Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Deel 22 – dagelijkse routine

Deel 22 van mijn verhaal over de lessen die ik van mijn levenscoach Eden heb geleerd.

Anderhalf jaar lang heeft deze mateloos krachtige vrouw aan mijn zijde gestaan en mij heel veel levenslessen bijgebracht en inzichten gegeven. Iedere woensdag neem je weer mee in deze mooie reis.

Dagelijkse routine is iets dat ik zelf heb bedacht. Dit is helemaal het tegenovergestelde wat Eden mij heeft willen leren.

Zij was meer van het principe het komt zoals het komt. Dat is natuurlijk ook wel zo maar ik hou toch van wat meer structuur in de dag.

Komt ook omdat ik nog veel wil bereiken. Welke ondernemer wil dat niet.

Gewoontes zetten onze hersenen op auto pilot zodat we capaciteit vrij hebben voor dingen die er echt toe doen.

Dit is het ritme van ons dagelijks leven. De dag starten met een uurtje zwemmen, einde ochtend en einde middag een uurtje klanten bellen, voor het slapen gaan een uurtje netflixen.

Dagelijkse routine zorgt ervoor dat we ons energiek en productief voelen heb ik gemerkt.

Een dagelijkse routine maken kost wel wat moeite als je die niet hebt. Het kost je maximaal 18 weken om een routine aan te leren. Maar het brengt je wel tot een beter gezondheid, betere prestaties en geeft je voldoening.

Ben je niet iemand die een dagelijkse routine heeft of wil aanleren dan is het wel een aanrader om het te proberen. Je kan bijvoorbeeld je dagelijkse routine koppelen aan je uiteindelijke doelen en doelen in je leven.

Wil je een bedrijf opbouwen waarbij je uiteindelijk zelf overbodig bent? Dagelijkse routine geeft je meer energie om hiernaartoe te werken.

Klein beginnen is het beste om hiermee te starten. Wil je beginnen met het werken aan je lichamelijke inspanningen. Een heel goed begin! Als je nog nooit een baantje hebt gezwommen begin dan niet met 1 uur full speed te zwemmen.

Begin klein. Sta iets eerder op en begin langzaam. Bouw het de week erna iets verder uit en de week erna nog verder. Sta ook nog iets eerder op en je zal zien dat het je niet veel extra tijd kost om deze routine aangeleerd te krijgen.

Sporten in de ochtend heeft als bijkomend voordeel dat de endorfine die vrijkomt je meer energie geeft voor de hele dag en het verhoogt je mentale scherpte.

Bij het creƫren van een dagelijkse routine en het opbouwen van een gezonde gewoonte draait alles om consistent blijven, wat er ook gebeurt.

Je begint klein om de hersenen te trainen om van goede gewoonten te genieten. Voorkom dat je hersenen shockeren en na een paar weken, of nog erger na een paar dagen, er mee stoppen.

Wat ook helpt is samen met gelijkgestemden een routine op te maken of je hierbij aan te sluiten. Met sporten in de ochtend is dat vrij eenvoudig. Er zijn veel mensen die voor het werken gaan zwemmen, een rondje hardlopen of een andere sport beoefenen.

Zorg dat je de juiste tools in handen hebt om je dag in kaart te brengen. Zelf maak ik gebruik van een one page stragistic plan. Mij geeft dit heel veel houvast voor de kort en lange termijn.

Alle succesvolle mensen maken gebruik van deze routine. Ze trainen allemaal, eten gezond en beoefenen mindfulness. Laat het ook voor jou werken.

Schrijven is ook een fantastische dagelijkse routine. Maak hier een routineklusje van voor in de avond. Schrijf al je successen op die je hebt behaald, die bij hebben gedragen aan je doelen.

Je houdt jezelf verantwoordelijk en zorgt ervoor dat je te allen tijde betrokken bent bij je doelen.

Bovendien slaap je er heerlijk van als je de dag op deze manier positief afsluit.

Van het werken buiten de deur kan je op deze manier ook een routine maken. Misschien geen dagelijkse maar wel voor enkele dagen of dagdelen in de week.

Plan in je routine eens een dagdeel werken op een van onze locaties in. Het brengt je in een andere mood en je zal merken dat je veel productiever wordt door buiten de deur te gaan werken.

Kijk voor het overzicht van ruimtes per locaties die we beschikbaar hebben op: https://www.flex4medics.nl/locaties/

Neem nu bijvoorbeeld onze locatie in Apeldoorn.

Je kan hier gratis parkeren naast het gebouw. De binnenkant van het gebouw is recent volledig vernieuwd en de koffiecorner op de gang heeft fantastische koffie.

Kijk voor een impressie op de pagina van onze locatie in Apeldoorn: https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/gelderland/apeldoorn/

Wil je een blanco one page stragistic plan ontvangen? Laat het mij weten en ik stuur je er 1 toe.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 24 maart 2021