Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Deel 38 – Verander je verhaal

Deel 38 van mijn verhaal over de lessen die ik van mijn levenscoach Eden heb geleerd.

Anderhalf jaar lang heeft deze mateloos krachtige vrouw aan mijn zijde gestaan en mij heel veel levenslessen bijgebracht en inzichten gegeven. Iedere woensdag neem je weer mee in deze mooie reis.

Deze week: Verander je verhaal

Misschien is de titel niet helemaal wat de lading dekt. Je kan je leven veranderen door je gedachten te veranderen en als je dit opschrijft heb je een verhaal dat jouw leven gaat worden.

Na alle wijsheden die ik van Eden heb geleerd is dit wel mijn meest voorname conclusie. Hoe je denk en hoe jij tegen de wereld aankijkt beïnvloedt jouw verhaal over jouw leven. Je verhaal is 1 van de elementen die blijvende veranderingen in je leven kunnen creëren.

Wil je leren hoe jij je leven kan veranderen? Leer dan hoe je je verhaal kunt veranderen. Of in sommige, of misschien wel de meeste gevallen, een verhaal kunt maken. Ik merken dat heel weinig mensen een echt verhaal hebben. Een verhaal over hoe hun leven eruit moet komen te zien.

Je kent het vast wel. Een onmogelijk uitdaging en je denk dat je het echt niet kan. Dit is de conclusie die we trekken voordat we het al hebben geprobeerd. Jij kan nog iets leren van Pipi Langkous. “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Als je bij voorbaat al denkt dat je het niet kan dan heb je op dat moment de weg naar succes al stopgezet.

Als je zo denk is het tijd om je verhaal te herschrijven. Maak een krachtig verhaal, het zal je kansen brengen zoals je die nog nooit voorbij hebt zien komen. Het begin is makkelijk. Stoppen met het vertellen van machteloos makende verhalen tegen jezelf of tegen anderen.

Hoevaak heb je niet tegen jezelf of tegen anderen gezegd dat je perfect moet zijn, dat je te oude bent,  dat je niet gelukkig bent of dat het je allemaal niet lukt.

Dit zijn exact het soort schadelijke gedachten die ons ervan weerhouden onze doelen en uiteindelijk onze dromen te bereiken. Parkeer deze gedachten direct en wees niet het streng voor jezelf. Je kunt je denkwijze veranderen en leren hoe je jezelf kunt veranderen.

Zo krijg je dus een ander leven door een ander verhaal. Zo simpel is het.

Een voornaame groei beperker is denken dat je perfect moet zijn. Dit is echt de allerlaagste standaard die iemand kan hebben. Dit geeft geen ruimte voor groei. We maken namelijk allemaal fouten. En dat is niet erg.

Ook is jouw leven natuurlijk veel moeilijker dan dat van anderen. Iedereen vecht zijn eigen strijd. Jij bepaald zelf je succes!

“Als ik het negeer gaat het weg”, de zogenaamde struisvogelmentaliteit. Zie de dingen zoals ze werkelijk zijn. De realiteit haalt ons altijd in.

Ook een veelgehoord is dat je geen gelukkig type bent. Als je dat zelf al vindt maak je jezelf wel heel ongelukkig. Geluk is een keuze!

Zorg dat jij ook je verhaal herschrijft als je niet gelukkig bent met je huidige verhaal. Zo kan je bijvoorbeeld je business een extra boost geven door het te vestigen op 1 van onze 30 locaties. En niet op je adres thuis. Op deze manier is je privacy in ieder geval gewaarborgd en schakel je deze onzekere elementen alvast uit.

Maar een offerte om te beginnen met een nieuw verhaal op https://www.flex4medics.nl/offerte/ en je start vandaag al opnieuw.

Laat het een mooi verhaal worden!

Florentijn van den Bos

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 14 juli 2021