Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Windows 11

In een poging alle herrie in de wereld wat te laten vertroebelen, ben ik gisteren in de digitale wereld gedoken, en zoals altijd, heb ik mezelf verteld dat ik een expert ben in de wereld van IT …dus…

 

Dus nam ik er even m’n Chromebook bij, die ik enkele maanden geleden nog zo goed als vermoord heb (niet opzettelijk …)

 

Als ware IT’er probeerde ik dus de schade ongedaan te maken, en de harde schijf (die al verdorie zo klein is op een Chromebook) terug in het leven te brengen, een digitale wederkomst van Christus bijna.

 

Nou, iedereen die me een beetje kent, weet dat ik helemaal geen kaas heb gegeten van al dat IT gedoe, maar als bij wonder, heb ik het ding toch enigszins terug aan de praat gekregen.

 

Wat nog gekker is aan het hele gebeuren, m’n desktop, die ik open had staan met wat muziek op de achtergrond, kreeg plots een notificatie met ‘install Windows 11 now’.

 

Ik zei nou, dat doen we dan maar!

 

Voor je jezelf een breuk lacht, ik ben dit aan het typen op die computer, met Windows 11, dus deze keer heb ik helemaal niets kapot gemaakt, en kan ik je nog een onpartijdige review geven van het nieuwe Microsoft gebeuren.

 

 

Hoe dit ook mag komen, Windows 11 is lekker snel, het werkt voortreffelijk op mijn pc (als je niet de gekste dingen op de achtergrond doet), en als je eenmaal gewend bent aan de nieuwe manier van werken, is het zelfs vlot om mee te werken.

 

Zoals jullie misschien wel weten ben ik geen grote fan van Microsoft, maar ik moet echt toegeven dat ze goed bezig zijn met Windows 11.

 

Ik heb daarom besloten om er eens echt mee te beginnen. Met alle mogelijke voordelen: groter scherm, sterker nog ik heb zelfs drie schermen naast elkaar, bijna kan ik als NASA ingenieur door de beugel (dus ik kan beter typen), en natuurlijk de mogelijkheid om mijn verhaal te doen.

 

Ik zie wel hoe het afloopt, en ik ben erg benieuwd.

 

Het eerste wat me trouwens opviel, is dat Linux standaard klaar staat te wachten als een hond die de hele dag heeft gewacht om te gaan wandelen als je van je werk thuis komt na een vermoeiende dag vol vergaderingen.

 

Waarschijnlijk om Android apps te gaan debuggen. (Linux he, niet de hond die staat te wachten)

 

De Windows 11 OS wordt beschouwd als de geavanceerde vervanging voor zakelijk, persoonlijk, en spelgebruik. Het is een upgrade van Windows 10, wat betekent dat Microsoft in deze versie zeker de beperkingen van Windows zal verlichten. Hier zijn enkele opmerkelijke voordelen van Windows 11 die je er toe moet doen.

 

Grafische veranderingen zijn de belangrijkste voordelen van Windows 11

De themaset is helemaal nieuw en anders in windows 11, inclusief de startknop en het opstartgeluid. Er komt een enorme verbetering in de Gebruikersinterface die zich verrassend automatisch aanpast aan het gebruikersscherm.

 

Verbeterde taakweergave

Multitasking is wel een pak eenvoudiger nu. (Ja, ja … Zelfs zonder dat tweede of derde scherm, echt waar!)

 

Tabletmodus

Windows 10 kreeg negatieve feedback vanwege de gebrekkige tabletmodus; Windows 11 zal een intuïtievere tabletmodus brengen. Bovendien zullen gebruikers met het scherm kunnen interageren via spraak typen, aanraakscherm, aangepaste toetsenbordinstellingen, en digitale pen.

 

Twee maanden geleden heb ik in mijn business ook een flinke software-update gedaan: de software om flexkantoren te plannen is volledige vernieuwd.

 

Het meest fantastische is wel de app die er ook bij is gemaakt. Dit is het ultieme voorbeeld van flexibel kunnen werken.

 

Helaas is het proces niet helemaal zonder slag of stoot gegaan, maar inmiddels werkt alles stabiel en worden alle agenda’s bijgewerkt op de juiste manier. De eerste weken na de overgang hebben we te maken gehad met dubbele boekingen. Dat leverde geen positieve reviews op zullen we maar zeggen. We hebben nog nooit zoveel reviews gehad.

 

Mijn hele team heeft er in de tussentijd wel voor gezorgd dat alle bugs er snel uit zijn gehaald. Blijkbaar werkt droog testen anders dan live gaan. Ik snap het niet.

 

Wil je alle ruimtes zien en direct reserveren ga dan naar https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren en leg direct het kantoor vast waar jij naar op zoek bent.

 

Gaan wij in de tussentijd nog even verder om de boel nog beter en mooier te maken.

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer 😉

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 23 mei 2022