Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Digitale Zwervers vs Covid-19

Terwijl het bij ons in Europa terug begint te knellen rond covid gerelateerde beperkingen lijkt de situatie in Zuid-oost Azië eindelijk wat te verbeteren wist een goeie kennis die er woont me te vertellen in een Skypegesprek gisteren.

Zo gaf hij mee dat voor het eerst de faceshields in de Filipijnen niet meer verplicht zijn in de winkelcentra, en zoals een artikel dat ik vorige maand al stuurde, heeft Thailand toen de grenzen geopend, althans, voor sommigen toch.

Z’n leven staat dan ook op z’n kop, hij is al enkele jaren aan de slag als freelancer/digital nomad, en zoals de rest van de wereld is het covid hier, corona daar.

Wel gaf hij me wat tips mee voor de digital nomads die nog in de startblokken staan!

 

Een epische digitale nomade bestemming zoeken

Nieuw in de wereld van de digital nomads? Geen probleem, hier heb je enkele tips op je keuze wat te vergemakkelijken.

 

Lekker weertje – Misschien heeft het opgroeien in de ellendige Nederlandse motregen mijn waarneming gekleurd, maar ik houd het graag gematigd en droog als ik aan het werk ben. Dagelijks bevriezen is voorbehouden aan gletsjertochten in de machtige hoogten van de Himalaya.

 

Krachtige WiFi – Een goede reislaptop hebben is niet de eerste vereiste voor efficiënt werken op afstand – WiFi wel!

Er zijn workarounds om wifi in de jungle te bedwingen – hotspotten of draagbare WiFi-toestellen bijvoorbeeld – maar hoe dan ook, een constante internetverbinding is een must (al varieert je keuze afhankelijk van je beroepsactiviteit).

 

Grote gemeenschap – Digitale verbindingen zijn belangrijk, maar sociale verbindingen zijn van cruciaal belang. Het leven onderweg kan een eenzame onderneming zijn, en iedereen heeft wel eens een knuffel nodig. Veel digitale nomaden hotspots zijn als zodanig ontstaan, gewoon door de geweldige gemeenschappen van digitale nomaden die zich daar in de loop van de tijd hebben opgebouwd.

 

Goedkope prijzen – Een levensstijl in de schoot van luxe voor een fractie van de prijs die je zou betalen om je thuis stierlijk te vervelen? Dat is toch logisch!

 

Balans tussen werk en privé – Soms kan het moeilijk zijn om als digitale nomade het juiste evenwicht te vinden tussen werk en spel – digitaal nomadisme verandert het reizen en hoe je het ervaart. Baseer je dus ergens dat aan dat doel beantwoordt, al is het maar een deel van de wereld waar je je voortdurend toe aangetrokken voelt om te gaan wandelen.

 

Actuele favorieten in de tijd van covid: De beste landen voor digitale Nomaden op dit moment

Portugal 

Portugal is zich maar al te goed bewust van de reputatie die het heeft als hub voor internationale hustlers en moedigt in feite meer aspirant nomaden aan om hierheen te komen. Onlangs lanceerden ze op het eiland Madeira een project om een digitaal nomadendorp te creëren! Om deel uit te maken van het initiatief in Ponta Do Sol moet je je aanmelden, maar als je wordt uitgekozen, wel, dan kun je uiteindelijk misschien toch een thuis voor jezelf vinden in Portugal!

 

Mexico

Dus wat is de beste stad voor digitale nomaden in Mexico? Cancún, Playa del Carmen, en Tulum zijn eeuwenoude favorieten maar worden geplaagd door de vloek van de populariteit, en je vindt de overvloed aan gringos en de hoogontwikkelde badplaatsen misschien niet authentiek. Mexico Stad is een chaotische puinhoop van een stad maar heeft een grote expat gemeenschap (en schijnt vooral geliefd te zijn bij reizigers die in het buitenland als leraar Engels werken). San Miguel de Allende heeft ook een geweldige digitale nomaden gemeenschap. De lijst gaat maar door…

 

Colombia

De ultieme plek in Colombia voor digitale nomaden is Medellín dat voortdurend bovenaan de lijst van beste plaatsen voor digitale nomaden in Zuid-Amerika (en de wereld) staat. Andere mogelijke nieuwe thuissteden zijn Bogota (de hoofdstad), Cali, en Cartagena.

 

Bulgarije 

Het is schokkend hoeveel nomaden dit juweeltje in Oost-Europa nog niet gevonden hebben. Boedapest en Praag zijn zeker cool, er is echter een nieuwe speler op de markt en die heet Bulgarije.

Bulgarije is spotgoedkoop, verbluffend mooi, en, het belangrijkste, geliefd bij digitale nomaden. Bulgarije lijkt zich te vormen tot een van die kruisingplaatsen waar elke soort mens die Europa doorkruist uiteindelijk zijn weg vindt.

Bovendien is de internetverbinding geweldig (er zijn zelfs coworking ruimtes midden in de bergen!), en er zijn ook genoeg zondige dingen te doen na sluitingstijd als je je laptop dichtslaat.

Als je van plan bent om de wereld te veroveren is een adres noodzakelijk, zo kan een virtueel kantoor of service kantoorruimte een economische oplossing zijn.

Opgelet! Een virtueel kantoor is geen registratie adres

Je kunt natuurlijk het ADD Business Point virtuele kantooradres voor je bedrijf op je website of visitekaartjes vermelden.

Zo weet elke potentiële klant meteen waar hij post voor je naartoe kan sturen. Maar dat deze kantoorruimte je postadres is, wil nog niet zeggen dat het ook je adres is voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Op het adres van een virtueel kantoor kun je alleen post ontvangen.

 

Wil je ditzelfde adres gebruiken voor je business in te schrijven? Kies dan een service kantoorruimte van ADD Business Point.

 

Met deze optie kan je ook extra diensten huren, zoals een kantoorruimte, een vergaderzaal, een (lokaal, nationaal of internationaal) telefoonnummertelefoonbeantwoording, een flexplek, catering, beamers, whiteboards enzovoort.

 

Een productieve werkweek alvast!

 

Florentijn van den Bos::Flex4You

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 27 november 2021