Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

AI-trends voor 2022

Met steeds meer evolutie gaat kunstmatige intelligentie in een hoog tempo vooruit. Na de toevoeging van meer ontwrichtende technologieën in zijn cognitieve capaciteiten en de stijgende marktvraag naar AI-vaardigheden, is de technologie trending in 2021.

AI zal de komende jaren alleen maar groter worden, met nieuwe mogelijkheden en eigenschappen die eraan worden toegevoegd.

Revolutie in cyberbeveiliging

Het gebruik van intelligente algoritmen voor de preventie van cyberaanvallen is een van de belangrijkste AI-innovaties van de afgelopen jaren geworden.

Vooruitstrevende ondernemingen maken gebruik van kunstmatige intelligentie om verdacht verkeer binnen IT-netwerken van bedrijven te detecteren, schadelijke softwareprogramma’s te identificeren, geïnfecteerde links in e-mails van werknemers op te sporen en zelfs cyberaanvalscenario’s te modelleren op basis van kwetsbaarheidsbeoordelingen.

Het probleem is dat de andere kant (d.w.z. cybercriminelen) ook kunnen toveren. Hackers kunnen nu bijvoorbeeld de gegevens manipuleren die worden gebruikt voor de training van AI-modellen, waardoor ze vijandige aanvallen kunnen uitvoeren.

Andere AI-doorbraken op het gebied van cybercriminaliteit zijn onder meer inference, waarmee aanvallers toegang kunnen krijgen tot gevoelige gegevens door AI-engineersystemen om te keren, en geavanceerde social engineering-technieken die worden aangestuurd door gedragsanalyses.

Daarnaast kunnen hackers AI inzetten om beveiligingslekken in IT-systemen van bedrijven op te sporen.

Om deze dreigingen het hoofd te bieden, moeten bedrijven die AI-innovaties willen toepassen, alle gegevens die aan AI-modellen worden gepresenteerd, nauwlettend in de gaten houden, gegevens uit de echte wereld die voor de training van modellen worden gebruikt, evalueren en de elementen van willekeur in hun kunstmatige-intelligentiemodellen inbouwen.

Duurzaamheid in ondernemingen

In 2022 en de jaren die volgen kunnen zowel overheden als bedrijven een beroep doen op kunstmatige intelligentie om hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen, ontbossing tegen te gaan en de CO2-uitstoot terug te dringen.

En hoewel groene AI-innovaties op nationaal niveau nog schaars zijn, hebben we al verschillende commerciële AI-implementaties gezien die bedrijven helpen bij het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Google, bijvoorbeeld, koppelde zijn datacenterkoelingstechnologie aan deep learning en verminderde het energieverbruik met 40%.

En CO2 AI, een nieuwe duurzame kunstmatige intelligentie-oplossing van Boston Consulting Group, helpt bedrijven hun CO2-uitstoot met 30-40% te verminderen door hun koolstofvoetafdruk nauwkeurig te meten en intelligente aanbevelingen te doen.

Conversationele AI

Conversationele AI, of AI-aangedreven chatbots, verbeteren het bereik, het reactievermogen en de aanpasbaarheid van de klantervaring.

Conversationele AI-oplossingen resulteren volgens Forrester in een verbeterde automatisering van de klantenservice.

Een AI-aangedreven chatbot maakt gebruik van natuurlijke taalverwerking (NLP) en machine learning om een natuurlijker, bijna-menselijk gesprek te creëren door beter te begrijpen wat de mens zegt en nodig heeft. Dit is ook een van de beste AI-trends.

AI inzetten voor competitive intelligence

Competitive intelligence is het proces van het verzamelen en analyseren van informatie over huidige en potentiële klanten.

Het doel is om de factoren die voor andere bedrijven werken te identificeren en de informatie te gebruiken om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Door het implementeren van Artificial Intelligence kan je als bedrijfsleider moeiteloos volgen, bespioneren en begrijpen wat je concurrenten succesvol maakt.

Wat mij betreft is goede automatisering onmisbaar in je bedrijf in deze tijd. Dit kan jou op alle fronten heel veel tijd besparen en geld opleveren. Het is wel van belang dat je het steeds goed inregelt of laat regelen.

Op onze nieuwe locatie in Tilburg in spe lopende we flink uit op de geplande opening.

Het IT-platform, MyADD, functioneert wel maar de hardware wat een probleem om geleverd te krijgen.

Inmiddels hebben we bijna alle onderdelen binnen en kunnen we deze week alles aan de praat krijgen.

Wil je alvast een kijkje nemen hoe het er in Tilburg uit komt te zien, kijk dan op https://www.addbusinesspoint.nl/tilburg 

Als je het pand alvast wil komen bekijken laat je het maar weten. Je bent welkom.  

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 8 december 2021