Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Financier je WHOA met de TOA

De afgelopen maanden heb ik al meerdere keren een stukje geschreven over de WHOA. Hier zijn de nodige reactie op gekomen van ondernemers die niet weten waar te beginnen. En dat begrijp ik.

 

Daarom ben ik begonnen om een praktische handleiding voor het toepassen van de WHOA te schrijven met mijn ervaringen hierin verwerkt gebaseerd op de ondernemers die ik verder heb geholpen met deze regeling.

 

Het probleem waar veel ondernemers tegenaan lopen is dat ze de kosten van de WHOA regeling niet kunnen betalen. Je moet toch ineen het bedrag dat je al akkoord voorstel ineens kunnen aftikken. Het is niet de bedoeling dat je je schuldeisers nog een keer met een betaalvoorstel gaat opzadelen zodat ze weer een lange tijd in onzekerheid zitten of je al hun termijnen wel betaald krijgen.

 

Daar komt dan nog bij dat de kosten om in de WHOA regeling te komen ook nog eens vrij hoog zijn. Zeker als je naar de rechter toe moet om het akkoord af te dwingen. Je moet met een goed verhaal komen.

 

Maar nu hebben ze toch wel iets heel moois bedacht vanuit de overheid: TOA. Dit staat voor Time-out-arrangement.

 

Dit TOA krediet speelt helemaal in op het grootste probleem waar met name kleine ondernemers tegenaan lopen. Hoe gaan we de WHOA financieren? Met TOA dus.

 

Met name als je schulden die je via WHOA wil saneren te overzien zijn dan kan je alles hiermee afdekken inclusief de kosten die je gaat maken aan adviseurs.

 

Je kan maximaal 100.000,- lenen met het TOA krediet en je wordt in de gelegenheid gesteld dit in maximaal 6 jaar terug te betalen tegen een rente van 2,5%.

 

Is het niet voldoende voor je onderneming dan is het niet mogelijk om meer te lenen via deze regeling. Dan moet je toch echt op zoek naar andere creatieve oplossingen. Je zou bijvoorbeeld de belastingdienst of de bank een voorstel kunnen doen om in maandelijkse termijnen te betalen eventueel gecombineerd met een eenmalige betaling. Zij willen dit misschien wel doen.

 

De voorwaarden voor TOA zijn in basis hetzelfde als de WHOA. Je bedrijf moet gezond zijn na toepassing van WHOA en er moet een crediteurenakkoord zijn dat voldoen aan de eisen. Dus minimaal 1 klasse “in the money”. Dit krijg je voor elkaar om in die klasse minimaal ⅔ van de schuldeisers een akkoord te hebben laten tekenen. Zit er maar 1 in, bijvoorbeeld bij de belastingdienst, dan ben je dus snel klaar.

 

TOA vraagt wel of je privé mee wil tekenen voor deze lening van een ton. De overheid wil graag zekerheid hebben dat het geld terug komt. Tot en met 31 mei 2024 hebben ze een bedrag van 200 miljoen beschikbaar gesteld. Daar kunnen ze dus in ieder geval 2.000 bedrijven mee helpen. Lijkt mij wat beperkt. Dus snelle actie ondernemen lijkt gewenst.

 

Toch blijf ik het een bijzondere regeling vinden. Ik begrijp de achterliggende gedachte wel maar het blijft vreemd dat wanneer je schulden hebt gemaakt, je kan deze voor een appel en een ei afkopen en het bedrag dat je nodig hebt hiervoor kan je nog financieren ook. Dit lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar toch is het zo.

 

Dat is eigenlijk het zelfde met ons service kantoor, te mooi om waar te zijn voor zo’n klein bedrag per maand.

 

Je kan je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel op 1 van onze 30 locaties, dat ook nog eens een keer heel representatieve gebouwen zijn. Je post sturen we door naar een beveiligde online omgeving, telefoontje worden aangenomen en heb je een keer een vergaderruimte of werkplek nodig dan staat die voor je klaar.

 

Wil jij ook gebruik maken van deze ongelooflijk mooie dienstverlening, maak dan een offerte via https://www.flex4medics.nl/offerte/

 

Maak er een onvoorstelbaar mooie dag van!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 22 juni 2021