Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Startup deel 8: Geen geschikt team hebben

De komende weken schrijf ik op maandag steeds een artikel speciaal voor starters.

 

In totaal zullen het 10 afleveringen worden van fouten die starters volgens mij maken die echt onnodig zijn. Ik heb deze punten gebaseerd op mijn jarenlange ervaring van mijn eigen business: Het leveren van flexwerkplekken en aanbieden van vestigingsadressen in meer dan 30 steden.

 

Ook de gevestigde orde kan iets leren van deze 10 luik. Ook wij maken nog steeds deze fouten.

 

Deze week:Geen geschikte team hebben

 

Alleen is maar alleen. Alleen kan je de wereld niet aan. Je hebt echt hulp nodig onderweg naar je ultieme doelen. Toch gaan hier veel startende bedrijven op stuk. 23% van de startende bedrijven haalt het niet omdat ze geen goed team bij elkaar krijgen.

 

Ik spreek uit ervaring. Al vanaf de start van mijn onderneming had ik 1 voorname eis. Er komt geen personeel in dienst. Maar dat wil niet zeggen dat je alle alleen doet. In al die jaren heb ik een waar A-team om mij heen verzameld. Samen werken we de mooiste dingen uit en gaan we door het stof daar waar dat moet.

 

Het voordeel van dit model is dat je het jezelf ontzettend flexibel maakt. Heb je mensen nodig dan huur je ze in. Heb je ze even niet meer nodig…dan niet. Heb je ze nodig dan betaal je wat meer dan dat je iemand in dienst zou hebben, maar heb je ze niet nodig dan betaal je niks. Bijkomend voordeel is dat je gedwongen wordt om alleen met serieuze zaken bij ze aan te kloppen.

 

Zo is het net als bij mijn flexkantoren. Niks is vast maar je betaald wel iets meer dan dat je een kantoor fulltime zou afnemen. Maar als je het kantoor niet nodig hebt betaal je ook niets.

 

Mijn business is het voorbeeld dat je niet klein hoeft te blijven als je geen mensen in dienst hebt. Alles is tegenwoordig uit te besteden. Je kan op deze manier een miljoenen business opbouwen… in je eentje. Kijk op deze pagina naar het aantal kantoren dat je flexibel kan gebruiken https://www.flex4medics.nl/locaties/. Niet eens alles staat erop omdat sommige kantoren voor lange tijd door meerdere klanten nagenoeg vol zitten.

 

Wat nu als dit model niet werkt, of je hebt echt veel mensen nodig icm een hoog specifiek kennisniveau of alleen de handjes die je zelf wil aansturen. Dan heb je een heel andere uitdaging.

 

Voordat je hier aan begin zal je eerst bij jezelf moeten starten. Ben jij wel een geboren leider om een team op te zetten zoals je dat voor ogen hebt? Je gaat met mensen en je moet soms moeilijk beslissingen nemen over de toekomst van deze mensen die vaak alleen jouw bedrijf als inkomstenbron hebben.

 

Jij bent het middelpunt van de onderneming. Of misschien beter nog, jij bent de onderneming. Een analyse maken van je capaciteiten op dit gebied kan je mooie inzichten geven.

 

Als je nog een aantal mede oprichters hebt in je bedrijf maakt het dit wel een stuk makkelijker. Zeker als deze verschillende competenties hebben en als je met deze medeoprichters al een goede band hebt omdat jullie al collega’s waren of samen hebben gestudeerd. Dan hebben jullie al een chemie en kan je start-up als een geoliede machine van start.

 

De meest succesvolle startups onderscheiden zich in één ding: ze hebben complementaire oprichters of mede-oprichters.

 

De tijd zal je leren een sterk leider te worden.

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 5 juli 2021