Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Outsourcing: Waarom Nederlandse bemiddeling niet werkt voor het vinden van geschikte professionals

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om efficiënter te werken en kosten te besparen. Een veelvoorkomende strategie is het outsourcen van bepaalde werkzaamheden. Maar waar vind je nu de juiste professionals (virtual assistants ook wel VA’s) die passen bij jouw bedrijf en doelen? In deze blogpost duiken we in de wereld van outsourcing en laten we zien waarom Nederlandse bemiddeling niet altijd de beste optie is. We geven je tips over hoe je internationale sites kunt gebruiken om geschikte professionals te vinden en tonen hoe je met een klein team toch grote resultaten kunt behalen. Dus lees verder en ontdek hoe je jouw business succesvol kunt outsourcen!

De beperkingen van Nederlandse bemiddeling

Het vinden van geschikte professionals via Nederlandse bemiddelingsbureaus kan soms een uitdaging zijn. Vaak zijn deze bureaus gericht op lokale markten en hebben ze beperkte toegang tot een breed scala aan talent uit verschillende landen. Dit kan leiden tot een beperkte keuze aan kandidaten die mogelijk niet helemaal voldoen aan jouw specifieke eisen en vaak veel te duur zijn. Bovendien schermen ze met mooie titels die ze amper waar kunnen maken. Als ondernemer heb je waarschijnlijk al heel wat protsers meegemaakt – mensen die echt niet snappen hoe het werkt in de business die jij wilt bouwen.

Natuurlijk spreek je uren af met je professionals, maar uiteindelijk wil je het liefst dat ze in die tijd duimen zitten te draaien. Dat betekent namelijk dat de business stabiel draait en dat alles klopt. Gekscherend zeg je wellicht weleens: “Hoe minder mijn telefoon gaat, hoe beter het gaat met de business.”

Door gebruik te maken van internationale sites en platforms kun je echter deuren openen naar een veel grotere pool van professionals. Deze sites zijn vaak gespecialiseerd in het verbinden van freelancers en bedrijven over de hele wereld, waardoor je toegang krijgt tot een breed scala aan talent met diverse vaardigheden en ervaringen. Daar zitten de goudhaantjes tussen. En natuurlijk gaat er hier ook weleens iets mis of is er ineens één verdwenen. Geen nood – je hebt zo weer een andere gevonden.

Bouw een groot team met weinig uren

Een andere uitdaging bij het outsourcen van werkzaamheden is het opbouwen van een groot team met beperkte middelen. Traditioneel gezien zou dit betekenen dat je meerdere fulltime werknemers moet aannemen, wat veel tijd en geld kost. Maar wat als ik je vertel dat je met een klein team toch grote resultaten kunt behalen?

Door gebruik te maken van internationale sites kun je freelancers inhuren voor specifieke taken of projecten. Dit stelt je in staat om flexibel te blijven en alleen te betalen voor de daadwerkelijk geleverde uren. Zo kun je bijvoorbeeld een designer inschakelen wanneer er ontwerptaken zijn en deze weer laten gaan zodra het project is afgerond. Op deze manier bouw je effectief aan een groot team zonder dat het ten koste gaat van jouw budget. De business moet knallen – je moet kunnen schalen en doorgroeien naar een multinational!

Bouw als een multinational

Een belangrijk aspect van succesvolle outsourcing is het creëren van synergie tussen jouw bedrijf en de externe professionals die je inschakelt. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat ze zich echt onderdeel voelen van jouw organisatie, zelfs als ze op afstand werken.

Een manier om dit te bereiken is door jouw bedrijfscultuur en waarden te delen met de externe professionals. Communiceer regelmatig, organiseer virtuele teambuildingactiviteiten en zorg ervoor dat ze zich betrokken voelen bij het succes van jouw bedrijf. Op deze manier kun je als een multinational bouwen, zelfs met een klein team verspreid over verschillende locaties over de hele wereld.

Bouw die hut vanaf het begin op als een multinational. Maak allemaal afdelingen en functies totdat het eruit ziet alsof je weet ik niet welke organisatie aan het opzetten bent. Het lijkt erop dat jij de nieuwe Google bent in jouw business!

Vergeet niet te automatiseren

Het is natuurlijk schitterend, al die buitenlandse freelancers. En op feestjes of aan de bar doet dit verhaal het echt fantastisch. Mensen hebben vaak geen idee hoe je dit moet aanpakken. Welkom in de wereld! Maar er gaat toch echt niets boven automatiseren. Zo kun je het aantal uren weer een beetje afschalen en heb je weer meer budget over om nog verder te automatiseren. Misschien wel zo ver dat je geen VA’s meer nodig hebt. Alles geautomatiseerd – dát is mijn droom.

Conclusie

Outsourcing kan een geweldige strategie zijn voor ondernemers die hun business willen laten groeien en kosten willen besparen. Door gebruik te maken van internationale sites en platforms kun je toegang krijgen tot een breed scala aan talent uit verschillende landen, waardoor je meer keuze hebt in geschikte professionals en bovendien makkelijk kunt op- en afschalen.

Daarnaast kun je met een klein team grote resultaten behalen door freelancers in te schakelen voor specifieke taken of projecten. Dit stelt je in staat om flexibel te blijven en alleen te betalen voor de daadwerkelijk geleverde uren.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het outsourcen van werkzaamheden via internationale sites en bouw als een multinational, zelfs met een klein team. Ontdek de voordelen van outsourcing en laat jouw business groeien!

Wil jij ook profiteren van de voordelen van outsourcing? Bezoek onze website voor meer informatie over hoe wij jou kunnen helpen met het outsourcen van je kantoor. Dat is toch echt niet meer van deze tijd. Kies voor een servicekantoor gecombineerd met flexkantoren. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe we samen kunnen werken aan het succesvol outsourcen van werkzaamheden!

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 14 mei 2024