Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Deel 25 – Stop het straffen van je partner

Deel 25 van mijn verhaal over de lessen die ik van mijn levenscoach Eden heb geleerd.

 

Anderhalf jaar lang heeft deze mateloos krachtige vrouw aan mijn zijde gestaan en mij heel veel levenslessen bijgebracht en inzichten gegeven. Iedere woensdag neem je weer mee in deze mooie reis.

 

Dit artikel ben ik al weken aan het schrijven. Het is een lastig onderwerp en ik zat te dubben over de formulering van stukken tekst en het geven van voorbeelden.

 

Het is daardoor een wat genuanceerdere tekst geworden dan dat ik eigenlijk zou willen. Ik heb gemerkt dat het een lastig onderwerp is.

 

Eden heeft mij 1 keer gewezen op het straffen van je partner maar dit maakte zoveel indruk op mij dat dit onderwerp steeds is blijven hangen.

 

Tot een paar weken geleden, toen wilde ik er een stukje over schrijven omdat ik een artikel op een nieuwssite las en dit gaf mij de nodige inspiratie. Het was makkelijker gedacht dan gedaan.

 

Laat ik vooropstellen dat het straffen in een relatie hier niet het fysieke deel wordt bedoeld.

 

Ik heb het hier over dat de ene partner de andere een slecht gevoel geeft over een handeling of gedrag dat ze afkeuren. Je wilt je partner een lesje leren over iets dat ze hebben gedaan zodat ze het in de toekomst niet meer zullen doen.

 

Het is een ernstig relatieprobleem dat je onmiddellijk moet aanpakken. Desnoods met hulp.

 

Misschien komt het je wel bekend voor. Het weigeren van genegenheid of intimiteit wordt als straf gebruikt. Je partner slaapt een nachtje op de bank of ontwijkt je stelselmatig.

 

Ook het saboteren van je partner door te zorgen dat hij te laat komt en bewust steeds te vergeten wat je partner van je vroeg.

 

Straffen op deze soort manieren is het tegenovergestelde van communiceren en daarom ontzettend schadelijk voor je relatie.

 

In plaats dat je probeert door te dringen tot de kern van het probleem en er doorheen te werken, verergert het gebrek aan communicatie de verbroken verbinding en worden jullie nog verder uit elkaar getrokken.

 

Je zal merken dat je steeds verder de controle verliest.

 

Als het zover komt dat je je partner gaat straffen zal dit hele diepe wonden nalaten ongeacht hoe de relatie afloopt.

 

In straffen zit geen enkele vorm van liefde, alleen pijn. Pijn en verwaarlozing die uiteindelijk leiden tot eenzaamheid, ongelijkheid, gebrek aan vertrouwen en vergelding.

 

De partner die in de relatie wordt gestraft zal een muur optrekken om zichzelf te beschermen tegen de pijn. Er is nauwelijks alternatief om hieruit te komen als je eenmaal in deze vicieuze cirkel terecht komt.

 

De enige manier om hieruit te komen is weer samen plezier te maken.

 

Jij en je partner zullen open moeten staan voor een nieuw type relatie door een opening te creëren.

 

Als je je openstelt, zelfs in moeilijke tijden, als je bang, gekwetst en boos bent en ervoor kiest om te zeggen: “ik hou van deze persoon en wil niet meer pijn veroorzaken”. Dan ben je echt aan het vechten voor de relatie.

 

Maar wat ik al eerder schreef, je zit in een vicieuze cirkel en je komt er heel moeilijk uit. Heel veel relaties lopen hierdoor stuk.

 

Zeker in deze tijden dat we veel bij elkaar op de lip zitten door het thuiswerken, nauwelijks meer fysieke sociale contacten hebben en onze energie en frustratie niet kwijt kunnen in sporten.

 

Als je je probeert te concentreren op vriendelijkheid en positiviteit in plaats van iemand in een relatie te straffen, open je ook de weg naar het creëren van een gezonde band zoals je die hebt gehad met elkaar.

