Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

The call to Courage

Afgelopen weekend een uurtje de documentaire gekeken van Brene Brown: The call to Courage. Letterlijk vertaald: De oproep tot moed.

 

Op Ted.com zie ik ze geregeld voorbij komen. Ze is hier ontzettend populair, zelfs 1 van de beste bekeken Ted talks. Ze doet al 20 onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, schaamte en authenticiteit.

 

Dit zijn juist de dingen die tegenwoordig nog nauwelijks zichtbaar zijn. Iedereen wil eruit zien als het perfecte plaatje en is geen ruimte voor kwetsbaarheid, moed, schaamte en authenticiteit. Terwijl dit juist mooi en puur is aan de mens.

 

Fouten durven maken en je daarna durven openstellen voor de buitenwereld. Dit wordt door deze buitenwereld veelal direct afgestraft.

 

Kwetsbaarheid wordt tegenwoordig meer gezien als een zwakte. Maar dat is het helemaal niet. Sterker nog het is juiste heel moedig om open te stellen voor andere mensen. Je kunt toch niet alles alleen.

 

Kwetsbaarheid is moeilijk en eng, maar lang niet zo eng als je later afvragen wat er gebeurt zou zijn als je wel in de arena van schaamte was gaan staan.

 

Ze haalde hierbij de toespraak van Theodore Roosevelt aan, gehouden op 23 april 1910. Ik heb hem voor je vertaald

‘Het is niet de criticus die telt; niet de man die erop wijst hoe de sterke man struikelt, of waar de dader van daden ze beter had kunnen doen. 

De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena is, wiens gezicht is ontsierd door stof en zweet en bloed; die moedig streeft; wie dwaalt, die keer op keer tekort komt, omdat er geen inspanning is zonder fouten en tekortkomingen; maar wie er werkelijk naar streeft om de daden te doen; wie kent grote enthousiasme, de grote toewijding; die zichzelf besteedt aan een waardige zaak; die op zijn best uiteindelijk de triomf van hoge prestaties weet, en die in het ergste geval, als hij faalt, op zijn minst faalt terwijl hij veel durft, zodat zijn plaats nooit zal zijn met die kou en timide zielen die noch overwinning noch nederlaag kennen. “

Deze toespraak had ik nog niet eerder gelezen maar is voor mij zeker van toepassing als ondernemer. Ik denk dat veel ondernemers zich hierin wel kunnen herkennen. Wij kunnen alleen iets buitengewoons bereiken door buiten de gebaande paden te denken en te gaan.

 

Als we ons als ondernemer niet kwetsbaar durven op te stellen dan blijven we stilstaan. Jij durft ook de arena van Rosevelt te betreden en op je snuit te gaan zonder dat je je laat tegenhouden door de kritische mensen om je heen? Dat is waarom ik deze documentaire graag met je wil delen.

 

Ook Brown zoek nog steeds de grenzen van schaamte voor zichzelf op door te praten over moeilijke en persoonlijke onderwerpen.

 

Het is een fantastische vrouw om naar te luisteren. Ze heeft een mooi open verhaal waar je echt iets van kan opsteken.

 

Net als met het service kantoor van ADD. Fantastisch om mee te werken maar voor sommigen net een stap te ver om je eigen kantoor op te zeggen. Daar heb je moed voor nodig.

 

De moed om je onderneming anders in te richten. In te richten naar deze tijd waarin we volledig remote kunnen werken daar waar we willen.

 

Het is een fantastische tijd om je bedrijf volledig onafhankelijk te maken van 1 vaste kantoorlocatie. Je kan nu de stap maken om je lange en dure huurcontract in te ruilen voor een flexibele oplossing die ervoor kan zorgen dat je kan werken waar je wil.

 

Laat ook zien aan de buitenwereld dat je in staat bent remote te werken. Je zal zien, het levert je super leuke reacties op van mensen en bedrijven die  die stap niet hebben durven maken.

 

Wees niet bang om te verliezen en maak de eerste stap via https://www.flex4medics.nl/offerte.

 

Je bent het waard om dapper te zijn!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 11 mei 2021