Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Deel 36 – Als je niet groeit ga je dood

Deel 36 van mijn verhaal over de lessen die ik van mijn levenscoach Eden heb geleerd.

 

Anderhalf jaar lang heeft deze mateloos krachtige vrouw aan mijn zijde gestaan en mij heel veel levenslessen bijgebracht en inzichten gegeven. Iedere woensdag neem je weer mee in deze mooie reis.

 

Deze week: Hoe ontwikkel je een groei mindset

 

Zonder groei is er geen leven meer. Dat is van toepassing voor bomen, planten, jijzelf en al het andere dat in leven is, maar ook voor je bedrijf.

 

Echte toppers zijn altijd opzoek naar manieren om beter te worden. Topsporters, topondernemers en top artiesten zijn altijd op zoek naar een manier om beter te worden en steeds iets verder dat de top te reiken.

 

Het is niet nodig om Max Verstappen te heten om je leven te leiden met een groei mindset. Het ontwikkelen van groei in je leven is eigenlijk niks anders dan een hele reeks kleine stappen die tot een groot resultaat leiden.

 

Je kan dit dus helemaal op je gemak doen, maar wel met een strategie: Ontspannen winnen.

 

Sinds ik dit trucje door had, en dat heeft even geduurd, is het zoveel makkelijk om een doel te bereiken. Geeft het zoveel meer rust, vaardigheden, kennis en resultaat. Maar een groeimindset betekent ook dat je graag nieuwe uitdagingen aangaat. Dat je bereid bent om je in te spannen om nieuwe vaardigheden te leren of je intelligentie te vergroten. Als je een groei mindset hebt geloof je dat je dingen kan veranderen.

 

Als je geen vaste mindset hebt zal je minder bereiken, je staat niet open om nieuwe dingen leren en je gaat bang zijn om te falen in het bijzijn van anderen.

 

Een bedrijf kan ook een groei mindset hebben. Bijvoorbeeld het inhuren van mensen, belang hechten aan passie en potentieel, investeren in professionele ontwikkeling en het aanmoedigen van het nemen van risico’s. Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven met een groei mindset gelukkige werknemers met zelfverbetering en meer innovaties hebben.

 

Wat als je geen groei mindset hebt? Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Je hebt vast wel een doel. Daar ga je in hele kleine stapjes naar toe werken, elke dag weer opnieuw. Ook al zit je op anderen te wachten, iedere dag ga je door werken naar dat betreffende doel. Al zijn het maar heel kleine stapjes die ogenschijnlijk geen betekening hebben op het uiteindelijke doel. Die ene kleine stap kan juist het verschil zijn tussen het leven creëren dat je verdient en je doelen bereiken of het leven aan je voorbij laten gaan.

 

Misschien ben je wel bang een stapjes in de verkeerde richting te zetten. Niemand wil falen, maar dat hoort bij het leven. Part of the game. Het creëren van een groei mindset betekent niet dat je nooit faalt. Het betekend dat je een mislukking beschouwt als een opstap naar grotere dingen. Ik kan het weten, bij mij zijn er ook al zoveel dingen mis gegaan. Als je er maar van leert en je met de kennis die je hebt opgedaan maar toepast in je volgende kleine stapjes. Dan ben je aan het groeien. Uit gewoon je mening, zelfs als je het niet zeker weet. Stel vragen al lijken ze nog zo dom. Het gaat allemaal over overwinnen van je angst.

 

Ga het gewoon doen. Begin met 20 minuten per dag aan deze nieuwe vaardigheid te werken. Neem hiervoor 1 doel in gedachten. Werk er iedere dag aan. Zodra je de eerste successen ziet zal je automatisch de tijd verder uitbreiden. Ik kan inmiddels uren aan een project werken. Ik weet dat wanneer ik deze tijd erin stopt het alleen maar mooier en beter wordt. Hele dagen gaat ook weer niet werken. Je hersenen moeten ook in de gelegenheid zijn alle informatie te verwerken.

 

Eén van mijn voornaamste groei doelen is het verder uitbouwen van een netwerk van flexwerk centra door heel Nederland. Het ultieme doel is 50 locaties. Inmiddel staat de teller op 30 locaties. Dit waren de moeilijkste. Alle volgende zullen een stuk makkelijker gaan. Al heb ik mijzelf wel de nodige uitdagingen opgelegd door hogere eisen te stellen aan de gebouwen.

 

Wil jij ook profiteren van dit groeiende netwerk van flexwerk locaties voor werkplekken, spreekkamers, coachkamers, behandelkamers of therapekamers. Kijk dan op https://www.flex4medics.nl/locaties/ voor een locatie in de stad die jij zoekt.

 

Ga voor flex, ga voor groei!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 30 juni 2021