Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Laat die vakantie nu maar komen

Nu het zonnetje zich wat vaker laat zien gaan weer steeds meer mensen nadenken over de planning van de zomervakantie.

 

Maar waar moeten we naar toe?

 

De O zo reisgrage Nederlander kan niet zo ver. Het grootste deel zal Europa niet uit gaan. Wat zeg ik, we komen Nederland misschien niet eens uit.

 

Zelfs even tanken met de auto in Duitsland is al niet meer mogelijk zonder negatieve PCR test.

 

Met een beetje mazzel komen er wel versoepelingen aan maar dat ziet er nu nog niet naar uit.

 

Het plannen van je vakantie buiten Nederland is daardoor eigenlijk onmogelijk. Het ziet er naar uit dat we weer massaal in Nederland blijven.

 

En dat is ook hartstikke mooi! Enerzijds omdat Nederland een mooi land is maar anderzijds heeft onze toeristenbranche en de horeca de business hard nodig.

 

Inhalen zullen ze de schade nooit meer doen. Een camping kan niet meer plaatsen verhuren dan dat deze heeft. En campings zitten in de zomer altijd al vol.

 

Maar hoe ga jij daar mee om?

 

Jij zit waarschijnlijk ook vol met je hoofd. Druk met de business of een hoop zorgen over de business. Misschien is er niet eens geld voor vakantie.

 

Ik ga altijd het liefst een lange tijd naar 1 vaste plaats op vakantie. Een week of 4 tot 6, liefst nog langer. Zo kan je de streek waar je naartoe gaat goed leren kennen. Je kan mensen leren kennen en er is geen tijdsdruk meer om alles in 2 weken te moeten zien.

 

Het allerergste is de stress om weg te komen. Je kent het vast wel. Je wil al je werk toch af hebben zodat er niet een hele stapel werk ligt als je terug komt.

 

Dus de laatste week ff flink doorhalen.

 

Dan op vakantie en je zal zien de eerste dagen ben je niet te genieten of nog erger, ziek.

 

Voordat ik dit bedrijf begon, ik de tijd dat ik nog een hoop personeel had, was ik altijd de eerste dagen van de vakantie ziek.

 

Je lichaam is helemaal ingesteld op 100% (in)spanning en je gaat ineens van alles naar niks. Dat snapt het lichaam niet.

 

Het werkte bij mij heel goed om de week voor de vakantie langzaam af te bouwen. Geen afspraken of andere verplichtingen, alleen een beetje afbouwen en opruimen.

 

Op deze manier kon ik veel relaxter de vakantie in rollen.. En het uitrollen weer op dezelfde manier.

 

Maar dan heb ik het over 15 jaar geleden. Inmiddels hebben we een hoop meer techniek in onze telefoon gekregen waardoor we altijd maar door kunnen.

 

Dat kan fijn zijn maar je wil ook wel eens een keer helemaal niet bereikbaar zijn. In Europa hebben we de luxe dat er in de wetgeving is opgenomen dat we een minimaal aantal vakantiedagen moeten krijgen.

 

Dat hebben wij als ondernemers natuurlijk geen last van. Maar het is wel handig ook een keertje “uit” te staan.

 

Al is het maar voor een weekje.

 

Uit onderzoek blijkt namelijk dat een vakantie van 3 tot 6 dagen het meest effectief is. We komen dan het meeste tot rust.

 

Graag verdiep ik mij altijd door wat onderzoek toe doen voordat ik een stukje schrijf, dus twee weken een weekje er tussenuit naar Luxemburg.

 

Ik had hier nog een wandelroute af te maken. En deze keer is het wel gelukt. Totaal ruim 120 km gewandeld door de bossen en uitgestrekte vlakten Luxemburg. Ik kan het je aanraden. Maar wel even oefenen vooraf.

 

En inderdaad ik ben helemaal tot rust gekomen. Weer nieuwe ideeën en inzichten gekregen. Met name vallen dan alle ideeën van de afgelopen weken op z’n plaats.

 

Het maakt tegenwoordig ook niet meer uit waar je bent. Althans voor mij niet. Ik kan overal mijn werk doen.

 

Ik heb er voor gekozen om wel weg te gaan maar alles door te laten lopen. Aangezien mijn voornaamste werk is het contact hebben met leads en klanten gaat dat gewoon door per telefoon, email en whatsapp.

 

Op mijn trektocht door de bossen gaat de laptop mee in de tas. Ik heb hem er niet 1 keer uit moeten halen onderweg. Zo makkelijk is tegenwoordig de business te stroomlijnen.

 

Als jij dit nu ook wil op deze manier. Dan is de voornaamste basis ons service kantoor of virtueel kantoor.

 

Daarmee heb je in ieder geval je post geregeld. Die krijg je vast niet veel meer maar als die komt dan wil je deze wel zien.

 

Je inkomende telefoontjes worden aangenomen waardoor je kan terugbellen binnen een vast schema. Dus niet na ieder telefoontje direct bellen. Een vast schema werkt perfect. Zo geniet je optimaal van je vakantie terwijl de business doorloopt.

 

En als je binnen Nederland op vakantie gaat dan kan je altijd gebruik maken van 1 van onze 30 locaties om nog even een uurtje per dag bij te werken.

 

Je kan namelijk naast je vestigingsadres (service kantoor) ook gebruik maken van alle andere locaties om te werken. Wel even reserveren vooraf zodat je gegarandeerd een eigen kantoortje hebt.

 

https://www.flex4medics.nl/locaties/

 

Ik denk dat je die vakantie nu wel kan gaan plannen!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

 

 

Locaties

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 22 april 2021