Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Verrassende feiten over de geschiedenis die je niet wist | Flexman Vrijdag

Het verleden is fascinerend. Het bevat geheimen, feiten en mysteries die ons ook vandaag nog intrigeren en fascineren. Bereid je voor om je schoenen van je voeten te blazen. Lees verder om deze verrassende feiten over de geschiedenis te leren die je nog niet wist.

Geschiedenis wordt vaak over het hoofd gezien op school.

 

Als het verleden zo’n fascinerend onderwerp is, waarom wordt geschiedenis dan vaak over het hoofd gezien in de lesprogramma’s? Daar zijn een paar redenen voor. Eerst en vooral is het een zeer lang onderwerp dat moeilijk in korte tijd te onderwijzen is, vooral als het maar één lesuur op een schooldag is. Ook wordt geschiedenis daarom vaak onderwezen als een droog, droog onderwerp dat niet erg aantrekkelijk is voor jonge leerlingen.

Maar door kinderen op een spannende en boeiende manier kennis te laten maken met het verleden, is de kans groter dat ze geschiedenis gaan zien als iets waar ze in de toekomst graag meer over willen leren.

Bovendien zijn veel van de feiten in de geschiedenis een beetje verrassend, en dit kan van geschiedenis een interessant en boeiend vak maken als het op een creatieve en boeiende manier wordt gepresenteerd.

 

De Sumerische kalender begon in het 4e millennium voor Christus.

 

De vroegst bekende kalender dateert uit 4000 v. Chr. in Soemerië, en was waarschijnlijk een combinatie van astronomische en landbouwcycli. De Soemerische kalender is gebaseerd op een cyclus van 12 maanden, elk ongeveer 30 dagen lang.

De maanden waren verdeeld in 3 weken van elk 7 dagen, en het jaar werd gecompleteerd met een extra maand, Adar genaamd, die ongeveer 8 dagen lang was.

Deze kalender werd later gebruikt door de Babyloniërs, die de Sumerische namen door hun eigen namen vervingen.

 

Er zijn meer tijgers dan mensen in het wild.

 

De tijger is een van de meest bedreigde dieren ter wereld, met nog maar zo’n 2200 in het wild. Hoewel tijgers vroeger in alle continenten voorkwamen en duizenden jaren geleden zelfs in China in het wild werden gezien, zijn ze nog maar in negen landen in het wild te vinden. De grootste populatie bevindt zich in India, waar zij nu als bedreigd worden beschouwd.

In het verleden waren er veel meer tijgers dan nu, en ze waren veel wijder verspreid in het wild. Archeologen hebben bewijzen gevonden van tijgers in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar ook in Azië en Noord-Amerika.

 

De eerste wolkenkrabber ter wereld is nooit afgebouwd.

 

In 1874 werd ’s werelds eerste wolkenkrabber gebouwd in Chicago. Het heette het Home Insurance Building, en het was 328 voet hoog (100 meter) en er stond een hele reeks andere zeer hoge gebouwen op hetzelfde terrein.

Dit gebouw werd echter in 1931 gesloopt en vervangen door een andere wolkenkrabber, die veel hoger was dan het origineel.

 

De langste hangbrug ter wereld is nog steeds in aanbouw.

 

De langste hangbrug ter wereld is de Akashi-Kaikyo-brug in Japan, die naar verwachting in 2018 klaar zal zijn.

Deze brug overspant het kanaal tussen de twee eilanden Kaki en Shikotan, en is volledig van staal gemaakt. De hoofdoverspanning is een slordige 1.2km lang.

De brug is nog steeds in aanbouw, en dat al sinds lange tijd, dus het is misschien verrassend om te vernemen dat hij nog steeds in aanbouw is.

 

Van lezen leer je meer dan je hoofd volstoppen met informatie.

 

Een van de verrassende feiten over geschiedenis is dat je meer leert door te lezen dan door allerlei informatie in je hoofd te proppen. Lezen is een actief en creatief proces, en het vereist dat je je aandacht op een verhaal richt om het te begrijpen.

Als je alleen informatie over de geschiedenis leest, is de kans groter dat je onthoudt wat je hebt gelezen dan wanneer je alleen feiten uit je hoofd probeert te leren. Lezen is een actief en creatief proces, en het vereist dat je je aandacht op een verhaal richt om het te begrijpen.

 

Geschiedenis lezen is ook een meer verrijkende ervaring dan het uit het hoofd leren van feiten. Het lezen van geschiedenis is als het kijken naar een schilderij, waarbij je je probeert voor te stellen hoe het zou zijn geweest om te leven in de tijd die wordt beschreven.

 

 

Conclusie.

 

Het verleden zit vol verrassingen en weinig bekende feiten die de geschiedenis boeiend kunnen maken.

Wat ook boeiend is is hoe snel je een offerte van ons krijgt, zelfs op een vrijdag!

 

Probeer maar, je zult het wel zien https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 8 april 2022