Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

White Label | Deel 2

Voordelen van white label software

White labeling kan aanzienlijke zakelijke voordelen opleveren. Bedrijven kiezen voor white label software omdat het kan zorgen voor snellere lanceringen, lagere kosten, minder risico, en diversificatie.

 

Snellere lanceringen van software

Het ontwikkelen van software voor intern of extern gebruik vergt veel engineering en tijd, en dan moet je ook nog rekening houden met de implementatietijd. In plaats van de oplossingen van de grond af op te bouwen, kunnen bedrijven eerder dan later betrouwbare platforms in gebruik nemen – en vaak voor minder geld vooraf.

 

Je aanbod diversifiëren

Voor wederverkopers is white labeling een verstandige manier om meer producten aan je portfolio toe te voegen, je op een nieuwe markt te begeven, of je eigen producten of diensten kruiselings te promoten. Als je niet de tijd, middelen of kennis hebt om een aangepaste oplossing te bouwen, dan is white labeling misschien wel de beste strategie die voor je producten en bedrijf beschikbaar is. Het kan je ook helpen aan de behoeften van klanten te voldoen zonder extra eigen personeel aan te nemen.

 

Lagere ontwikkelingskosten

Software ontwikkeling is duur, en kost veel tijd en middelen. En als je de software eenmaal ontwikkeld hebt, moet je ze daarna rigoureus testen en op bugs controleren. White label software kan je helpen deze dure ontwikkelingsprojecten weg te snijden. In plaats daarvan krijg je toegang tot software die al gebouwd en getest is.

 

Minder risico

Het ontwikkelen van je eigen software brengt risico’s voor je bedrijf met zich mee, zelfs als de software alleen voor intern gebruik is. Stel dat je de software gebruikt voor trainingsdoeleinden. Als je leermanagement systeem veel haperingen vertoont, zullen nieuwe aanwinsten gefrustreerd raken. Het zal moeilijker voor ze zijn om de informatie te onthouden, en ze zullen er waarschijnlijk hun vrienden over vertellen, wat je kansen op aanwerving schaadt.

 

Dat risico wordt nog groter als je klantgerichte software ontwikkelt. Ongeveer 51 procent van de klanten zal geen zaken meer doen met een bedrijf na zelfs maar één slechte ervaring. Bovendien zullen mensen met slechte ervaringen het waarschijnlijk aan negen tot 15 anderen vertellen, wat je reputatie nog verder schaadt. White label software kan je helpen je klanten tevreden en betrokken te houden bij je merk.

 

Is white label software geschikt voor je bedrijf?

Hoewel er veel voordelen zijn, is white labeling niet voor iedereen geschikt. Het biedt minder controle over specifieke functies of updates en kan een uitdaging zijn om te integreren in gecentraliseerde rapportage en analyses. Maar voor wie software nodig heeft om zijn eigen merk te dragen, is white label software meestal goedkoper en gemakkelijker te implementeren dan zelf intern software te ontwikkelen.

 

Om uit te zoeken of white label software geschikt is voor je bedrijf, kan je zeker en vast beginnen met een kijkje te nemen op Appsumo, een platform waar ik een zes maand geleden ongeveer een artikel heb over geschreven.

 

AppSumo is het entrepreneur’s platform voor het kopen en verkopen van digitale producten. Tegenwoordig kan iedereen zijn digitale producten op AppSumo zetten – jij bepaalt de prijs, de dealvoorwaarden, en het plan.

 

Het mooie aan dit platform, je kan alles terug inwisselen zonder dat er vragen worden gesteld,  binnen de minuut staat geld terug op je rekening!

 

Om de boekingen van onze flexkantoren soepeler te laten verlopen zijn we al een tijdje druk doende om naar een onafhankelijk agendasysteem over te stappen. Zelf bouwen blijkt voor nu iets te ambitieus.

 

Ergens in april moeten we hiermee wel klaar zijn. Ook dit is eigenlijk niets anders dan een whitelabel app waar we zelf onze ruimtes in hebben aangemaakt.

 

Voor de prijs waartegen deze software wordt aangeboden kan je zelf niet gaan programmeren ….althans als je even goed zoekt. Ik kwam prijzen tegen die echt niet van de poes waren. Dan kan je het wel beter zelf gaan bouwen.

 

Dus in de loop van april kan je alle kamers met een app boeken. Dit betekent dus dat wanneer een direct een vervolgafspraak wil maken met je klant je deze app erbij haalt en direct ziet wat er beschikbaar is.

 

Kan je niet wachten op deze app dan kan je nog steeds op het oude platform je flexruimtes boeken: https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/

 

Ik laat je weten als we zo ver zijn!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 7 maart 2022