Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Kentucky Bat Chicken

Kentucky is de thuisbasis van bourbon, bluegrass en mooie vrouwen – maar ook van unieke streekgerechten. In dit artikel gaan we de bizarre kant op en we vliegen er meteen in met Kentucky Bat Chicken van de Chinezen net over de Belgische grens, waar het al bijna een eeuw wordt gegeten onder de noemer: Poulet de la cave.

 

Dit gerecht bestaat uit stukken vleermuis die een nacht in kruiden en specerijen zijn gemarineerd, daarna langzaam gaar worden geroosterd en met een zoete, pittige saus worden geserveerd. Het is een vreemde combinatie van smaken, maar dat maakt het des te interessanter! Ben je klaar om wat heerlijke vleermuiskip te proberen? Laten we er meteen induiken!

 

Oké, je hebt me dat was een valse start, en volkomen verzonnen ook, zo zie je maar hoe snel mensen iets geloven wanneer ze wat lezen…

 

The confirmation bias

We hebben allemaal onze eigen voorkeuren en smaak. Geen twee mensen zijn in dit opzicht gelijk, wat in principe een goede zaak is. De keerzijde hiervan is echter dat we allemaal geneigd zijn een “echokamer” te vormen van informatie die overeenkomt met onze voorkeuren. In wezen nemen we alleen nieuws en informatie tot ons die overeenstemt met onze smaak en voorkeuren. Dit proces wordt de “confirmation bias” genoemd en het kan het soort en de hoeveelheid informatie waaraan we worden blootgesteld ernstig beperken. 

 

Door onze vooringenomenheid te voeden, kunnen we een heleboel interessante en potentieel nuttige informatie, die in tegenspraak kan zijn met onze smaak, volledig mislopen. Dus, hoe kunnen we loskomen van onze echokamers en onze kennis en smaak uitbreiden? 

 

Eén manier is om actief op zoek te gaan naar bronnen en informatie die in tegenspraak zijn met je huidige overtuigingen en voorkeuren. Door dit te doen, maak je je los van de vooringenomenheid en open je je smaak en voorkeuren.

Informatie Overload.

De moderne wereld is een gigantisch gezoem van informatie. Op één dag kun je honderden nieuwe stukjes informatie tegenkomen, om nog maar te zwijgen van de informatie die je in je hersenen hebt opgeslagen door ervaringen uit het verleden. 

 

De hoeveelheid informatie waaraan we dagelijks worden blootgesteld, neemt toe en dit heeft een negatief effect op onze geestelijke gezondheid. Studies hebben aangetoond dat een overdaad aan informatie kan leiden tot stress, angst en zelfs depressie. Dit komt omdat onze hersenen er niet op gebouwd zijn om met grote hoeveelheden informatie om te gaan. 

 

In plaats daarvan zijn ze geëvolueerd om te gaan met kleinere hoeveelheden gegevens, zoals aanwijzingen om voedsel te vinden, bedreigingen in de omgeving en elementaire sociale interacties. 

 

Dus wanneer we geconfronteerd worden met een plotselinge stroom van informatie, kan dit onze hersenen overbelasten en het moeilijk maken om helder te denken.

De rol van emotie.

Emotie speelt een grote rol in hoe we de wereld waarnemen en informatie verwerken. Hoewel dit natuurlijk een goede zaak is, kan het er ook toe leiden dat we slechte beslissingen nemen en verkeerde oordelen en conclusies vormen. 

 

Wanneer wij bijvoorbeeld geconfronteerd worden met informatie die tegen onze smaak en voorkeuren indruist, roept dat vaak een emotionele reactie op. 

 

Angst, woede, verdriet, schaamte, walging en zelfs vreugde zijn veel voorkomende emoties die wij kunnen ervaren wanneer wij met nieuwe informatie worden geconfronteerd. 

 

Walging is een emotie die we vaak associëren met allerlei “walgelijke” dingen. Dingen als insecten, bepaald voedsel en zelfs bepaalde ideeën. In wezen is walging een evolutionaire reactie om ons te beschermen tegen potentiële bedreigingen in de omgeving.

Nieuw onderzoek in neurobiologie en gedragswetenschap.

De mens is geëvolueerd tot een nieuwsgierig wezen. Deze nieuwsgierigheid heeft er echter toe geleid dat we veel slechte gewoonten hebben ontwikkeld, zoals het bevestigingsvooroordeel en een overdaad aan informatie. 

 

Gelukkig zijn we ook zo geëvolueerd dat we deze slechte gewoonten kunnen doorbreken en nieuwe en betere gewoonten kunnen creëren. Dit kan worden gedaan door het gebruik van bepaalde psychologische technieken. Interessant is dat recent onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde vormen van meditatie de potentie hebben om onze hersenen opnieuw te bedraden en ons nieuwsgieriger te maken. 

 

Bovendien kunnen ze ons helpen onze slechte gewoonten te doorbreken en nieuwe en betere gewoonten te creëren.

 

Als ik je nu ook een beter gewoonte mag aanleren: Stop met het huren van dat vaste kantoor met langlopend contract. Dat heb je echt niet meer nodig. Je hebt vast een flinke indexatie van de huur voor je kiezen gekregen waar je de komende jaren nog steeds aan vast zit.

 

Huur gewoon een kantoor per maand en schaal op en af wanneer jij dat wil. Als is het maar een werkplek voor 1 of enkele dagdelen per week.

 

De mooiste basis is het virtueel kantoor of het service kantoor. Vanuit hier vul je aan wat je wanneer nodig hebt. Maak een offerte via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/ en zie wat dit jou gaat besparen.

 

Kom je er zelf niet 123 uit? We hebben een mooi rekenmodel om de besparing zo voor je uit te rekenen.

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer 😉

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 19 juni 2022