Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Deel 20 – Overweldig

Deel 20 van mijn verhaal over de lessen die ik van mijn levenscoach Eden heb geleerd.

 

Anderhalf jaar lang heeft deze mateloos krachtige vrouw aan mijn zijde gestaan en mij heel veel levenslessen bijgebracht en inzichten gegeven. Iedere woensdag neem je weer mee in deze mooie reis.

 

Misschien wel de grootste valkuil voor iedere ondernemer: Overweldigd voelen.

 

Die van mij wel in ieder geval.

 

Je herkent het vast wel: Tijdsgebrek, verwachtingen en verantwoordelijkheden. Zowel thuis als op je werk.

 

Voor mij was de afgelopen maand te overweldigend. Veel nieuwe dingen die geleverd werden, nieuwe mensen die een onderdeel zijn gaan uitmaken van mijn vaste team, reeds ingeslagen wegen die ineens een dood spoor bleken te zijn en dan heb je ook nog een privéleven waar je de nodige aandacht aan wil geven.

 

Dat waren soms heule lange dagen.

 

Inmiddels is de normale flow weer teruggekeerd en is er ruimte voor een relaxte planning met meer tijd voor leuke dingen.

 

Het voelt als een soort web waar je ook niet makkelijk meert uitkomt. Sterker nog waar je steeds verder in verstrikt raakt.

 

De ultieme bonus is dan een burn-out. Dan zit je echt in de prijzen!

 

Maar ja, hoe ga je daar mee om?

 

Hoe ik het voor elkaar krijg na zo’n periode toch weer de draad op te pakken en uit het web van stress en chaos te geraken.

 

Eden heeft mij geleerd dat je zaken moet elimineren. Dus alle rommel die je hebt liggen, weg ermee. Met name een leeg en schoon bureau werkt bij mij fantastisch.

 

Maar ook het op orde hebben van je administratie en een bijgewerkte e-mail box werken super om een opgeruimd gevoel te krijgen. Een gevoel om alles onder controle te hebben.

 

En voor mij de allerbelangrijkste: Rust creëren. Daarmee bedoel ik werken in een rustig omgeving. Geen collega’s, geen kinderen, geen huisdieren of telefoontjes die je steeds onderbreken.

 

Gelukkig is mijn bedrijf toonaangevend in het leveren van rustig werkplekken. Dus geregeld vlucht ik ook naar 1 van onze rustige kantoortjes om mijn werk te doen.

 

Als je dit nog moet creëren kost dat wel tijd. Je hebt dit niet van de ene op de andere dag voor elkaar. Ik verzand ook geregeld weer in een overweldigende situatie. Maar gelukkig weet ik er ook steeds weer uit te komen.

 

De makkelijkste stap is een rustige, schone en opgeruimde werkplek.

 

Als ondernemer heb je altijd wel iets om je zorgen over te maken. Zorgen hebben is prima, voor even. Het legt een te groot beslag op je capaciteit om zaken echt op te lossen. Hoe moeilijk het is leg ze naast je neer. Of beter nog schrijft ze op, laat het los en herhaal dit.

 

Je zal merken dat het ruimte geeft in je hoofd.

 

Misschien een iets moeilijkere stap is het elimineren. Zeg gewoon NEE tegen een heleboel dingen. Bij een Ja moet je meestal in actie komen en bij een NEE niet. Dus minder te doen, dus meer rust. Wel de business door laten lopen uiteraard.

 

De afgelopen maand heb ik weer meer werkzaamheden die ik eerst zelf deed uitbesteed. Het is van belang dat wanneer je dit ook gaat doen je deze mensen het vertrouwen geeft dat ze het kunnen.

 

Je zal merken dat je dit vertrouwen dubbel en dwars terugkrijgt waardoor jij weer meer rust krijgt.

 

Als je je door deze mensen toch nog overweldigd voelt omdat je niet de juiste steun krijgt, zoek dan snel nieuwe mensen. Je hoeft je niet te schamen voor wie je bent, laat die mensen zich maar aanpassen aan jou.

 

Deze mensen zijn niet jouw verantwoordelijkheid als je werkzaamheden aan ze uitbesteed. Het is niet aan jou om eindeloos jouw tijd in deze mensen te investeren.

 

Die kan je beter besteden om het leven te leiden waarvan jij droomt.

 

Maak een makkelijke start. Begin met een rustige werkplek. Kijk op onze site https://www.flex4medics.nl/locaties/ om een rustige werkplek te reserveren.

 

In alle kantoren, met uitzondering van de rode kamers, staat een in hoogte verstelbaar bureau met ARBO bureaustoel.

 

Mocht je toch nog bezoek ontvangen in je privékantoor dan staat er in deze ruimtes altijd een spatscherm en andere voorzieningen om alles schoon te maken.

 

We dragen zo bij aan het creëren van een veilige werkplek.

 

Blijft veilig in alle rust!

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 10 maart 2021