Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Weer iets nieuws in de mode, Low of No-Code

Als je bent zoals mij bent, en trouwens de meeste ondernemers, onderzoek je voortdurend hoe je je leven gemakkelijker kunt maken. 

Een van de grootste trends in het bedrijfsleven nu zijn Low/No-Code platforms – hulpmiddelen waarmee je krachtige toepassingen kunt bouwen zonder enige codeerervaring. Deze platforms zorgen voor een revolutie in de manier waarop elk bedrijf werkt, en ze vertonen geen tekenen van vertraging. 

Vandaag zal je inlichten over de voordelen van het gebruik van een Low/No-Code platform en de toekomst ervan in de zakenwereld verkennen.

Dus, wat is een Low/No-Code platform precies?

Kort gezegd is het een (drag-and-drop) interface waarmee gebruikers aangepaste toepassingen kunnen maken zonder enige ervaring met coderen. Deze platforms worden steeds populairder door hun gebruiksgemak en flexibiliteit. Bedrijven van alle groottes gebruiken Low/No-Code platforms om aangepaste toepassingen te bouwen die taken automatiseren en de efficiëntie verbeteren.

Hoe werkt het?

Typisch heeft een low code ontwikkelingsplatform 3 componenten:

Grafische gebruikersinterface (GUI) om te programmeren: Met deze interface, die een (drag-and-drop) omgeving toont, kunnen bedrijfsprofessionals inputs en outputs configureren en het vereiste niveau van bewerkingen bepalen

Integraties voor I/O: De meeste bedrijfsgegevens worden in databanken bewaard. Deze platforms bieden interfaces naar databases. De meeste bedrijfsapplicaties geven hun uitvoer vrij via API’s, websites, of apps. 

Met low/no-code kunnen gebruikers deze uitvoerfunctionaliteit gemakkelijk bouwen

Een applicatiebeheerder: Low/No-Code platforms bieden middelen waarmee gebruikers low-code apps kunnen bouwen, debuggen, inzetten en onderhouden om ze up-to-spec te houden.

Er zijn veel voordelen van het gebruik van een Low/No-Code platform. Het meest voor de hand liggende voordeel is dat er geen codeerervaring voor nodig is. Dit betekent dat iedereen een applicatie kan bouwen – je hoeft geen team van ontwikkelaars in te huren of maanden te besteden aan het leren coderen. 

Maar als je geen ervaring hebt met hoe te beginnen, kan het voordelig zijn om het aan professionals over te laten.

Wat nog meer?

Low/No-Code platforms zijn ook veel goedkoper dan traditionele ontwikkelmethoden. Omdat je niet maandenlang hoeft te coderen en je kunt concentreren op wat belangrijk is: de software maken die je wilt!

Behalve goedkoper en gemakkelijker in gebruik, zijn Low/No-Code platforms ook veel flexibeler dan traditionele ontwikkelmethoden. Met een traditionele ontwikkelingsaanpak beperk je je tot de mogelijkheden die beschikbaar zijn in de programmeertaal die je gebruikt.

Wat kan Low/No-Code voor je bedrijf betekenen?

Low-code stelt bedrijven in staat sneller op klanten te reageren door nieuwe functies te implementeren of vernieuwende technologieën en beveiligingsprotocollen in te voeren. Ze dienen ook ter ondersteuning van een nieuwe lichting ontwikkelaars, die niet langer low-code experts hoeven te zijn in coderen of ontelbare programmeertalen. 

De toekomst van Low/No-Code? Zeer rooskleurig!

Deze platforms worden steeds populairder en voordelig voor bedrijven van alle groottes. Voor de komende tijd verwachten we dat nog meer bedrijven Low/No-Code platforms zullen gebruiken om op maat gemaakte toepassingen te bouwen. 

Deze trend is hier om te blijven, en hij zal de komende jaren alleen maar groter worden.

Alles wijst dus erop dat de mogelijkheden voor dit type platforms eindeloos zijn. 

De mogelijkheden die ADD Business Point aanbiedt zijn dan wel niet eindeloos, het rijtje is volgens mij dan wel compleet, of toch bijna … 😉

Florentijn van den Bos

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 27 april 2022