Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Tips voor de ideale kantooromgeving

Hier het vervolg van mijn favoriete manieren om een stimulerende kantooromgeving te bevorderen die je team beter laat werken dan ooit.

 

3) Houd je kantooromgeving rommelvrij

In de gedachten van velen is een rommelig kantoor een ongeorganiseerd en vies kantoor. Dat kan het geluk en de productiviteit van je team ernstig beïnvloeden … om nog maar te zwijgen van het zenden van een verkeerde boodschap aan je klanten en cliënten.

 

Hier zijn een paar suggesties om je kantooromgeving wat ordelijker te maken:

 

  • Formaliseer de netsnoeren
  • Ga indien mogelijk draadloos werken
  • Investeer in opbergmogelijkheden
  • Beperk het aantal voorwerpen op je bureau
  • Huur een commerciële schoonmaakster
  • Voorzie elk teamlid van een persoonlijke opbergruimte

 

Denk hier eens goed over na en we zijn er zeker van dat je tal van unieke manieren zult bedenken om je kantooromgeving rommelvrij te houden.

 

4) Overweeg een kantoormascotte

Als we “mascotte” zeggen, hebben we het niet over een werknemer die verkleed is als gordeldier of fret. We hebben het over een dier van het hondachtige of katachtige soort dat op je kantoor woont (of tenminste elke dag naar het werk komt).

 

5) Richt ruimten in voor socialisatie 

Socialisatie is een sleutelcomponent van creativiteit. In een kantooromgeving vindt socialisatie meestal plaats in een aangewezen loungeruimte. Daar kunnen teamleden even pauzeren, tot rust komen, met anderen converseren, en inspiratie opdoen.

 

Als je een ruimte voor gezelligheid reserveert, richt de ruimte dan zo in dat groepen van verschillende grootte er kunnen samenkomen. Zorg voor banken, comfortabele stoelen, en vier-, zes- en achtpersoonstafels van verschillende grootte.

 

Als je je ontmoetingsplaats flexibel inricht, kan een toevallige ontmoeting van vier collega’s veranderen in een onverwachte samenwerking die nieuwe ideeën en nieuwe oplossingen oplevert.

 

6) Neem tijd voor je passies

Iedereen heeft een passie. Het kan een hobby zijn, zoals schilderen of zenmeditatie. Of het kan een tijdverdrijf zijn, zoals lezen of journalen maken.

 

Wat die passie ook mag zijn, probeer je teamleden elke dag een half uur de tijd te geven om te werken aan wat ze maar willen.

 

7) Geef je team een verscheidenheid aan werkruimte en zitplaatsen

Met de alomtegenwoordigheid van mobiele technologie zijn werknemers niet langer uitsluitend aan hun bureau gebonden. In feite kan een deel van hun beste werk elders op kantoor plaatsvinden.

 

Werknemers erkennen dat een verandering van omgeving – of gewoon een verandering van zitten naar staan – een effectieve manier is om hun creatieve sappen te laten stromen en hun energieniveau hoog te houden. Je kunt deze nieuwe mobiliteit in je kantoorinrichting verwerken door de werknemers een verscheidenheid aan werkplekken en zitmogelijkheden te bieden.

 

Geef je werknemers de flexibiliteit waar ze naar hunkeren door in je kantooromgeving verstelbare hoge bureaus, meerpersoonstafels, krukken, en een hele reeks andere zitmogelijkheden in te bouwen.

Kan je niet wachten om uit te vissen hoe een net kantoor er dan wel mag uitzien? Reserveer een flexruimte bij ons en laat die creatieve sappen stromen!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 20 april 2022