Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Goede voornemens, of goede flauwekul?

Als 2021 niet geweldig voor je was, laat dat je dan nog meer motiveren om van 2022 je beste jaar tot nu toe te maken. Het leven ten volle leven en in het moment leven hoeven niet alleen maar vermoeide oude clichés te zijn. Het kan dan wel flauwekul zijn, toch trappen de meeste van ons in het nonsense die we onszelf ieder jaar weten wijs te maken.

Mijn top zeven voor 2022

Wees consequent

Het is vaak consequent zijn dat iemand ertoe brengt succesvol te zijn in het bereiken van zijn doelen. Als iemand regelmatig sport, wordt hij meestal fitter.

Als een leerling vaak studeert, doet hij het meestal goed op school. Consequent zijn in de keuzes die je elke dag maakt kan uiteindelijk tot een vorm van succes leiden. Leer meer over waarom consequent zijn de sleutel kan zijn tot je succes in dit komende jaar.

Denk groter

Als we groot denken, openen we de deur naar de mogelijkheid om groots te bereiken. Zelfs als je niet precies bereikt wat je wilt, is de kans groot dat je toch iets belangrijks bereikt hebt.

Je zult geleerd hebben hoe sterk je bent en hoe bekwaam je bent. We kunnen een groter besef krijgen van wie we zijn en misschien meer beseffen wat ons gelukkig maakt.

Streef naar persoonlijke groei

Persoonlijke groei gaat over het streven om de beste versie van jezelf te zijn. Een slimmere, sterkere, vriendelijkere, betere versie in het algemeen.

Neem de tijd om echt eerlijk te zijn over je zwakke punten. Denk aan wat anderen die je respecteert en vertrouwt je verteld hebben. Werk dan aan het vinden van manieren om die zwakheden te verbeteren.

Leer de lessen uit je mislukkingen

Maak dit het jaar dat mislukking niet langer iets is dat je je zo laat neerhalen. In plaats daarvan is het iets wat je aanwakkert tot nog grotere hoogten in wie je bent.

Mislukking kan een van je grootste leraren zijn. Als je aan je mislukkingen denkt, denk dan aan dingen die je de volgende keer beter kunt doen als je weer voor die situatie staat. Hopelijk maakt dat het leven wat gemakkelijker voor je.

Wees minder bang om fouten te maken

Misschien is een van de grootste redenen waarom we soms dingen niet proberen wel omdat we bang zijn om een fout te maken. We zijn bang dat er iets mis zal gaan.

Maar wat als er iets goed gaat? En als het toch fout gaat, is dat dan het einde van de wereld?

Streef ernaar om niet bang te zijn dingen te verknoeien. En zelfs als je wel iets verknoeit, is er misschien een manier waarop je van je rommel je boodschap kunt maken.

Wees bedachtzaam op je gedachten

Onze gedachten sturen onze beslissingen meer dan we soms beseffen. Onze daden worden meestal beïnvloed door waar we ons het meest op richten

Als je je de meeste tijd concentreert op hoe verdrietig je bent, dan zul je waarschijnlijk niet gemotiveerd zijn om veel te doen. Als je je concentreert op dingen die je blij maken, dan ben je misschien meer aangemoedigd om meer actie te ondernemen.

Doe je best om weloverwogen te zijn in hoe je denkt. Minimaliseer negativiteit en maximaliseer positief en verstandig denken.

Plan je dagen

Schema’s voegen structuur toe aan je dag. Als ik geen dingen opschrijf die ik in mijn dag ga doen, krijg ik uiteindelijk meestal niet het meeste gedaan van wat ik wilde doen.

Ik heb het nuttig gevonden om dingen in mijn telefoon op te schrijven, omdat het iets is waar ik in mijn dag veel op kijk. Leg je to-do lijst ergens neer waarvan je weet dat je er vaak op zult kijken. Als je een plan voor je dagen hebt opgesteld, zul je verbaasd zijn hoeveel meer je gedaan kunt krijgen.

Zo heb ik 2021 toch kunnen afwerken zoals ik het wou, met Tilburg volledig operationeel.  Mocht je nog een opfrisser nodig hebben waar onze andere vestigingen zijn kan je dat via Overzicht locaties ADD Business Point.

Een succesvol 2022 voor jou!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 4 januari 2022