Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Hoe blijf je gemotiveerd?

Terwijl sommige mensen geen moeite hebben om gemotiveerd te blijven, is het voor anderen een zware taak. Dit is echter heel normaal. De schoonheid in het leven komt namelijk voort uit onze poging om onze verschillen in ons voordeel te gebruiken. Omdat wij je graag tips geven hoe jij toch gemotiveerd kunt blijven voor jouw taken en jouw werk hebben wij deze blog geschreven. In deze blog benoemen wij een aantal simpele gewoontes die zeer motiverend werken.

Gewoonte 1 – Maak een gewoonte van het uitvoeren van één simpele taak meteen nadat je uit bed komt

Dit klinkt misschien wat onbenullig, maar toch heeft dit vaak een grote invloed op je energieniveau. Net na het wakker worden kan één simpele taak er voor zorgen dat je voor de rest van de dag energie hebt. Denk bijvoorbeeld aan een kleine taak als het opmaken van je bed of het maken van een goed ontbijt.

Het uitvoeren van slechts één taak in de vroege morgen kan al voor zorgen voor een tevreden gevoel. Dit zal meteen invloed hebben op de rest van je dag. Het zijn immers de kleine dingen die het doen. Hoe kun je verwachten dat je motivatie zal vinden voor grote taken als je niet eens een kleine taak kan uitvoeren?

Gewoonte 2 – Verbind kleine taken aan persoonlijke normen en waarden

Het uitvoeren van taken hoeft niet moeilijk te zijn. Als deze taken echter niet aansluiten op je persoonlijke waarden, zul je hier niet snel kracht uit kunnen halen. Zorg daarom dat al je taken aansluiten op dingen die voor jou belangrijk zijn. Je kunt deze gewoonte toepassen op je privé situatie en je professionele leven. Een taak die aansluit op iets dat belangrijk voor je is, geeft je de energie om je taak af te maken.

Mensen die eentonig werk uitvoeren vinden het vaak moeilijk om gemotiveerd te blijven. Probeer je werk in dit geval te zien als iets wat goed voor de wereld is. Een buschauffeur kan de kinderen die hij naar school brengt bijvoorbeeld zien als een waardevolle bijdrage aan de maatschappij. Weten dat het werk wat je doet een verschil maakt zal je belonen met een trots gevoel. Dit zal je vervolgens motiveren.

Gewoonte 3 – Vink taken van een takenlijst

Het opstellen van een takenlijst kan zorgen voor een stimulerend gevoel. Er is immers niks zo motiverend als het afvinken van taken van een takenlijst. Dit levert namelijk een tastbaar bewijs dat je in staat was een bepaalde taak te vervullen. Dit zorgt voor een sneeuwbaleffect; één vervulde taak heeft een grote invloed op de rest van je taken. Maak er dus een gewoonte van om deze taken ook daadwerkelijk van een lijst af te vinken.

Gewoonte 4 – Toon jezelf medeleven en blijft gemotiveerd

Voor de meeste mensen is het een gewoonte om aardig te zijn tegen anderen. Het is fascinerend om te zien hoe mensen elkaar helpen en motiveren terwijl ze zichzelf niet goed voelen. Hoe tegenstrijdig het ook is, mensen hebben over het algemeen niet de gewoonte om zichzelf positieve peptalks te geven. In plaats daarvan praten ze zichzelf een schuldgevoel aan. Wees echter aardig voor jezelf. Je hoeft niet iedere taak perfect uit te voeren. We zijn hier om te groeien.

Het is niet erg dat het je vandaag niet is gelukt om een bepaalde taak te vervullen. Dit is geen reden om over jezelf te klagen of jezelf een schuldgevoel aan te praten. Besluit dat het prima is om je taak morgen af te maken. Praat tegen jezelf zoals je dat tegen een goede vriend zou doen. Geef jezelf een tweede kans. Kleineer jezelf niet, want als je niet bereid bent jezelf een kans te geven, zal niets je kunnen motiveren.

Gewoonte 5 – Neem verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid nemen voor resultaten kan zorgen voor een grote verandering in perspectief. Als je werkt in kleine teams kan een goede verdeling in verantwoordelijkheid er voor zorgen dat iedereen gemotiveerd blijft. Wacht niet tot een situatie meer aangenaam wordt voordat je jezelf laat motiveren. Neem verantwoordelijkheid voor de uitkomsten van je eigen taken en besluit zelf hoe veel energie je er in wilt stoppen. Fijne werkomstandigheden kunnen zorgen voor motivatie, maar het nemen van verantwoordelijkheid is de beste manier om blijvend gemotiveerd te blijven.

Investeer in motivatie

Als mensen hebben wij een oneindige psychische kracht. Net zoals je meer zou betalen voor biologische levensmiddelen, moet je meer moeite stoppen in het behouden van je natuurlijke bron van motivatie. Verwacht niet dat factoren van buitenaf voor motivatie gaan zorgen! Wordt jij echter gedemotiveerd door taken binnen jouw onderneming? Zoals het beantwoorden en terugbellen van alle binnengekomen gesprekken. Of het openen en verwerken van je post? Dan helpt Flex4Medics je graag verder.

Wij kunnen flexibel en betaalbaar alle randzaken van jouw onderneming bij je weghalen. Onze professionele medische telefonistes helpen je graag, plannen indien gewenst de agenda en weten de acquisitie telefoontjes af te handelen. Eenvoudig en professioneel en zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over vakanties en ziektes van de telefonistes. Nieuwsgierig? Bekijk al onze diensten!

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 23 november 2018