Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Startup deel 3: Slechte marketing

De komende weken schrijft op maandag steeds een artikel speciaal voor starters.

 

In totaal zullen het 10 afleveringen worden van fouten die starters volgens mij maken die echt onnodig zijn. Ik heb deze punten gebaseerd op mijn jarenlange ervaring van mijn eigen business: Het leveren van flexwerkplekken en aanbieden van vestigingsadressen in meer dan 30 steden.

 

Ook de gevestigde orde kan iets leren van deze 10 luik. Ook wij maken nog steeds deze fouten.

 

Deze week: Slechte marketing

 

14% van de startende ondernemers faalt omdat ze geen of geen juiste marketing- en communicatiestrategie hebben.

 

Voor een goede marketing- en communicatiestrategie moet je wel je markt kennen en hoe je je product of dienst op deze markt moet brengen. De meeste startups weten dit niet. Daarom falen ze.

 

Vele hebben een ongedefinieerde of te grote doelgroep. Dat betekend dat je heel veel euries moet uittrekken om je doelgroep te bereiken.

 

Het is veel beter om je doelgroep te beperken in geografische en demografische gebieden. Hierdoor word je doelgroep wel veel kleiner maar kan je je markering euries veel specifieker inzetten. Je kan dan ook je producten of diensten hier beter op afstemmen. Al is het alleen maar voor de marketing en communicatie.

 

Op een gegeven moment kwam ik er in mijn bedrijf achter dat veel (para)medisch gerelateerde bedrijven gebruik maakten van mijn flexruimtes. Hiervoor heb ik een apart label opgezet: Flex4medics.

 

Niet alleen een label maar een hele aparte website, en andere benadering en dus een volledig aparte marketing strategie. Uiteindelijk ben ik zelfs mijn diensten gaan aanpassen op deze doelgroep.

 

Dit bleek zo goed te werken dat ik van Flex4 en hele aparte afdeling hebt gemaakt met meerdere labels. Het basiclabel Flex4you en met als onderliggend label Flex4medics en Flex4coaching. In de toekomst worden er nog meer doelgroepen gesegmenteerd onder dit label.

 

Het mooie hiervan is dat nog niemand dat doet. Als starter is het misschien te vroeg om met meerdere labels te gaan starten maar als jij je op 1 specifieke markt richt dan zal je zien dat deze focus deuren voor je zal openen.

 

Als je dit niet 123 lukt, huur dan een expert in om je  te helpen je doelmarkt te definiĆ«ren. Leg ook een aantal markten naast elkaar. Ga met de markt aan de slag die het meeste rendement geeft. Je moet immers geld gaan verdienen.

 

Maak als basis gebruik van 2 cijfers: CAC en LTV

 

CAC (Cost of Acquiring Customer) ofwel wat kost het aan marketing euries om een klant binnen te halen en LTV (Lifetime Value of Customer) ofwel wat gaat een klant jouw business opleveren.

 

In de loop van de tijd kan je nog aan knoppen gaan draaien om dit verder te finetunen om betere cijfers te krijgen. Maar hier heb je meer ervaring voor nodig. Die kan je nu gaan opdoen.

 

Als je nu eenmaal een specifieke doelgroep hebt bepaald is het ook geen goed idee al je marketing euries er in no-time doorheen te jagen. Doe het op een geleidelijke manier en voel de markt aan. Het kan zijn dat de ingeslagen weg helemaal niet de juiste is.

 

Ga hierbij niet alleen uit van de marketingbureaus of marketing leveranciers waar je mee samenwerkt. Die roepen toch altijd dat je een joepie product hebben. Dat hebben ze misschien ook wel en ook nog met bewezen track record maar niet voor jouw bedrijf. Ga daarom eerst een proef periode aan voor een niet al te lange termijn en spreek duidelijke doelen af. Als ze dat niet willen, dan maar niet. Dan past dit bedrijf niet bij jouw strategie.

 

Maar heb je eenmaal een strategie dan wil dat niet zeggen dat deze strategie tot in de eeuwigheid mee kan. Je moet constant vooruit kijken naar nieuwe mogelijkheden om bij je doelgroep in the picture te komen en bij je bestaande klanten te blijven.

 

Kortom, marketing is geen makkelijk onderdeel van je business.

 

Wat altijd goed heeft gewerkt en nog steeds werkt is een vestigingsadres in een kantoorgebouw dat er representatief uit ziet in combinatie met een vast telefoonnummer erbij. Dit geeft zoveel vertrouwen dat je dit zeker moet toepassen in je marketing strategie.

 

Heb jij je bedrijf nog ingeschreven staan op je het adres waar je ook woont en kunnen je klanten je alleen maar bereiken op je mobiele telefoonnummer? Misschien dat het voor jouw business werkt maar de ervaring leert dat wanneer je in een mooie kantoorgebouw bent gevestigd dit je toch meer gaat opleveren.

 

Neem nu ons kantoorgebouw in Breda. Een heel mooi wit gebouw met speelse rondingen op een locatie die ook nog eens goed bereikbaar is. Het ziet eruit al een plaatje.

 

Wil jij je bedrijf ook in dit mooie pandvestiging maakt dan direct een offerte https://www.flex4medics.nl/offerte en begin met een wel heel voordelige marketingtool.

 

Succes op je nieuwe adres!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Felx4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 31 mei 2021