Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Open Source Software

Beste geldbesparende opensourcesoftware en applicaties voor een koopje, of helemaal gratis?

Wat is open source-software?

Opensourcesoftware is computersoftware met broncode die door iedereen kan worden gebruikt, gewijzigd en gedeeld, onder bepaalde omstandigheden. Er zijn geen kosten verbonden aan de broncode en deze wordt meestal vrijgegeven onder een licentie die dit toestaat aanpassingen en herverdeling. Vrije softwarelicenties verlenen gebruikers de vier essentiële vrijheden die voor het eerst werden verwoord door softwarepionier Richard Stallman in de jaren tachtig: gebruik het programma voor elk doel, bestudeer hoe het werkt, verander het!

Leuk weetje is dat tot op heden z’n naam ook wordt gebruikt op de certificaten die door digital nomads en soortgelijken worden gebruikt om de verkoop van sjablonen, plug-ins en software zoals Elementor PRO aan een fractie van de prijs aan de man te brengen.

Wat zijn de soorten opensourcesoftware?

Honderden open bron software kan van het internet gedownload worden voor Windows, Linux en MacOS.

Verschillende soorten open source software vallen onder de afzonderlijke categorie, zoals Kunstmatige intelligentie, CAD, Elektronische ontwerpautomatisering, Computersimulatie, Desktop publishing, Financiën, Geïntegreerde bibliotheekbeheersoftware, Beeldbewerker, Wiskunde, Naslagwerk beheersoftware, Wetenschap, Netwerken en Internet, Gegevensopslag en -beheer, Educatief, Bestandsbeheerders, Browsers, Spellen, Groupware, Webbeheer, Multimedia, Kantoorsuites, Beveiliging (Antivirus, Voorkomen van gegevensverlies, Gegevensherstel, Forensisch onderzoek, Anti-forensisch onderzoek, Schijf wissen, Schijfcodering, Database codering, Firewall, Netwerk- en beveiligingsbewaking, Secure Shell (SSH), Wachtwoordbeheer) en nog veel meer. 

Een gigantische mond vol dus …

Waarom kiezen voor open source-software?

De voordelen van open source-software liggen vanzelfsprekend voor de hand:

– gratis,

– beschikbaar voor iedereen,

– toegang tot de broncode,

– ondersteuning door de online community.

Opensourcesoftware is software waarvan de broncode openbaar wordt gemaakt, meestal onder een licentie waarmee de gebruiker de software kan bestuderen, wijzigen en distribueren.

De ontwikkeling van open source software kan worden gezien als een inherent sociaal proces.

Hoe hoogwaardige open source-software te identificeren?

Platformen als GitHub zijn een goede bron van hoogwaardige opensourcesoftware, maar als je wat geïntimideerd wordt van de woordenschat die gehanteerd wordt en niet volledig begrijpt wat forken en pull requests nu allemaal zijn, is het misschien een leuk idee om even in je cPanel te duiken deze middag, en te ontdekken wat Softalucious voor je kan betekenen. 

Softalucous 

Deze leuke een-kliks auto-installer waarmee web-applicaties via scripts en PHP klassen geïnstalleerd kunnen worden zit bij de meeste van ons wel in onze hosting, alleen zullen de meeste mensen het zelfs helemaal niet kennen. Bovendien kan het de installaties van andere auto-installers overnemen. Softaculous heeft ook een gemakkelijk te gebruiken back-up functie, waarmee op elk moment een back-up van installaties gemaakt kan worden.

Een grote verscheidenheid aan toepassingen is beschikbaar en gemakkelijk op je server te installeren, waaronder:

  • Web portalen
  • E-commerce oplossingen
  • Content Management Systemen (CMS)
  • Blogs
  • Polls
  • Forums

Een voorbeeld dat je wellicht wel kent die in Softalucous wordt aangeboden? 

WordPress!

Alle sites die wij hebben draaien zijn ook in WordPress gemaakt. Dit geeft ontzettend veel mogelijkheden en de wereld aan plugins die beschikbaar zijn.

Onze eigen software, MyADD, hebben we wel helemaal zelf geschreven. Niets van opensource of andere hapklare brokken kwam in de buurt van wat we uiteindelijk wilden bereiken.

De software die we gebruiken heeft dan ook onbeperkte mogelijkheden op het gebied van postverwerking, toegang tot onze gebouw, je postbus in de gaten houden en openen, telefonie en sinds kort kan je ook alle flexwerk ruimtes reserveren via MyADD.

Ik hoor je denken dat wil ik ook. Met een service kantoor of virtueel kantoor profiteer je direct van onze slimme IT oplossingen.  

Maar een offerte via  https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/ en binnen een uur maak ook jij gebruik van onze slimme technieken net al duizenden andere bedrijven.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer 😉

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 3 juni 2022