Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Bedrijfscultuur bOOst

Wat is motivatie en waarom is het belangrijk?
Motivatie is wat je in staat stelt om je beste werk te doen, zelfs als het moeilijk is. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat intrinsieke motivatie op de lange termijn effectiever is dan extrinsieke motivatie. Werknemers blijven eerder bij een bedrijf als ze intrinsiek gemotiveerd zijn door hun werk.

Waarom is motivatie belangrijk?
Motivatie speelt een grote rol in ons leven en beïnvloedt onze prestaties op school of op het werk. Als we gemotiveerd zijn, voelen we ons enthousiast over wat we doen en geïnspireerd door de mogelijkheden die voor ons liggen. Dit maakt het makkelijker om uitdagingen aan te gaan en doelen te bereiken.

Waarom worden mensen ongemotiveerd op het werk?
Ongemotiveerde werknemers zijn een van de grootste factoren voor bedrijfsuittreding. Elke dag worden mensen geconfronteerd met verschillende uitdagingen op het werk, of het nu gaat om een project waaraan ze werken, de bedrijfscultuur of zelfs hun relatie met hun collega’s.
Deze factoren kunnen ertoe leiden dat een gedemotiveerde werknemer niet geniet van wat hij doet en misschien zelfs overweegt te stoppen.

In deze sectie zullen we het hebben over verschillende manieren om werknemers gemotiveerd te maken op het werk om te voorkomen dat ze de behoefte voelen om te stoppen met werken of gedemotiveerd raken.

Hoe kunnen werkgevers hun werknemers motiveren?
Werkgevers moeten werknemers tevreden en gemotiveerd houden om het beste uit hen te halen. Er zijn veel manieren waarop werkgevers dit kunnen doen, waaronder het herkennen van werknemers, het geven van constructieve feedback, het geven van duidelijke instructies over wat er van hen wordt verwacht en het positief bekrachtigen van hun inspanningen.

Veel werkgevers wenden zich tot teambuildingactiviteiten om het moreel te verhogen en het personeel te motiveren. Deze activiteiten bieden medewerkers de mogelijkheid om het kantoor uit te gaan, elkaar beter te leren kennen en als team samen te komen.

Bied aanvullende onderwijs- of trainingsprogramma’s aan

  • Bied een geavanceerd serviceniveau
  • Bied mogelijkheden voor permanente educatie
  • Maak een certificeringsprogramma
  • Organiseer een conferentie of evenementenreeks om expertise te delen met de gemeenschap
  • Maak aangepaste cursussen op basis van de vraag van de werknemers

Houd open communicatie met werknemers

Open communicatie is waarschijnlijk het belangrijkste aspect van leiderschap. Het bedrijf kan niet zonder.

Effectieve communicatie gaat niet alleen over de juiste woorden, maar over het begrijpen hoe u met verschillende mensen kunt communiceren. Er zijn veel manieren om je communicatieve vaardigheden te verbeteren en we zullen ze in dit artikel bespreken.

Communicatie kan verbale en non-verbale interacties omvatten. Deze kunnen zo simpel zijn als iemand in de ogen kijken, of zo complex als het gebruik van lichaamstaal en stemgeluid om een boodschap uit te spreken. Het is noodzakelijk dat leiders effectief kunnen communiceren via verbale en non-verbale middelen, zodat iedereen binnen hun organisatie effectief kan samenwerken.

Communicatie speelt een essentiële rol bij leiderschap omdat het bepaalt hoe werknemers over zichzelf, hun collega’s en hun werkomgeving als geheel denken.

Creëer een aangename werkomgeving voor samenwerking en innovatie

 

Veel bedrijven schakelen over naar open kantoren, wat de trend is omdat het samenwerking en innovatie zou moeten stimuleren. Dit is echter niet altijd de beste optie voor iedereen.

Hier zijn veel redenen voor. Sommige mensen worden misschien afgeleid door geluiden en onderbrekingen, anderen vinden het misschien niet prettig dat hun gesprekken door andere mensen worden afgeluisterd of hebben meer privacy nodig om zich op hun werk te kunnen concentreren. En er zijn er ook die het gevoel hebben dat ze door de open kantooromgeving helemaal niet aan het werk zijn.

Er is geen one-size-fits-all oplossing als het gaat om kantoorruimtes, maar er zijn enkele succesvolle voorbeelden van bedrijven die flexibele werkomgevingen hebben aangenomen waar werknemers kunnen kiezen tussen verschillende kantoorindelingen, afhankelijk van wat ze op dat moment willen.

Kijk voor ons volledige aanbod van alle spreekkamers, werkplekken, behandelkamer, coachkamers en therapiekamers op https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/ 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 2 november 2021