Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Gevangene van je eigen succes

Man, man, man, wat vliegt de tijd als je iedere dag druk in de weer bent zeg…

 

Soms lijkt een dag te weinig uren te hebben, en ik ben ervan overtuigd dat jij dit ook moet merken.

 

Vol enthousiasme start je als nieuwe ondernemer je business. Meestal werk je lange uren, maar vinden het niet erg; de beloning zal het waard zijn. Het bedrijf begint te groeien. Naarmate het groeit, groeit ook de werkdruk. Al gauw zijn 14-urige werkdagen de norm en werk je bijna 8 dagen per week.

 

Ik zou het haast kunnen verwoorden als gevangene van eigen succes, niet?

 

Om te beginnen stel jezelf enkele onthullende vragen. 

Als ondernemer, kun je vandaag voor een of twee maanden weglopen van je bedrijf en terugkomen om het soepel en winstgevend te zien draaien? 

 

Kun je er zelfs twee weken tussenuit? Heb je ooit een werkvrije vakantie gehad? 

 

Als je antwoorden “nee” zijn, heb je geen succesvolle onderneming, maar een veredelde baan waarin je gevangen zit! 

 

Je hebt geen effectief bedrijfssysteem; jij bent het bedrijfssysteem! Je bent een onderdeel van een proces geworden. En dat is waarschijnlijk wat je juist niet wilden. In grote zin dus zoals velen onder ons een gevangene van je eigen succes.

 

In welke bedrijfstak je ook werkzaam bent, het is niet de bedoeling dat je een gevangene bent van je bedrijf! Als je dat wel bent, heb je het omgekeerd. Je bedrijf moet jou en je dromen dienen. Het moet je meer vrijheid geven, niet minder. 

 

In feite zou je bedrijf, goed ontworpen, praktisch zonder jou moeten functioneren, niet dankzij jou. Ze moet voorspelbaar en automatisch lopen, of je nu op kantoor bent of niet, in de winkel of niet, in het veld of niet, op vakantie of niet.

 

Natuurlijk is zoiets makkelijker gezegd dan gedaan, en soms, heel soms, is het zelfs misschien een kwestie van niet kunnen loslaten, als een bezorgde moeder die de hele dag in de gang staat te wachten op de eerste schooldag, op de tippen van haar versleten schoeisel, om toch maar net bovenuit die verdomde kast van de kleuterklas te steken in een poging een blik te werpen tussen het gordijn en haar peuter niet uit haar gezichtsveld laat.

 

Bottom line, jij moet je bedrijf runnen; het moet niet jou, je gezin of je leven runnen. Je bedrijf moet harder werken zodat jij dat niet hoeft te doen. Het moet systeem-afhankelijk zijn en niet eigenaar-afhankelijk of expert-afhankelijk voor het succes. 

 

Het moet zijn eigen hart, verstand en ziel hebben – niet andersom.

 

En we kennen het allemaal, ja, maar we moeten het toch eerst opzetten, zodat het op zichzelf kan draaien. 

 

Ik weet er alles van. Wat is het moeilijk om los te laten en alle zo in te richten dat het naadloos op elkaar aansluit. Niet alles is te automatiseren.

Alhoewel. Afgelopen week heb ik weer een mooie slag kunnen maken in het nog sneller verwerken van de post van onze klanten en een slim systeem gemaakt voor het opvragen van archiefstukken.

 

De tijd dat mijn mensen nu bezig zijn met het verwerken van de post zal nu significant naar beneden gaan. Op deze manier kunnen we de tarieven voor het verwerken van de post in ieder geval gelijk houden.

 

De post die je nog ontvang wil je natuurlijk digitaal ontvangen. Wij scannen je post naar ons online platform en jij kan hier je post inzien en ook opvragen.

 

Dat wil jij natuurlijk ook zodat je tijdens je break van 2 maanden nog wel af en toe naar je post kan kijken vanuit je hangmat.

 

Maak een offerte via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/ en ja kan direct aan de slag met het digitaal ontvangen van je post.

 

En als je dan echt een gevangene van je business wordt of wilt worden, kan je natuurlijk ook nog altijd een striptent beginnen dat maakt alles toch wat dragelijker.

 

Plus een bonus daarbovenop: Staren naar al dat vrouwelijk schoon kan een boost geven aan de mannelijke levensduur, dus word je nog lekker stokoud ook daar, in je striptent!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer 😉

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 24 juni 2022