Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Het perfecte kantoor

8) Ontspan en raak geïnspireerd tegelijk

Roep je team op vrijdagmiddag bij elkaar, ontkurk een fles wijn of ontkurk een blik bier, en praat over de voorbije werkweek. Deel problemen die je bent tegengekomen, oplossingen die je hebt bedacht, of nieuwe processen of technologie die dingen gemakkelijker hebben gemaakt.

 

Dit is een productieve manier om af te koelen, problemen op te lossen, en inspiratie op te doen, allemaal tegelijk.

 

9) Maak stille plekken vrij om je te concentreren

Een ander essentieel onderdeel van een productieve kantooromgeving is de aanwezigheid van rustige plekken om je te concentreren en te concentreren. Dit kan de plaats zijn waar de bureaus van je werknemers staan opgesteld, of het kan een andere hoek van de kamer zijn.

 

We raden aan de stille werkruimte naar een hoek of een uiteinde van je kantoorruimte te verplaatsen. Richt dan de andere gebieden in volgens de toenemende geluidsniveaus. Probeer de stille zones zo ver mogelijk weg te houden van de samenwerkings- en socialisatieruimtes, om te voorkomen dat de activiteit in de laatste een afleiding wordt.

 

10) Creëer ruimten voor samenwerking

Samenwerken is van vitaal belang voor zakelijk succes, dus is het belangrijk om binnen je kantooromgeving een ruimte speciaal voor deze activiteit aan te wijzen. Als je de samenwerkingsruimte alleen af en toe gebruikt of voor teamvergaderingen, kan ze een uitstekende buffer vormen tussen de stille ruimtes en de rest van je kantoor.

 

Anders plaats je de samenwerkingssectie in een ander deel van de kantoorruimte, zodat activiteit daar het werk in de stille ruimte niet onderbreekt. Hoe dan ook, ontwerp een open ruimte met een grote tafel en veel zitplaatsen die je kunt gebruiken om iedereen samen te brengen.

 

11) Integreer een trainingsruimte in je indeling

Opleiding is een essentieel onderdeel van het werk in de 21e eeuw. Goed opgeleide werknemers zijn gelukkiger en productiever omdat ze vertrouwen hebben in hun vermogen de klus de eerste keer goed te klaren.

 

Maar of je je medewerkers nu vertrouwd maakt met nieuwe werkstromen of met nieuwe software, je hebt een ruimte nodig die speciaal voor training bestemd is.

 

De samenwerkingsruimte of vergaderzaal kan als trainingsruimte dienen, maar wat gebeurt er als de vergaderzaal in gebruik is en je een van je teams moet laten kennismaken met een nieuwe software tool? Je ziet waarom het een goed idee is om een ruimte te hebben die exclusief voor training bestemd is.

 

12) Geef voorrang aan kleur

Kleur is een belangrijke toevoeging aan elke kantooromgeving. Het communiceert een gevoel van sfeer dat je medewerkers op allerlei manieren kan beïnvloeden.

 

Als je kantoorindeling doordrongen is van neutrale grijstinten en bruintinten, kunnen werknemers zich zonder duidelijke reden ongeïnspireerd en futloos voelen. Als donkere kleuren je kantoorruimte overheersen, kunnen werknemers zich zelfs ’s morgens vroeg al moe voelen.

 

Dat wil niet zeggen dat je nooit neutrale of donkere kleuren kunt gebruiken. Maar grauwe kleuren werken niet bevorderlijk voor creativiteit en concentratie. Daarom worden in moderne kantooromgevingen vaak levendige kleuren in de werkruimtes verwerkt.

 

Om je werknemers energiek en betrokken te houden, accentueer je je kantoor met zones van heldere kleur.

 

Of je nu verschillende ruimten volgens een bepaald kleurenschema indeelt of gewoon overal op kantoor met kleuren strooit, studies tonen aan dat gevarieerde heldere tinten je team een opkikker geven en de productiviteit, creativiteit en het algehele geluk verbeteren.

 

Er zijn talloze manieren om kleur te gebruiken – van bureau accenten tot zichtbaar staal tot het meubilair zelf. De enige grens is je verbeelding.

Over grenzen gesproken, wist je dat ADD Business Point ook een locatie heeft net over de grens? Reserveer nu als je deze week toevallig bij de zuiderburen moet zijn!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 20 april 2022