Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Wat zou je doen als je nog een jaar te leven had, en gegarandeerd succes had in alles wat je doet. Wat zou je dan doen?

De meeste mensen hebben bucket lists vol met reisbestemmingen, etenswaren die ze willen proberen en ervaringen die ze willen opdoen. Het is niet ongewoon dat twintigers gevraagd wordt: “Wat wil je nog doen voor je sterft?” Maar ergens onderweg verliezen we dat gevoel uit het oog als we bang zijn voor onze toekomst of beseffen dat we elk moment kunnen sterven. 

 

In onze twintiger jaren beginnen velen van ons aan een carrière en gaan op zoek naar liefde. We bouwen huizen, kopen auto’s en maken vrienden die familie worden. De dingen die we in onze twintiger jaren doen zijn de dingen waar de meeste mensen spijt van krijgen als ze ouder worden. Als je er even over nadenkt, is je antwoord misschien iets als “Koop een huis” of “Neem kinderen” of “Reis”. 

 

Maar waarom zou je het daarbij laten? 

 

Wat zou je doen als je een jaar te leven had, en gegarandeerd succes bij alles wat je doet?

 

En waarom niet elke dag zo door het leven gaan?

 

Reis de wereld rond

Als we reizen, openen we onze wereld en sluiten we onze grenzen. Er is geen betere manier om met mensen en culturen in contact te komen dan door te reizen. Wat is een beter moment dan nu om de wereld rond te reizen, als het niet nu is? Je hebt er een jaar de tijd voor, en je kunt gaan en staan waar je wilt. Het hebben van dat soort flexibiliteit en ervaring helpt je een beter mens te worden, en het maakt je aantrekkelijker voor anderen. Het is een van die dingen die niet iedereen kan doen, en het zal je doen opvallen in een menigte. Er zijn veel manieren om te reizen, en het hoeft niet altijd duur te zijn. Je kunt met vrienden of zelfs in je eentje reizen. Er zijn ook manieren om je reizen te financieren met studiebeurzen, beurzen, en werkreizen.

 

Leer iets nieuws

Leren is een levenslange bezigheid, maar het wordt meestal naar de achtergrond verdrongen als we jong zijn. Je kunt op elke leeftijd leren, en het is nooit te laat om opnieuw te beginnen studeren. Je kunt geschiedenis studeren, talen leren, of zelfs een nieuwe hobby oppakken, zoals schilderen of een instrument bespelen. Als je jong bent, en je hebt de middelen, kun je ook een tussenjaar nemen en reizen terwijl je een nieuwe taal of cultuur bestudeert. Het zal je cultureel bewuster maken en je helpen jezelf beter te begrijpen. Wat je ook studeert, het zal je aantrekkelijker maken op de arbeidsmarkt. Werkgevers willen mensen die flexibel zijn, die niet bang zijn om te veranderen en die buiten de gebaande paden kunnen denken. Als je een specifieke vaardigheid hebt, kun je ook overwegen wat extra geld te verdienen door freelancewerk.

 

Anderen helpen

We hebben allemaal wel een vaardigheid die we kunnen delen om anderen te helpen. Misschien ben je goed in sport, of heb je een talent voor muziek. Je kunt je vaardigheden vrijwillig inzetten en ze gebruiken om mensen te helpen. Je acties hoeven niet groot te zijn om een verschil te maken. Als je tijd hebt, kun je een oudere buurvrouw helpen boodschappen te doen of een hond uitlaten in een asiel. En als je iets groters wilt doen, kun je je vrijwillig inzetten voor een organisatie waar je graag deel van uitmaakt. Het zal je een voldaan gevoel geven en je zelfs helpen je passies te ontdekken. Vrijwilligerswerk kan ook goed overkomen als je solliciteert naar een baan. Het laat zien dat je een gulle persoon bent die bereid is anderen te helpen zonder er iets voor terug te verwachten.

 

Bouw iets op waar je gepassioneerd over bent

Heb je een vaardigheid of iets waar je gepassioneerd over bent? Nu is het moment om iets te bouwen dat mensen zullen gebruiken of leuk zullen vinden. Iets bouwen waar je gepassioneerd over bent, geeft je een gevoel van doel en helpt je de tijd te doden terwijl je in behandeling bent. Het kan zoiets simpels zijn als een blog, een website of een mobiele app. Als je gepassioneerd bent over sport, zou je zelfs een podcast over sport kunnen maken. Iets opbouwen waar je gepassioneerd over bent zal je gelukkiger maken en meer voldoening geven over je leven. En je kunt geen prijs zetten op geluk.

 

Zelf ben ik altijd al gepassioneerd geweest om je werk zo flexibel mogelijk in te richten. 20, 30 jaar geleden had ik dat al maar het wordt ons wel steeds makkelijker gemaakt.

 

Vanuit HQ kan echt overal mijn werk doen en die zelfs een lange tijd achterelkaar. Nu komt de ultieme beproeving die ik mezelf heb opgelegd. 2 maanden non-stop samen met HQ reizen. Vanaf de Poolcirkel terug naar het zuiden. Het zal mij benieuwen wat ik tijdens deze roadtrip tegenkom. En uiteraard blijft het werken door gaan. Sterker nog ik ga onderzoeken hoe ze het in Noorwegen hebben geregeld. Dat stukje heb ik dan wel voorbereiden. De rest is open en volledig blanco.

 

Wil jij je business ook met een gerust hart achterlaten in Nederland. Vestig je bedrijf dan op 1 van onze adressen. Als je nu een offerte aanvraagt via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/ heb je vandaag al een fantastisch adres voor je bedrijf.

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer 😉

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 8 juli 2022