS, iOS en Android apparaten. Het heeft een intuïtieve gebruikersinterface waarmee je natuurgetrouwe ontwerpen, wireframes, animaties en interactieve prototypes kunt maken zonder de hulp van een expert.

Gelukkig heb ik geen verstand van het schrijven van data en het bouwen van een website. Laat mij maar een bedrijf bouwen. Is een stuk interessanter wat mij betreft.

Neem nu het pilot project in Tilburg. Een grote stap om een heel gebouw te huren. Normaal zijn het enkele kantoren in een gebouw, een vleugeltje hier een verdiepinkje daar. Je kent dat wel.

Maar een heel gebouw zat wel in mijn hoofd maar het dan ook nog doen is 2. Deze mooie kans kwam ineens op mijn pad. Die na enige twijfel toch met beide handen aangepakt. 

Het zijn wilde tijden om je business draaiende te houden dus hier heb ik wel de nodige slapeloze nachten aan over gehouden. 

Jij kan voor een appel en een ei een kantoor voor een uurtje of een dagdeel krijgen,of een adres afnemen. Mijn bedrijf moet direct een langjarig contract aangaan.

Dan nog een keer alle fantastische ideeën die in mijn hoofd zaten in de pand uitrollen. Het begin is er en daar starten we volgende week mee. Vanaf 3 januari kan je aan de slag vanuit de Spoorlaan 334.

We hebben nog een hoop klanten nodig in Tilburg. Dus neem jij de stap om nog dit jaar met ons een contract aan te gaan dan krijg jij van mij een fantastische mooi aanbod.

Zoek jij iets in een andere stad. Stuur gewoon ff een mail of bel mij en we maken er wat moois van.

Alleen dit jaar nog! In 2022 moet er weer geld verdiend worden. Sorry.

Maak een offerte via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/ en regel direct je contact.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4You

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 24 december 2021