Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Vervelende lockdown?

Nu we hier in Nederland terug een lockdown aan ons been hebben door Omicron leek het me een goed idee om even wat bezigheden neer te pennen om de kerstvakantie wat minder saai te maken.

Daarom dat ik ze dan ook even doormail naar jou, mocht je iets leuks weten dat niet in m’n lijstje staat, laat het dan zeker ook weten!

1. Maak van oude briefkaarten digitale kaarten. Gewoon om te zeggen: “Ik mis je”, “Denk aan deze dag vorig jaar” of andere begroetingen.

2. Als je een brievenverzamelaar bent, type ze dan op, voeg foto’s toe en maak er een boek van.

3. Begin een nieuwe taal te leren als voorbereiding op die volgende reis. Duolingo is gratis online, maar je kunt betalen voor een betere versie als je een fervent boontje bent.

4. Stencil en schilder een favoriet citaat op een saaie muur bij je thuis.

5. Maak een kwarktaart zoals je oma vroeger maakte.

6. Als je een boek gelezen hebt en ervan genoten hebt, stuur het dan naar een vriend met de opdracht het door te geven als het gelezen is.

7. Verveeld door familie videoquizzen? Begin een masterclass in iets wat een van jullie goed kan.

8. Brei met grote naalden en grove wol. Zoek online een gratis patroon in Ravelry.

9. Schrijf met behulp van een mooi notitieboekje elke ochtend 10 minuten vrijuit. Leg dromen, herinneringen, gedachten vast.

10. Koop elke keer dat je een supermarkt bezoekt een paar omgevingsartikelen voor je plaatselijke voedselinzameling.

11. Verzamelaar van tijdschriften die je niet wilt bewaren? Knip er leuke plaatjes uit en lijst ze in. Of maak er kaarten van – zie 1.

12. Neem je telefoon mee als je een wandeling maakt. Streef ernaar voor elke letter van het alfabet een straatnaam op te nemen. Het zal je helpen je buurt te leren kennen.

13. Koop pakjes zaadjes, niet ze aan een kaart (zie 1) en stuur ze naar vrienden. Zaden staan voor hoop in de toekomst. Voeg een passend (lente?) gedicht toe.

14. Gebruik Brushes Redux in de Apple store. Een gratis app waarmee je met je vingers kunstwerken, zoals Hockney schilderijen, kunt maken.

15. Leer kalligrafie.

16. Google “virtuele reizen” om plaatsen te bezoeken die je ooit nog eens wilt zien.

17. Organiseer een Zoom speurtocht.

18. Maak je eigen terrarium (goedkoper dan complete versies).

19. Neem contact op met een plaatselijke lagere school en vraag de directeur of je kinderboeken kunt schenken of een donatie kunt doen voor boeken of technologie.

20. Steek een kaars aan en denk aan een vriend of vriendin die op dit moment steun nodig heeft. Vertel hem of haar dat je dit gedaan hebt.

21. Stuur spelletjes en puzzels naar een plaatselijke liefdadigheidsinstelling voor daklozen. Sommige bewoners hebben noch het geld noch de middelen om dingen te kopen om hun tijd mee bezig te houden.

22. Doe vrijwilligerswerk om bevriend te raken met mensen die geïsoleerd zijn. Neem contact op met je plaatselijke gemeente of een liefdadigheidsinstelling zoals Age UK.

23. Stel een familievideo samen voor een familielid dat een bijzondere verjaardag viert. Het hoeft niet professioneel te zijn. In feite is het vermakelijker dan het dat niet is!

Mocht je het te druk hebben door al die bezigheden die ik net voor je heb opgesomd en je hebt geen zin om de telefoon op te nemen kan je die altijd laten opnemen door onze dienst!

https://www.addbusinesspoint.nl/telecom/telefoonbeantwoording/

Fijne laatste werkweek voor de kerstdagen!

Florentijn van den Bos::Flex4You

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 20 december 2021