Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Van koortsdromen tot labyrintische nachtmerries

Ik denk dat ik deze week een dosis Omicron over me heb gehad, wat was dat allemaal!

Koortsdromen behoren tot de mogelijke symptomen van koorts. In meerdere studies beschrijven slapers hun koortsdromen als bizar, negatief, en emotioneel intens.

Ervaringen van koortsdromen verschillen tussen slapers. Sommige mensen met koorts herinneren zich niet dat ze gedroomd hebben, terwijl anderen zich hun koortsdromen 2 jaar later nog steeds kunnen herinneren.

En mocht je de droom zelf niet herinneren, dan ben ik ervan overtuigd dat het plasje zweet wel blijft plakken in het geheugen.

Koortsdromen zijn levendige, vaak bizarre of onaangename dromen die slapers kunnen beleven wanneer zij koorts hebben.

Deze dromen gebeuren op dezelfde manier als andere dromen. Hoewel ze tijdens elk stadium van de slaap kunnen voorkomen, gebeuren de meeste levendige dromen tijdens de snelle oogbewegingen (REM) slaap.

Wakker worden tijdens of vlak na de REM-slaap kan de kans vergroten dat je je herinnert.

Gewoonlijk dromen mensen in totaal ongeveer twee uur per nacht, maar de droomervaringen variëren. Sommige mensen dromen in zwart-wit, terwijl anderen in volle kleuren dromen.

Bij het nadenken over die nare koortsdromen kwamen er vage herinneringen naar boven over ervaringen die ik toen ik jong was, heb ondergaan, met behulp van een of ander kruid van de smartshop om de hoek.

Sinds het begin van de mensheid hebben dromen een belangrijke rol gespeeld in de spiritualiteit, waarbij sjamanen en wijzen ze interpreteerden voor hun diepere betekenis.

In de moderne tijd hebben bepaalde wetenschappers zoals Rick Strassman, de droomstudie naar een nieuw niveau gebracht, waarbij ze de relatie van dromen met het onderbewuste en onbewuste onderzochten, op zoek naar manieren waarop een dieper zelf met het bewuste probeert te communiceren.

Inmiddels hebben we een nog grotere kijk op dromen gekregen via de invloed van natuurlijke planten die als het ware “de spirit molecule” bevatten – DMT (dimethyltryptamine).

Onderzoekers zoals Rick Strassman hebben het vermogen van DMT om werkelijk een soort wakkere droom te scheppen bestudeerd, wist z’n boek die hij in 2000 heeft geschreven naar aanleiding van een onderzoek die hij in New Mexico heeft kunnen laten plaatsvinden me destijds geleerd.

Om terug te gaan naar de koortsdromen, die nogal sterk te lijken verschillen van andere dromen doordat ze vaak levendiger en eigenaardiger zijn.

Koortsdromen hebben ook de neiging negatiever aan te voelen en minder positieve emoties te impliceren dan andere recente niet-koortsdromen, gewone dromen dus voor ik het mezelf te ingewikkeld maak.

Ook heeft de slaper in koortsdromen met minder droomfiguren of -karakters te maken.

Specifieke aspecten van koortsdromen kunnen onder meer bestaan uit:

Ruimtelijke vervorming: Bewegende muren, voorwerpen die smelten, en ruimtes die van grootte veranderen waren de meest voorkomende soort dromen in een studie over koortsdromen.

Bedreigingen of gevaar: Deelnemers aan de studie meldden dat hun koortsdromen bedreigingen bevatten van honden, insecten, terroristen en stenen.

Ziekte: Soorten ziekte in dromen kunnen variëren. In één studie droomden slapers over ziektes als ademnood, pijn, en duizeligheid.

Wil jij ’s nachts niet wakker liggen of je flexibele werkplek, spreekkamer, coachkamer, behandelkamer of praktijkruimte wel goed geregeld is?

Dan moet je ze echt bij ons boeken. Geen nachtmerries over de prijs. Op alle locaties voor alle soorten ruimtes 1 en hetzelfde tarief.

Over het annuleren van de ruimte is het ook niet nodig om badend in het zweet wakker te worden. Tot 24 uur kan je zelf de ruimtes annuleren en we begrijpen dat je in deze tijden ineens wordt geconfronteerd met ziekte of quarantaine maatregelen, dus doen we ook niet moeilijk.

Kortom, flexibel ingerichte ruimtes tegen een vast lage prijs door heel Nederland. Het lijkt wel een droom.

Kijk snel op https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/ om je dromen waar te maken.

Maak er een mooi weekend van!

Florentijn van den Bos – ADD::flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 21 januari 2022