Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Deel 37 – Risico’s nemen

Deel 37 van mijn verhaal over de lessen die ik van mijn levenscoach Eden heb geleerd.

 

Anderhalf jaar lang heeft deze mateloos krachtige vrouw aan mijn zijde gestaan en mij heel veel levenslessen bijgebracht en inzichten gegeven. Iedere woensdag neem je weer mee in deze mooie reis.

 

Deze week: risico’s nemen in het leven

 

Als ondernemer heb je vast al heel wat risico’s moeten nemen om je business draaiend te houden of om je doelen te bereiken. Maar zijn het wel echte risico’s geweest. Heb je de gevolgen van de risico’s ook kunnen ervaren? Het blijkt dat je pas echt het risico ervaart als je meer kwijt raakt dan dat het je oplevert.

 

Een risico’s neem je om een positieve verandering teweeg te brengen. Maar de meesten van ons zijn hier bang voor. We denken heel lang voordat we een risico nemen en onze aangeboren vecht- en vluchtreactie treedt in werking.

 

Er komen gevoelens van angst om te falen waarbij we denken dat angst slecht is en dat we er vanaf moeten blijven. Maar angst is eigenlijk zo slecht nog niet, en risico’s nemen ook niet.

 

Risico’s nemen laat voelen dat we leven en de angst die we krijgen als we risico’s nemen in het leven is slechts een gevoelsboodschap om te vertellen dat we buiten onze vertrouwde comfortzone gaan. Dit maakt ons ook scherp op de details van het risico dat je gaat nemen.

 

Je kan er altijd nog voor kiezen om langs de zijlijn te gaan zitten en je hele leven aan je voorbij zien gaan door niet uit je comfortzone te stappen. Risico’s nemen gaat je zoveel verder brengen dan dat je ooit hebt durven dromen. Maar zorg wel voor een plan.

 

Wat is eigenlijk het ergste dat kan gebeuren?

 

Ik kan het weten, als ondernemer heb ik de nodige risico’s gelopen. Soms gaat het goed en soms niet. De risico’s waar een plan aan ten grondslag ligt gaan altijd goed. Misschien niet altijd direct volgens planning maar het komt goed.

 

Het ergste zijn de risico’s die je heel ad-hoc hebt genomen, die willen wel eens mislukken. En kan het ook heel erg goed mis gaan.

 

Maar ik ben ik ieder geval niet vast blijven zitten in een routine die comfort en veiligheid biedt. Op één of andere manier heeft het mij altijd verder gebracht, ook al was het risico niet aanvaardbaar achteraf gezien.

 

Het mooiste voorbeeld van ondernemers die extreme risico’s lopen en dit vol in beeld willen hebben is het TV programma “Ik vertrek”. Dit is echt wel het toppunt van niet goed voorbereid je onderneming starten, en dan ook nog in het buitenland. Echt fantastische televisie krijg je hierdoor. Gelukkig zijn er ook mensen die wel goed voorbereid aan de slag gaan, maar die zijn spaarzaam.

 

Het overgrote deel verbrand zijn schepen in Nederland en stort zich vol in het buitenland avontuur. Extreme risico’s worden genomen. Ik verbaas mij er steeds over dat het doorgaans wel goed komt. En zo niet, dan maar op hangende pootjes terug naar Nederland maar wel met een ervaring rijker.

 

Tussentijds wordt er van alles geïmproviseerd. De mensen in dit programma worden gedwongen om zich te focussen op dat project. Ze hebben geen keuze meer. Er is niet anders meer over dan kun nieuwe business. Dat zal de voornaamste drijfveer zijn dat veel mensen dit extreme risico overleven.

 

Wil jij toch iets minder risico lopen met je flexruimtes dan ben je bij mijn bedrijf aan het juiste adres. Keurig net ingerichte spreekkamers, werkplekken, behandelkamers en coach kamers op 30 plaatsen in Nederland.

 

De vraag neemt de afgelopen weken wel extreem hard toe. Dus ik zal ook risico’s moeten lopen om de capaciteit uit te bereiden. Een de komende maanden ga ik dat ook doen. Het normale leven begint langzaamaan weer terug te keren zo lijkt het.

 

Loopt je tegen een volle agenda aan op onze site, https://www.flex4medics.nl/locaties bel dan even of stuur een mail zodat ik je kan helpen aan een flexruimte om de agenda heen. Zo kan je mij ook helpen om de capaciteit op peil te houden.

 

Risico’s maken het leven in ieder geval wel spannend en kleurrijk. Maar er een mooie dag van!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 7 juli 2021