Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Deel 21 Hocus pocus focus

Deel 21 van mijn verhaal over de lessen die ik van mijn levenscoach Eden heb geleerd.

 

Anderhalf jaar lang heeft deze mateloos krachtige vrouw aan mijn zijde gestaan en mij heel veel levenslessen bijgebracht en inzichten gegeven. Iedere woensdag neem je weer mee in deze mooie reis.

 

Deze week een hele belangrijke waar volgens mij alle ondernemers mee kampen: Focus op de toekomst en deal met het verleden.

 

Eigenlijk is het ontzettend makkelijk om dit voor elkaar te krijgen. Althans mij ging dit vrij goed af.

 

Het verleden heb je gehad en daar kan je toch niets meer aan veranderen. Soms heb je nog wat puinhopen op te ruimen, maar je moet ook door.

 

Als je nog zaken uit het verleden op te ruimen hebt focus je daar dan als eerste op. Schrijf een plan van aanpak hoe je dit wil gaan doen.

 

Praat met zoveel mogelijk mensen over je plan van aanpak en de puinhopen die je hebt gemaakt. Misschien dat deze mensen je niet altijd direct kunnen helpen maar het helpt je in ieder geval wel om zelf meer inzichten te krijgen hoe je dit gaat oplossen.

 

Pas je plan van aanpak steeds verder aan de nieuwste inzichten die je het gekregen en werk zo naar het ultieme doel toe: Het verleden helemaal afsluiten.

 

Hierna kan je weer door met de focus op toekomstplannen. Positief bezig zijn met de ontwikkeling van jouw business.

 

Dit geeft weer energie. Althans. Er is zoveel te doen. Er zijn zoveel plannen. Bij mij wel toch.

 

Waar moet je in godsnaam gaan beginnen. Je kan je maar goed focussen op 1 ding tegelijk.

 

Al mijn hele werkzame carrière ben ik een ster in het focussen. Maar te veel is ook weer niet goed.

 

Eden heeft mij de trucjes geleerd om wel optimaal te focussen maar te voorkomen dat er aan de achterkant ook weer van alles omvalt.

 

Dat is vaak het probleem met focus. Of het is te weinig of het is te veel. Waar de gulden middenweg ligt is aan jou te bepalen door ervaring.

 

Inmiddels kan ik het vrij aardig doseren door steeds met maar 1 groot project bezig te zijn en de terugkerende werkzaamheden vast in te plannen.

 

Aan de uitvoering, werken in het bedrijf, houd ik mijn structureel aan deze ingeplande taken.

 

Alle tijd die overblijft is om te werken aan het bedrijf en voer ik mijn focus taken uit volgens een vooraf gedefinieerd plan.

 

Net als bij het opruimen van je puinhopen uit het verleden geldt hierbij ook, praat zoveel mogelijk met mensen om je heel over de focus onderwerp.

 

Je zal verbaast zijn hoeveel input je krijgt van de mensen waar je het niet van verwacht.

 

Al jaren heb ik een vaste coach. Om de 3 weken spreken we elkaar over elkaars business. Dit uurtje geeft zoveel inzichten. Onvoorstelbaar.

 

Ik kan het je echt aanraden om een coach of buddy te vinden waarmee je op een gelijk niveau kan levelen.

 

Maar focus gaat veel verder.

 

Focus is ook het antwoord op de voortdurende en langdurige groei en welvaart van een onderneming.

 

Focus hierbij niet alleen op projecten maar ook op je kernproducten. Vermijd de verleiding om te gaan diversifiëren naar niet- gerelateerde producten/diensten of ondernemingen.

 

Als je deze focus weet vast te houden is je toekomstig succes gegarandeerd. Door focus zal je buitengewone resultaten bereiken.

 

Ik ben het bewijs van focus resultaten. Sinds ik de focusstrategie juist toepas zijn er zoveel wonderlijke dingen gebeurt. Gewoonweg onvoorstelbaar.

 

Een mooi begin van focus is zakelijk en privézaken gescheiden te houden. In de afgelopen 12 jaar is mijn bedrijf marktleider geworden in het leveren van vestigingsadressen in Nederland.

 

Er is geen bedrijf dat zich zo specifiek richt op dit onderdeel met de beschikking over eigen kantoorruimtes om zodoende te voldoen aan alle wet- en regelgeving.

 

Met een vestigingsadres, of servicekantoor zoals ik deze dienst heb genoemd, kun je jouw onderneming op 1 van onze locaties vestigen.

 

Je kan zo het adres in al je uitingen gebruiken en ook bij de Kamer van Koophandel je bedrijf inschrijven op deze locatie.

 

Heb je een keer een spreekruimte, werkplek of praktijkruimte nodig dan hebben we die voor je beschikbaar.

 

Heb je nu al een kantoor maar gebruik je die nauwelijks dan is dit hét moment om je kantoor in te ruilen voor een vestigingsadres. Je bespaart hiermee iedere maand opnieuw heel veel geld.

 

Je kan zelf je offerte samenstellen via https://www.flex4medics.nl/offerte. Je ontvangt dan binnen 1 minuut een offerte. Binnen een kwartier kan je nieuwe vestiging geregeld zijn.

 

Heb je alleen een postadres nodig dan is een virtueel kantoor een betere oplossing.

 

Wat ga jij vandaag hocus spokussen voor je focus?

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you.

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 17 maart 2021