Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Hoe je het leven benadert zegt veel over wie je bent

Het afgelopen jaar heb ik mij nogal te veel over gegeven aan werk. Het is ook zo leuk. Daar kom je pas achter door externe factoren die ineens in je leven voorbij komen.

 

En dan om er een moment om even een paar stappen terug te doen en een terug te kijken wat ik allemaal heb gedaan en hoe het gevoel daarbij is.

 

Er zijn er die tevreden zijn met passief uitzieken, in de hoop dat ze landen waar ze moeten zijn en weten wat ze moeten doen als het moment daar is.

 

Dan zijn er anderen, die actieve keuzes maken om te begrijpen wie ze zijn en wat ze willen, en de doelen stellen die hen in de goede richting houden. Dat is dus my cup of tea.

 

Maar een groot deel van een succesvol leven hebben, is leren omgaan met de lessen die het leven ons te leren heeft.

 

 1. Maak jezelf nodig en je zult altijd nodig zijn. Als je je succesvol wilt voelen, leer dan iets te creëren, te vernieuwen of te ontwerpen dat andere mensen kunnen gebruiken en nodig hebben.

 

 1. Je gedachten zijn als boemerangs. Wat je aan anderen doorgeeft is wat naar jou terug zal komen.

 

 1. Je opleiding is nooit af. Bepaal om ten volle te leven en voortdurend te leren. Bereid je voor op wat het leven je te leren heeft door open te staan voor de lessen in alles wat je doet en meemaakt.

 

 1. Een goede reputatie is waardevoller dan geld. Je reputatie is gebouwd op het fundament van je karakter; het omvat de woorden die je spreekt en de daden die je stelt. Zorg voor je karakter boven alle andere dingen en je reputatie zal voor zichzelf zorgen.

 

 1. Je verliest nooit echt tot je ophoudt met proberen. Met de woorden “ik kan niet” bereik je nooit iets. Ik zal proberen, daarentegen, kunnen wonderen verrichten. Tot je probeert weet je niet wat je kunt.

 

 1. Je krijgt meer door meer te geven. Succes vloeit niet voort uit hoeveel je krijgt, maar uit hoeveel je geeft. Als je een overvloedig leven wilt, geef dan zoveel als je kunt.

 

 1. Grote helden zijn nederig. De meesten van ons onderschatten het belang van nederigheid. Het is een belangrijke vaardigheid omdat het je leerbaar houdt, ongeacht hoeveel je al weet.

 

 1. Je gedachten zijn krachtig, maak ze positief. Om een leven te hebben dat overvloediger en succesvoller is, moet je denken in de grenzeloze termen van overvloed en succes. Denken behoort tot de grootste krachten die we bezitten, en het is onze keuze om ze negatief of positief te gebruiken.

 

 1. Vergeving komt twee mensen ten goede – de gever en de ontvanger. Het moedigste en het slimste wat je in een nare situatie kunt doen is vergeven en verder gaan. Sta niet toe dat wrok en grieven je nog zwaarder maken op de weg naar je eigen succes.

 

 1. Voorbereiding is een opstap naar succes. Zoals het oude gezegde luidt: nalaten voor te bereiden betekent voorbereiden om te falen. Succes kan gedefinieerd worden als totaal voorbereid zijn.

 

 1. Je bent voortdurend bezig je eigen werkelijkheid te scheppen. Je werkelijkheid is opgebouwd uit je gedachten, dus onthoud hoeveel macht je hebt. Wat je denkt word je, wat je voelt trek je aan, wat je je inbeeldt creëer je.

 

 1. Je kunt verbitterd of beter worden als gevolg van je omstandigheden. Je houding ligt altijd aan jezelf. Ongeacht de omstandigheid, herinner jezelf eraan dat je een keuze hebt. Het is aan jou om de resultaten te krijgen die je wilt.

 

 1. Wie zelden fouten maakt, struikelt zelden over nieuwe vernieuwing. Fouten zijn het bewijs dat je probeert, creëert, verkent en ontdekt. Elk succesverhaal, elk vervuld leven heeft fouten nodig. We denken misschien dat fouten betekenen dat je iets verkeerd gedaan hebt, maar in werkelijkheid betekenen ze dat je iets goed doet.

 

Er breekt een mooie tijd voor mij aan. De komende maanden kan ik met alle lessen uit het afgelopen jaar aan de slag en mij als mens, ondernemer en vader nog verder ontwikkelen.

 

Wil jij jouw business ook verder ontwikkelen dan zijn ons flexruimtes echt ideaal om dit in alle rust te doen. OF je nu een flexwerkruimte, een spreekruimte of een behandelkamer nodig hebt. Je vind ze via https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/

 

Maak er een mooie dag van!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer 😉

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 14 juni 2022