Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Mocht je graag pikant eten en van happy-ending houden, dan heb ik goed nieuws!

https://youtu.be/wffrWdPuY9w

BANGKOK, 14 sept. (Xinhua) — 

Thailand heeft maatregelen goedgekeurd om langdurig verblijf van veelbelovende buitenlanders aan te trekken, met als doel in de komende vijf jaar 1 miljoen mensen aan te trekken.

 

Gefascineerd ben ik soms toch van dit land en haar regering …
De laatste keer dat ik bijna achterover viel van nieuws uit de streek was toen ze van de ene op de andere dag zomaar even hadden beslist dat elk Thais gezin 6 wietplanten mag telen.


Wacht … Daar stopt het niet voor een land waar je doodstraf riskeerde de avond ervoor. 


De Thaise overheid besloot daarop om haar burgers, natuurlijk ook de kneepjes van het vak te leren, indoor groeien met durven we het benoemen als Nederlandse indoor ‘a la Arjan van Greenhouse’?

 

Het mooie aan het hele wietverhaal?

De gezinnen verkopen het aan de overheid, om medicijnen van te maken. En het zakcentje dat ze daarmee verdienen is wel dubbel keer een jaarsalaris voor de gemiddelde Thai in de provincies die wat afgelegen zijn.

 

“Verwacht wordt dat deze buitenlanders gemiddeld een miljoen baht per persoon per jaar zullen uitgeven tijdens hun verblijf en werk in Thailand, of in totaal ongeveer een biljoen baht in de komende vijf jaar,” zei de heer Thanakorn.

 

Ongeveer 800 miljard baht wordt ook verwacht van het geld dat door ongeveer 90.000 buitenlanders wordt geïnvesteerd, zoals vereist in de aanvraagformulieren voor deze langlopende visa, zei hij.

 

Nog eens 270 miljard baht wordt ook verwacht van de belastingen die deze buitenlanders betalen: 180 miljard baht uit de inkomstenbelasting, 70 miljard baht uit de belasting op de toegevoegde waarde en 22 miljard baht uit belastingen in verband met hun investeringen, zei hij.

 

De regering heeft vier doelgroepen voor deze langlopende visumregeling, met als eerste groep welgestelde wereldburgers die vaak reizen en activa in verschillende landen hebben, zei hij.

 

Om een langdurig Thais visum te krijgen zou je minstens USD 500.000 (16,5 miljoen baht) moeten investeren in Thaise staatsobligaties in de vorm van directe buitenlandse investeringen (FDI) of in onroerend goed.

 

Het vereiste minimuminkomen voor deze groep is USD 80.000 per jaar over de laatste twee jaar, terwijl de vereiste minimumwaarde van de bezittingen USD 1 miljoen bedraagt en de vereiste minimumdekking van de ziektekostenverzekering USD 100.000, zei hij.

 

De tweede doelgroep zijn welgestelde gepensioneerden die minstens 50 jaar oud zijn en een pensioen hebben dat voldoende is om hun kosten van levensonderhoud in Thailand te dekken, zei hij.

 

De mensen in deze groep moeten minstens USD 250.000 investeren in Thaise staatsobligaties in de DBI vorm of in onroerend goed, zei hij, en hij voegde eraan toe dat het vereiste minimum inkomen voor deze groep USD 40.000 per persoon per jaar is.

 

Het minimum ziekteverzekeringspakket dat voor deze groep vereist is, is eveneens USD 100.000 dekking per persoon, zei hij.

 

De derde groep zijn de zogenaamde digital nomads die in Thailand willen wonen terwijl ze op afstand werken voor hun werkgevers in andere landen, zei hij.

 

De mensen in deze derde groep zullen naar verwachting digitale nomaden zijn en werknemers van grote organisaties die bijna met pensioen zijn, zei hij.

 

De vierde en laatste groep buitenlanders van wie verwacht wordt dat ze belangstelling zullen hebben voor dit programma van langlopende visa zijn hooggeschoolde beroepsbeoefenaren die naar Thailand willen komen om ofwel als deskundigen in de doelsectoren van de regering te werken, zei de heer Thanakorn.

 

Hooggeschoolde beroepsbeoefenaren die als universitair docent zouden werken en vakken zouden doceren die verband houden met industrieën die van belang zijn, behoren ook tot deze groep, zei hij.

 

Ze moeten minstens vijf jaar werkervaring hebben, minstens USD 40.000 per jaar verdienen en in het bezit zijn van een ziektekostenverzekering met een dekkingswaarde van USD 100.000, zei hij.

 

De Board of Investment van Thailand heeft de opdracht gekregen een nieuw centrum op te zetten dat speciaal dit lange-termijn visumprogramma zal bedienen, voegde de heer Thanakorn eraan toe.

 

En natuurlijk wil jij na het lezen van mijn stukje direct vertrekken naar Thailand. Maar hoe moet dat met je business in Nederland? 

 

Wij zorgen er wel voor dat je business blijft draaien! Met een service kantoor kan jij je bedrijf vestigen op 1 van onze 30 locaties, we scannen je post die je vervolgens uit een beveiligde omgeving kan ophalen, je inkomende gesprekken schakelen we door naar je mobiel of we nemen voor je aan.

 

Niets staat je vertrek naar dit paradijselijke land nog in de weg. Alleen nog even een offerte maken op https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/ en je kan daarna direct beginnen met de voorbereidingen.

 

Goede reis!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 7 oktober 2021