Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Flex4Medics richt zich op MVO

Maatschappelijk Verantwoord ondernemen of ook wel MVO. Een onderwerp die steeds meer bedrijven bezig houdt. Er zijn namelijk veel technische mogelijkheden die het mogelijk maken om energie (en dus geld) te besparen. En er komen steeds meer technieken bij. Als Flex4Medics richten wij ons al jaren op energieneutraal werken, duurzaam ondernemerschap en ook dus MVO. Wij informeren jou graag over alle activiteiten die wij ondernemen omtrent MVO en energieneutraal werken. Onze ambitie ligt er om de meest duurzame aanbieder van flexlocaties in Nederland te worden. Het ligt in de lijn der verwachting dat wij dit op zeer korte termijn al kunnen gaan realiseren.

Energielabel

Zakelijke panden – een grote energie verbruiker

Grote en zakelijke gebouwen gebruiken ontzettend veel energie. Denk alleen al eens aan de warmte te verstookt wordt en de lampen die aan staan. Maar ook de grote servers waarop de systemen draaien etc. Al met al stoten zakelijke gebouwen dus veel CO2 uit. Wij weten allemaal dat deze CO2 uitstoot erg ongezond. En natuurlijk dat deze CO2 uitstoot schadelijk is voor ons leven en voor de natuur. Niet voor niets heeft de overheid in 2018 het initiatief van energielabels ingevoerd. Deze energielabels zijn sinds 2008 noodzakelijk (eigenlijk verplicht) bij de verkoop of verhuur van een bedrijfspand. Wanneer je in 2008 een label hebt aangevraagd voor je bedrijfspand, is deze 10 jaar geldig. Omdat wij ondertussen in 2018 leven zijn veel labels verlopen en moeten deze weer vernieuwd worden. De huidige energielabels zijn onderverdeeld in klassen: A t/m G voor een bestaande bouw. De nieuwe en zeer energiezuinige bedrijfspanden krijgen de klasse A t/m A++++.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Flex4Medics heeft de ambitie om de meest duurzame aanbieder van flexwerklocaties in Nederland te worden. Daarom letten wij ons bij onze flexruimtes en service kantoren op het energielabel van het betreffende pand. Onze ambitie is in ieder geval te kiezen voor panden met een groen label. Omdat wij vaak vestigen in een groter verzamelgebouw, hebben wij niet altijd invloed op de energielabel, maar wij doen er alles aan om zo min mogelijk Co2 uitstoot te hebben in onze Flex4Medics kantoren.

Wij hebben reeds de volgende stappen gezet op het gebied van MVO

  • Voor het verzamelen van post werken we alleen met fietskoeriers
  • Wij proberen het aantal gereden kilometers zoveel mogelijk te beperken. Dit doen wij door alleen met lokale leveranciers te werken en het liefst leveranciers die toch al in het gebouw aanwezig zijn
  • Als we dan toch gaan rijden doen we dat met hybride auto’s
  • Interne besprekingen organiseren wij door middel van conference calls
  • In onze kantoren zijn alleen led beeldschermen en verlichting

De energiebesparingen en MVO plannen voor 2018

Maar het blijft niet bij deze initiatieven. Als Flex4Medics hebben wij ook een aantal plannen op stapel staan die wij in 2018 gaan uitrollen. Activiteiten die onze CO2 uitstoot kunnen terugdringen én die kunnen zorgen dat wij als onderneming energieneutraal kunnen werken.

Initiatieven die wij willen ondernemen in 2018 zijn o.a.:

  • Alleen energie verbruik als iemand een flexruimte gebruikt, daarbuiten niet.
  • Computers gebruiken die nauwelijks energie verbruiken.
  • Server warmte gebruiken om de ruimtes te verwarmen of te koelen.
  • Introductie van de fietsende coach! Een coachruimte met fietsen die stroom terug levert aan het net.
  • Het ultieme doel is om onze hele organisatie volledig CO2 neutraal te laten draaien.

Werk jij mee aan MVO?

Wanneer jij nog meer ideeën hebt hoe wij als bedrijf nóg beter duurzaam kunnen ondernemen. Laat het ons dan zeker weten. Alle ideeën zijn welkom!