Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

De Penguin en de Panda

Je hebt het door de jaren wel al gemerkt als je al een tijdje m’n mailtjes volgt.

Het hele zoekmachine optimalisatie gebeuren krijgt vaak de spotlight, uiteraard speelt het ook enorm, want kom je boven de concurrentie te staan op Google, dan is de kans veel groter dat die mailtjes en telefoontjes jouw kant opkomen, in plaats van naar hen.

Daarom even een opfrisser, en enkele antwoorden op vragen die jij vast ook hebt over het onderwerp!

Hoeveel doelsites met inhoud zijn genoeg voor hoogwaardig linkbuilding?

Dat hangt van het project af, uiteraatd.
Voor sommige campagnes waar het alleen maar om link authority building gaat zijn er doorgaans, maar 2-3 nodig.

Terwijl andere projecten voor directory inzendingen 10 tot 20 doelsites nodig hadden voor relevante backlinks.

Kwantiteit en kwaliteit van de links spelen daarbij allebei een hele grote rol. Een ding is zeker, je zorgt er best voor dat alles niet een omgekeerd effect heeft en dus spreidt je alles wat voor het aangezien wordt als spam door Google!

Werkt dit linkbuilding systeem altijd als ik linkbuilding uitbesteed?

Dat ben je natuurlijk nooit zeker …

Garanties als het op services aankomt op internet zijn al vrij onbestaand.

En in geval van garanties over ranken op het internet ben je al helemaal niet zeker als de opdrachtnemer de klus zal klaren zoals je het wilt.

Kies dus voor een linkbuilding specialist die transparant te werk gaat, of ga zelf het avontuur aan en verdiep je in de wonderbaarlijke wereld van  

Voer eerst, of laat eerst, een gratis linkbuilding scan van je pagina maken om na te gaan hoe hoog de slaagkansen zijn voor je website met gebruik van relevante zoekwoorden.

Een tip van mij: Majestic (punt com) zal je zeker en vast helpen zoals het mij al heeft geholpen!

Wat kost link building als je het uitbesteedt?

In het kort is het antwoord: dat hangt ervan af. Er zijn veel variabelen die in je link building campagnes opgaan en die de prijs van de diensten sterk kunnen beïnvloeden. 

 

Hier zijn slechts een paar variabelen die de kosten beïnvloeden van elke link building campagne die je wilt doen:

  1. Hoeveel links je wilt bouwen?
  2. Welke kwaliteit backlinks je wilt?
  3. Hoe snel je die backlinks wilt?
  4. Waar je die links vandaan wilt?
  5. De locatie van de link bouwer?
  6. Zijn er speciale eisen voor de linkbuilding campagne?

Wat speurwerk online levert prijzen op die starten vanaf 50€ per maand voor freelancers, en 100€ voor agentschappen gevestigd in Nederland.

Wat is een goede backlink?

De autoriteit of pagerank is een van de belangrijkste aspecten om de beste backlink voor je geld te krijgen. Een meer gezaghebbende site zal over het algemeen in staat zijn een betere kwaliteit link af te geven. Vaak echter zullen de meer gezaghebbende sites meer voor hun diensten kunnen vragen.

Wat is mijn Domeinautoriteit?

Hiermee meet je de sterkte van je domein. Hij staat op een schaal van 100 punten en is gebaseerd op gegevens van gebruikers van Moz’s werkbalk. Dit betekent dat hij niet perfect is, maar ik vertrouw er in ieder geval meer op dan op de meeste andere tools.

Hoeveel tijd kost linkbuilding?

Volgens sommigen is sinds de Penguin update link building dood. Anderen zien meer succes dan ooit tevoren bij het bouwen van links voor hun cliënten. Uit mijn ervaring blijkt dat link building tijdrovender is dan ooit tevoren. Als je link building uitbesteedt aan een linkbuildingbureau kost het je weinig tijd, maar (veel) geld.

Als je het zelf doet dan moet je een dag in de week bedenken dat je bezig bent met het vinden van mogelijkheden voor link building en de link building uitvoeren.

Wat is een backlink profiel?

Een backlink profiel is een verzameling backlinks die naar je website wijzen, en vertelt je waar ze vandaan komen en hoe waardevol ze zijn. Hoe meer links je hebt die van gerenommeerde bronnen komen, des te beter zie je dat als een stem van vertrouwen in je site.

Hoeveel backlinks heeft mijn website?

Om te weten te komen hoeveel backlinks je website heeft, biedt Google een handig hulpmiddel dat Search Console heet. Om het hulpmiddel te openen moet je ingelogd zijn op je Google account. Na een paar dagen kun je zien waar je backlinks vandaan komen en hoeveel backlinks je hebt.

Vergeet natuurlijk Google Mijn Bedrijf niet, die bovendien ook gewoon gratis is, en waarmee je al een grote stap de juiste richting op gaat!

 

Fijne dag, hoor!

 

Florentijn van den Bos : : ADD – Flex4You

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 7 februari 2022