Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Ik ben het beu… en wil naar…. eender waar!

⚠️  WAARSCHUWING: Niet voor gevoelige lezers of vegetarische millennials! ⚠️ 

 

Je hebt het gehad … het slechte weer, mensen die zeuren, je doet je job niet meer graag …

 

Kortom, je wil eens wat anders!

 

Je besluit dus dat je vakantie nodig hebt, en liefst, zo lang mogelijk!

 

Reizen kost natuurlijk geld, dus verzin je maar een uitvlucht voor jezelf en leef je verder, met het motto: ik kan het me niet permitteren …

 

Graag had ik het wat tactvol verwoord, maar in dit geval ga ik toch voor de recht-voor-de-raapshow: ‘Stop met janken, doe je grotemensenbroek aan en wordt flexwerker!’

 

Hier vind je enkele suggesties die een leven in het buitenland mogelijk maken, tot je zoveel hebt gereisd dat je niet kunt wachten om terug naar dat koude weer, met zeurende mensen terug te keren, en die job die je zo zat was te hervatten, of misschien toch niet?

 

Suggestie 1: Freelancer worden!

Platforms zoals Upwork, Guru, Smartcat, Freelancer bieden je de mogelijkheid om een account aan te maken, en in de meeste gevallen, is dat zelfs gratis!

Uiteraard zal er dan wel een commissie worden genomen op de door jou verdiende centen.

Hoeveel die commissie bedraagt, kan sterk verschillen, vergelijk dus zeker verschillende opties voor je de keuze maakt, of maak een profiel aan op zoveel mogelijk platforms, om je slaagkansen te verhogen!

Uiteraard moet je nu nog gaan beslissen welke dienst je precies zult aanbieden, voor beginners zijn er enkele voorbeelden die we kunnen meegeven.

Data entry, lead generating, copywriting, ontwerp, enzovoort zijn jobs die iedereen binnen de kortste keer onder de knie heeft.

Ook kan je een webshop creëren of via een bepaald platform zoals bol.com producten aanbieden om op die manier je reisplannen te financieren.

Heb je geen enkele skill? FAKE IT, ‘TILL YOU MAKE IT!

 

Suggestie 2: Breng het idee naar je leidinggevende op het werk!

In het geval dat je een job uitoefent die ook vanuit thuis kan, en dit zal je ondertussen zeker en vast wel weten na maanden lockdowns, is het misschien handig om het even op te brengen bij je manager of baas op het werk.

Fiscaal gezien blijf je gewoon ingeschreven op je adres dus kan je ook gewoon nog in dienst blijven zoals het nu loopt, zonder dat je daar iets strafbaars doet.

Als je na zes maanden dan toch vaststelt dat je nog niet zo gauw naar huis zult gaan, kan je er steeds voor kiezen om een bedrijfje te starten in Nederland en een service kantoor (vestigingsadres) huren via mijn bedrijf om op die manier met de wetgeving in orde te blijven. 

Afhankelijk van wat je dan precies doet, kan je het bedrijf waarvoor je werkt gewoon factureren, in plaats van als werknemer te werken.

 

Suggestie 3: Vrijwilliger worden!

Niet alleen weeshuizen of hulporganisaties zijn steeds op zoek naar vrijwilligers, ook hostels waar veel backpackers komen zijn steeds op zoek naar mensen die graag enkele maanden werken. Dit kan variëren van barman tot gids, hou wel in gedachten dat je zult verwacht worden om mee te gaan in het feest met de nodige shots. 

Een voorbeeld van een hostel, die trouwens verschillende locaties in Zuidoost-Azië heeft, is Mad Monkey.

Als het gaat om verloning kun je verwachten dat je drie keer per dag eten krijgt, en een slaapplaats. 

In sommige gevallen kun je daarbovenop ook rekenen op een salaris, die uiteraard veel zal afhangen van het land waar het hostel is gevestigd, en waarschijnlijk nooit veel hoger dan $ 300 zal liggen.

 

Besluit: Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden om even de wijde wereld in te trekken, laat je dus nooit wijsmaken door anderen, of jezelf dat dit niet voor jou is!

 

Regel je business goed voordat je vertrekt. Je bedrijf kan je in die tussentijd gewoon bij ons stallen met een service kantoor. Heb je een mooi adres en regelen we alles zodat het wettelijke deel voor de vestiging van je bedrijf is geregeld.

 

Maak een offerte via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/ en je weet binnen 1 minuut waar je aan toe bent. Als je het een goed idee vind is binnen een paar uur jouw business op 1 van onze 30 locaties gevestigd en kan jij een ruime sop kiezen.

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

 

PS: Tenzij je een vegetarische millennial bent dring ik er bij deze wel op aan dat je suggestie 3 volledig vergeet en voor het mannen, of vrouwenwerk gaat, een bedrijfje start, kantoortje huurt en een entrepreneur leven als digital nomad aangaat.
En dus het te groot onderlijfje met een logo van Chang beer en Mekong Whiskey shots en toasties van 7/11-dieet overlaat aan de vegetariërs die na het jaar 2000 zijn geboren. 

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 27 september 2021