Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

DO’s & DON’Ts | Klusje van de week voor de kids

Daar waar de meeste gezinnen elke dag samenkomen, vraagt het inrichten van de woonkamer de nodige aandacht. 

Van kleuren tot decor tot vloerkleden, alle beslissingen beïnvloeden het algemene thema, de aanwezigheid, en de persoonlijkheid van een woonkamer. 

Neem geen overhaaste beslissingen of doe geen geïmproviseerde decor aankopen waarbij je meteen gaat uitchecken en betalen met m’n pasje voor je een plan bij elkaar hebt.

Anders gaat het straks nog lijken alsof het in één dag in elkaar is gegooid.

Soms heb je alleen maar wat nuttige do’s en don’ts nodig, zodat je eenvoudige fouten bij het inrichten van de woonkamer en te snel uitchecken kunt vermijden.

Eerst en vooral gaan we de DO’s uitchecken!

GEBRUIK NATUURLIJK EN ORGANISCHE ELEMENTEN

Steen, hout, jute, rotan en planten; met speciale nadruk op het spel van natuurlijk licht in de ruimte. 

Wees bedachtzaam en duurzaam met je aankopen, want anders trek ik die gewoon af van het budget om volgende week eten te voorzien voor jullie – probeer bijzondere stukken te vinden die gemaakt zijn met aardende elementen. 

GEBRUIK HIER DAAR WAT (echte) PLANTEN

Ze zijn de goedkoopste en meest veelzijdige inrichting accessoires die er zijn en zullen elke ruimte opfleuren als niets anders en bieden ze nog tal van voordelen voor de gezondheid:

  • Verbeteren MIJN humeur.
  • Verminderen MIJN vermoeidheid.
  • Verlagen MIJN stress en bezorgdheid.
  • Verbetering van kantoor prestaties en concentratie, want ik vertrek een maand op vakantie.
  • Verbetering van genezing en pijntolerantie als ik jullie dat pak rammel heb gegeven omdat je er niets van hebt gebakt.

MAAK EEN GEDURFDE, ONCONVENTIONELE KERS OP DE TAART

Laat los en gebruik texturen of prints op muren om ze meer diepte en visuele belangstelling te geven. Dat kan door behang, stof of getextureerde verf te gebruiken. 

Wil je de uitstraling meer ingetogen en klassiek, kies dan voor effen, getextureerd behang, zoals stoffen, zijde en grasvlechtwerk.  Deze subtiele opties creëren veel effectiever gelaagdheid en diepte dan verf. De impact is onovertroffen en vaak tegen een verrassend betaalbare prijs bij het uitchecken.

Nu we enkele DO’s hebben overlopen, is het tijd dat we de DON’Ts aanpakken.

HANG GEEN VEEL TE KLEINE SCHILDERIJEN OP VEEL TE GROTE EN KALE MUREN

Een van de ergste dingen die je kunt doen bij het inrichten is de verhouding van de elementen volledig verkeerd uitchecken. 
Heb je een kleine muur, hang dan kleinere kunstwerken op. En bij grote, ja je snapt het plaatje toch?

Zoiets zou bij wet strafbaar moeten zijn als je het mij vraagt en ook voor de volgende DON’T is dat in mijn boekje toch een paar jaar gemeenschapsdienst, op z’n minst.

ZORG ER ALSJEBLIEFT VOOR DAT JE GORDIJNEN LANG GENOEG ZIJN

Ik krijg steeds flashbacks bij het zien van gordijnen die te kort of niet wijd genoeg zijn van Jantje die bij ons op school in de zomer steeds kwam opdagen met driekwartbroeken. 

Voor het ophangen van gordijnen en draperieën in je huis is een aandachtige en heldere geest nodig. Waar je de gordijnen plaatst kan het verschil maken in het groots en mooi laten lijken van je huis, of klein en onhandig. Het is belangrijk dat je de gordijnen zo hoog mogelijk aan de muur hangt, zodat je kamer langer lijkt. Je zult ze ook zo ver en wijd mogelijk willen hangen.


Als de gordijnen helemaal open zijn, moeten ze de eerste paar centimeter van het raam nauwelijks bedekken. Hierdoor lijkt je kamer ook breder en groter.

GEEF ONS NIET DE INDRUK DAT JE VLOERMATJES HEBT GEKOCHT BIJ BOL

Net zoals hoe je gordijnen in je huis ophangt een grote rol speelt in het groter of kleiner doen lijken, doet de grootte van de vloerkleden die je gebruikt hetzelfde. 

Je wilt nooit vloerkleden gebruiken die te klein zijn voor je ruimte. De randen van je vloerkleden moeten altijd een paar centimeter onder het meubilair zweven, of moeten een paar centimeter of een meter over het meubilair uitsteken. 

Alles wat kleiner is, speelt een optische illusie op en doet je kamer kleiner lijken, belangrijk dus om dat ook allemaal na te gaan.

Zo, dit zijn de instructies voor m’n kids, ik denk dat ze dit aankunnen, ze zijn tenslotte samen opgeteld al 16 jaar ondertussen. 

En als ze het echt volledig verknalt hebben kan je misschien beter een keer op onze nieuwe locatie in Tilburg komen werken.

In de loop van de maand gaan we verhuizen naar een werkelijk schitterend monumentaal pand tegenover het station en eigen parkeerterrein. Ook van binnen zijn veel authentieke elementen bewaard gebleven en zal ik mij houden aan hetgeen ik hierboven heb beschreven.

De komende weken zijn we druk bezig met het leggen van de laatste hand aan de afwerking. Laat maar weten als je een kijkje wil komen nemen. Je bent welkom!

Kijk voor een eerste indruk op onze site https://www.addbusinesspoint.nl/tilburg en plan je favoriete kamer direct in.

Stay safe!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht Klusje van de week

Geplaatst op: 4 oktober 2021