Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Ondernemer <20K: De voordelen van de kleineondernemersregeling en het gebruik van een service kantoor

Je herkent het vast wel: Je wil wel gaan ondernemen, maar moet je juist nu wel al de stap nemen. Nachten lig je wakker van alleen al de gedachten om die grote stap te wagen. Maar dit lijkt het moment. Uren lang kan je zitten dagdromen van alle mogelijkheden die je hebt als ondernemer. Hoe jij de wereld kan gaan verbeteren…of in ieder geval een klein beetje beter gaat maken.

Klein beginnen, grote dromen realiseren

Dat zijn wij, ondernemers! Misschien toch eerst proberen of het gaat lukken. Klein beginnen met een vaste baan nog als back-up. Dat geeft een zeker gevoel. Ook al dat geregel met de Kamer van Koophandel en de belastingdienst kan je hierdoor vooruit schuiven. Speciaal voor jou hebben ze de kleineondernemersregeling bedacht.

De werking van de KOR

De kleineondernemersregeling (KOR) is een vrijstelling voor de omzetbelasting, ook wel bekend als btw. Deze regeling is bedoeld voor ondernemers die een jaarlijkse omzet hebben van onder de 20.000 euro. Het biedt vrijstelling voor de omzetbelasting, maar niet voor andere belastingen zoals inkomstenbelasting.

Overwegingen bij het gebruik van de KOR

Er zijn twee momenten waarop je kunt stoppen met de KOR. Het eerste is wanneer je de omzetgrens van 20.000 euro overschrijdt. In dat geval moet je je direct afmelden voor de regeling en vanaf dat moment btw gaan berekenen. Je moet dan ook weer de normale btw-administratie bijhouden. Het tweede moment om te stoppen is na drie jaar deelname aan de KOR. Je kunt er dan zelf voor kiezen om niet meer van de vrijstelling gebruik te maken. Als je niets doet, loopt de KOR gewoon door.

Advies bij twijfel

Als je nog twijfelt over de KOR, is het altijd een goed idee om advies in te winnen bij een (fiscaal) adviseur. Zij kunnen je helpen om de juiste keuze te maken voor jouw specifieke situatie.

Vestig je bedrijf met gemak

Als straks, of misschien nu al, je een adres nodig hebt om je bedrijf vanuit op te zetten is een service kantoor een perfecte eerste stap. Zo heb je wel de voordelen van alle kantoor voorzieningen maar niet het grootste nadeel: De Kosten.

Welkom bij de club van ondernemers!

Ik hoop dat deze blogpost je heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in de kleineondernemersregeling. Voor meer gedetailleerde informatie kun je terecht op de website van de Belastingdienst. En als je behoefte hebt aan persoonlijk advies, kun je altijd contact opnemen met de Belastingdienst.

Welkom bij de club!

Met vriendelijke groet,

Florentijn van den Bos
Chief Flexwork Officer 😉

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 29 april 2024