Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Hoe richt je 1.000 kamers in over heel Nederland? Een ambitieus plan voor flexibele werkruimtes

Stel je eens voor: 1.000 flexibele werkruimtes verspreid over heel Nederland, speciaal ingericht voor medische professionals en therapeuten. Het klinkt als een enorme uitdaging, maar het is precies wat Florentijn van den Bos, Chief Flexwork Officer, voor ogen heeft. In deze blogpost nemen we je mee in zijn ambitieuze plan en de uitdagingen die hij onderweg tegenkomt.

Van droom naar concreet plan

Het begon allemaal met een vraag die Florentijn zichzelf stelde: “Hoe wil ik herinnerd worden als ik er niet meer ben?” Het antwoord was niet eenvoudig, maar uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat hij een bedrijf wilde opbouwen met 1.000 flexibele werkruimtes, om vervolgens te verkopen. Een concreet doel, maar hoe pak je zoiets aan?

Florentijn: “Ik realiseerde me al snel dat het een enorme uitdaging zou worden. Niet alleen het vinden van geschikte locaties, maar ook het inrichten van al die verschillende soorten ruimtes: spreekkamers, flexwerkkamers, behandelkamers, coachkamers, praktijkruimtes en therapiekamers. Het moest allemaal gebeuren, en het liefst ook nog binnen een paar jaar.”

De zoektocht naar de perfecte locaties

Een van de grootste uitdagingen bleek het vinden van geschikte gebouwen. Florentijn: “We hebben een uitgebreide lijst met eisen opgesteld waaraan de locaties moeten voldoen. Dit maakt het niet makkelijker, maar we willen de beste ervaring bieden aan onze klanten. Gelukkig hebben we dit proces uitbesteed aan een gespecialiseerd team, zodat ik me kan focussen op andere aspecten van het project.”

Inrichten met oog voor detail en budget

Wanneer een locatie eenmaal gevonden is, begint het proces van verbouwen en inrichten. Florentijn: “We werken met vaste partners die de verbouwing voor hun rekening nemen. Daarna komt het inrichten, en dat is nog een hele klus. We willen kwalitatief hoogwaardige meubels en apparatuur, maar het moet ook betaalbaar blijven. Onze flexkamers verhuren we al voor €13 per uur, dus we moeten slim inkopen.”

Vooral het vinden van geschikte stoelen en fauteuils blijkt een uitdaging. Florentijn: “We zoeken mooie, comfortabele stoelen die tegen een stootje kunnen, maar die ook betaalbaar zijn. En dan hebben we het niet over een paar stoeltjes, maar echt grote aantallen. Als iemand een gouden tip heeft, dan hoor ik het graag!”

Breda als voorbeeld voor de toekomst

In Breda heeft Florentijn al een locatie volledig ingericht volgens zijn visie. “Ik nodig iedereen uit om eens te komen werken in onze flexruimte in Breda. Boek je eigen privékamer op onze website en ervaar zelf hoe fijn het is om in een professionele, volledig ingerichte ruimte te werken.”

Een gemeenschap van professionals

Uiteindelijk draait het voor Florentijn niet alleen om de fysieke ruimtes, maar ook om de gemeenschap die hij wil creëren: “Ik wil een plek bieden waar medische professionals en therapeuten zich thuis voelen. Een plek waar ze kunnen werken, groeien en elkaar ontmoeten. Door het hele land, in al die 1.000 kamers, wil ik een gevoel van verbondenheid en ondersteuning creëren.”

Het is een ambitieus plan, maar Florentijn is vastberaden om zijn doel te bereiken. “Het is een enorme uitdaging, maar ik geloof erin. Stap voor stap bouwen we aan dit netwerk van flexibele werkruimtes. En ik nodig iedereen uit om deel uit te maken van deze reis, of je nu een kamer huurt, een tip hebt voor de inrichting, of gewoon onze visie steunt. Samen maken we dit waar.”

Wil je meer weten over de flexibele werkruimtes of heb je een gouden tip voor Florentijn? Neem dan contact op. Vergeet niet: de deuren van onze locatie in Breda staan altijd open voor jou!

Florentijn van den Bos
Chief Flexwork Officer 😉

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 18 juni 2024