 

Door je partner vriendelijk en meelevend te benaderen moedig je hem of haar aan om hetzelfde voor jou te doen.

 

Hierdoor kan je beter communiceren met je partner en je worstelingen te delen in plaats van ze van een afstand te bekijken.

 

Vriendelijkheid is misschien wel jouw eigenschap maar het is geen vaste eigenschap in een relatie. Dit is iets waar iedere dag aan moet worden gewerkt wil je het laten groeien.

 

In een relatie moeten beide partners in staat zijn om alles met elkaar te kunnen delen. Op ieder gewenst moment. Het is de kunst dit al te doen op de momenten dat jullie in een mooie staat van zijn verkeren.

 

Als je dit pas gaat doen dan wanneer je al gestraft wordt in een relatie is het veel en veel moeilijker hier iets aan te doen.

 

Maar hoe kom je in een mooie staat van zijn? Neem een mentaliteit van dankbaarheid aan.

 

Als je in en mooie staat van zijn verkeerd breng je dit over en ontvang je dit met liefde. Niet alleen in je relatie maar in alles wat je doet.

 

Ben wie je bent zonder verhalen toe te voegen of beschuldigingen te uiten. Luister naar je partner zonder vooroordelen. Dit vergemakkelijkt niet alleen de communicatie maar het helpt ook om de mannelijke en vrouwelijke energieën in de juiste balans te houden.

 

Vrouwen zijn zeer gevoelige wezens, ze voelen altijd alles. Wanneer een vrouwelijke vrouw kiest voor bestraffend gedrag in een relatie wordt ze mannelijker.

 

En als de man bezwijkt wordt hij vrouwelijker en de aantrekking verdwijnt geleidelijk hoe dichter ze op de schaal mannelijkheid/vrouwelijkheid dichter bij elkaar komen.

 

Maar zo ook als een mannelijke man een vrouwelijke vrouw straft trekt ze haar muurtje op en trekt ze zich terug. Ze wordt dan mannelijker en opnieuw verdwijnt de aantrekking.

 

Vrouwen stoppen vaak in alles emotie zodat ze een diepgaand gedetailleerde herinnering hebben. Informatie in combinatie met een emotie maakt immers een onuitwisbare indruk.

 

Wij mannen koppelen emotie daarentegen niet aan alles. Het is niet dat het ons niets kan schelen. Het is de mannelijke energie die gaat over het doorbreken en weer loslaten.

 

Vrouwelijke energie gaat niet over loslaten. Het gaat over opvullen en verzamelen. En soms is praten slechts een manier om die energie uit het systeem te halen.

 

Dus leer hoe je elkaar vriendelijk kunt behandelen, en als je merkt dat je de ander begin te straffen, neem dan de beslissing om dit te doorbreken.

 

Omdat je altijd de keuze hebt om toe te geven aan bestraffende gedrag in een relatie en meer weerstand, ontkoppeling en tegenstellingen te creëren of je open te stellen om dit te doorbreken en te leren hoe je een nog sterkere band kunt opbouwen.

 

Het creëren van fysieke afstand helpt om je relatie verder te verbeteren. De omstandigheden waar je nu in zit stellen heel veel relaties op de proef.

 

Deskundigen vrezen dan ook dat het aantal relatie dat stuk loopt zodat we ons leven weer enigszins kunnen oppakken gigantisch zullen stijgen.

 

Psychologen en relatietherapeuten hebben nu al geen plaats meer om relatie te redden.

 

Het buiten de deur werken zal hierbij helpen of stand te creëren.

 

Kijk voor en overzicht van al onze locatie waar je kan flexwerken op onze site https://www.flex4medics.nl/locaties/.

 

Ik hoop zo ook een beetje een bijdragen te kunnen leveren aan jou relatie.

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 14 april 2021