Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

De beste steden om naar toe te verhuizen in Europa

Met de vakantie die nu toch wel officieel is ingeluid, lijkt me het een uitgelezen moment om vakantieplannen te laten verwateren in potentiële verhuisplannen.

 

Denk jij erover Nederland te verlaten en in te ruilen voor een warmere Europese variant, dan is dit artikel beslist voor jou.

 

In deze concurrerende arbeidsmarkt kiezen steeds meer mensen ervoor hun leven te ontwortelen en ergens anders opnieuw te beginnen. Voor wie wil verhuizen, zijn er in Europa tal van fantastische steden om uit te kiezen. 

 

Er zijn echter ook veel factoren die je moet overwegen voordat je je volgende huis kiest. 

 

  • Heb je familie of vrienden in de buurt die je kunnen helpen beter te assimileren? 
  • Wat voor werkmogelijkheden bieden deze steden? 
  • Hoe betaalbaar is het? 
  • Hebben ze goede scholen voor uw kinderen of scoren ze goed op sociale criteria zoals misdaadcijfers en diversiteit? 
  • Zijn er groene ruimtes of andere attracties waar je van zult genieten? 

 

Hier alvast mijn top keuzes op een rijtje!

De beste steden van Europa voor werk en vrije tijd

Op elke lijst van grote Europese steden zal Berlijn een top mededinger zijn voor de titel van de beste stad voor werk en vrije tijd. De Berlijners zijn de afgelopen decennia zeer creatief geweest en een hoog percentage van de bevolking werkt in de creatieve industrie. Deze creatieve vibe trekt veel bezoekers en nieuwe inwoners van over de hele wereld aan, wat van Berlijn een zeer diverse, multiculturele stad maakt. Als je geïnteresseerd bent in een baan in de technologiesector, is Berlijn ook een goede keuze. Het is de thuisbasis van een aantal bekende techbedrijven zoals SoundCloud, Zendesk, en Delivery Hero. Voor wie geïnteresseerd is in kunst, heeft Berlijn een levendige culturele scene met talloze musea, festivals en theaters. Het is ook de thuisbasis van het beroemde Berlijns Filharmonisch Orkest en de Duitse Opera.

Zürich, Zwitserland

Een andere geweldige stad voor werk en vrije tijd is Zürich, de grootste stad van Zwitserland. Net als Berlijn is Zürich een belangrijk cultureel centrum, en de kunst- en theaterscènes hebben Zürich in de top 10 van culturele steden in de wereld geplaatst. Je kunt in Zürich van alles vinden, van een traditioneel Zwitsers kaasfestival tot ’s werelds grootste fototentoonstelling. Zürich is ook de thuisbasis van een aantal musea van wereldklasse, waaronder het Zwitsers Museum voor Transport en het Kunstmuseum van Zürich. Als je geïnteresseerd bent in de technologiesector, is Zürich ook een goede keuze. Zürich is de thuisbasis van veel belangrijke bedrijven, waaronder de Zwitserse Federale Spoorwegen, ABB, en Crypto Labs.

Barcelona, Spanje

Een andere geweldige stad voor werk en vrije tijd is Barcelona, de bruisende hoofdstad van Spanje. Barcelona is beroemd om zijn architectuur, cultuur en keuken, waardoor het een geweldige plek is om te wonen en te werken. Als u geïnteresseerd bent in de technologiesector, is Barcelona een goede keuze. De stad heeft een groeiende tech-scene van ongeveer 2.000 start-ups, en het is de thuisbasis van grote bedrijven als Microsoft en Oracle. Als je geïnteresseerd bent in design of mode, zul je Barcelona geweldig vinden. Het is de thuisbasis van veel beroemde merken, waaronder kledingbedrijf Desigual, meubelbedrijf Muebles Fran Unimax, en kookgerei bedrijf Barcel.

Rome, Italië

Een andere geweldige stad voor werk en vrije tijd is Rome, de hoofdstad van Italië. Rome is een van de oudste steden ter wereld en staat bol van geschiedenis en kunst, waardoor het een geweldige plek is om te bezoeken. En dan hebben we het niet alleen over het Colosseum en het Vaticaan. Rome is ook een belangrijk centrum voor hedendaagse kunst, met een groot aantal kunstgaleries. Rome is ook een van de beste plaatsen in Europa om een taal te leren, met tal van taalscholen die zich richten op studenten van alle leeftijden en niveaus.

Wenen, Oostenrijk

Een andere geweldige stad voor werk en vrije tijd is Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Wenen is de thuisbasis van architecten van wereldklasse, zoals Gio Ponti en Ludwig Mies van der Rohe, en is een must voor architectuurliefhebbers. Als je geïnteresseerd bent in de technologiesector, zul je Wenen geweldig vinden. De stad heeft een groeiende tech-scene, met ongeveer 6000 mensen die voor IT-bedrijven werken.

 

Ik ga het anders aanpakken deze zomer. Vanaf vrijdag vertrek ik naar de Poolcirkel. Ik rij in 1 stuk door om nog net de midzomernachten mee te pakken. De komende 2 maanden ga ik werken, ontspannen en plannen die ik heb gemaakt verder uitwerken.

 

In alle rust en eenvoud samen met HQ ga ik Noorwegen verkennen. Ik moet zeggen dat ik het wel spannend vind om aan dit avontuur te beginnen. Er is niets geregeld alleen een plan op hoofdlijnen wat kaarten en een boek met routes in Noorwegen.

 

In de tussentijd houd mijn team de hele business draaiende en blijf ik zelf ook gewoon doorgaan. Het is te leuk om te stoppen. De business gaat als de brandweer.

 

Je flex ruimtes kan je dus gewoon blijven plannen op https://www.flex4you.pro.

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer 😉

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 7 juli 2022