Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Blockchain Domeinen | Deel 1

Om nog wat verder de toekomst te speculeren, zijn blockchaindomeinnamen wel de moeite waard om even bij stil te staan!

Op weg naar Web 3.0 met Blockchain Domeinnaamsystemen. Volgens Wikipedia is het Domain Name System (DNS) een hiërarchisch en gedecentraliseerd naamgevingssysteem voor computers, diensten, of andere bronnen die verbonden zijn met het Internet of een privénetwerk. De bedoeling is hier een naamgevingsmethode te bieden die bruikbaar is in verschillende hosts, netwerken, protocol families, het internet, en administratieve organisaties.

In plaats van zo’n ingewikkeld lexicon door te nemen, kun je de volgende voorbeelden bekijken.

Wat is eenvoudiger te onthouden? 74.125.239.82 of www.google.com.

 

DNS maakt het internet niet alleen eenvoudiger in het gebruik, maar het is ook van cruciaal belang voor het wijdverbreide gebruik en de aanvaarding van het net.

 

De garanties van DNS

Nu het digitale landschap zo exponentieel groeit als het nu is, moet DNS evolueren om voortdurend bij te blijven. DNS moet het volgende garanderen:

Beschikbaarheid: De DNS dienst moet altijd beschikbaar zijn.

Vertrouwelijkheid: Het is van cruciaal belang om de privacy te beschermen van de gebruikers die DNS aanvragen doen. Als de privacy niet gehandhaafd blijft, kan iedereen de surfinformatie van de gebruiker analyseren.

Integriteit: DNS gegevens moeten onkreukbaar zijn.

Het DNS systeem is gebaseerd op een gecentraliseerd model van vertrouwen. Het is over de hele wereld verspreid en wordt beheerd door een hiërarchie van verschillende actoren. De belangrijkste instantie die belast is met de orkestratie is de ICANN – de regelgevende instantie van het internet.

Dus, wat kan de blockchain technologie hier doen? Nou, eigenlijk heel veel. In feite zou ze voor aanzienlijke innovatie en evolutie in deze ruimte kunnen zorgen.

 

Blockchain Domeinen

In de eenvoudigste bewoordingen is een blockchain een tijdgestempelde reeks onveranderlijke gegevensrecords die beheerd wordt door een cluster van computers die geen eigendom zijn van een enkele entiteit. Elk van deze blokken gegevens (d.w.z. blok) zijn beveiligd en aan elkaar gebonden met behulp van cryptografische principes (d.w.z. keten).

 

Elk knooppunt in het netwerk van de blockchain downloadt en onderhoudt een kopie van de blockchain. Op deze manier krijgt elk knooppunt dat met het netwerk interageert de laatste gegevens te zien.

 

De drie kerneigenschappen van de blockchain zijn: 

  • decentralisatie
  • onveranderlijkheid
  • transparantie

Waarom is de blockchain perfect voor DNS?

Beschikbaarheid: Een gedecentraliseerd systeem zonder centraal storingspunt kan nooit onbeschikbaar zijn.

Integriteit: De kern van het blockchain netwerk ligt in consensus protocollen. Lang verhaal kort, het is een gespecialiseerd algoritme dat een wijdvertakt netwerk in staat stelt concrete beslissingen te nemen.

Vertrouwelijkheid: Verzoeken die gedaan worden om de Blockchain gegevens te lezen kunnen in een HTTPS kanaal afgedekt worden, op dezelfde manier als het DNS over HTTPS (DoH) protocol.

 

Er zijn momenteel enkele problemen met traditionele blockchain die het gebruik ervan erg bemoeilijken en de mainstream adoptie verminderen.

 

 Zo ziet een normaal portemonnee adres er uit: 0x483add28edbd9f83fb5db0289c7ed48c83f55982.

 

 

 

Dit zal elke doorsnee persoon behoorlijk afschrikken, wat de adoptie zou afremmen. Dit is hetzelfde IP adres probleem dat het internet moest oplossen om in populariteit te exploderen. 

Blockchain bedrijven hebben een naamgevingsdienst nodig om de digitale identiteit over hun openbare adressen vast te stellen. Plus, het zal voor gebruikers veel eenvoudiger zijn om met een genoemd adres om te gaan, in plaats van met een reeks willekeurige alfabetten en cijfers.

Dus, hoe maken we deze overgang? Daarvoor moeten we kijken naar bestaande naamgevingsdienst oplossingen, te beginnen met Ethereum Naming Service morgen!

WIj zijn in ieder geval de overgang naar onze nieuwe agenda zorgvuldig aan het voorbereiden zodat hier geen complex code bij komt kijken voor onze klanten.

 

Sterker nog alles komt in 1 omgeving terecht zodat je alleen maar je inloggegevens van MyADD moet onthouden.

 

Er ontstaat dus 1 omgeving waar je alles voor je ontvangen post, te versturen post, flexkantoren en toegang tot onze panden kan regelen. Dit kan voor 1 van onze locaties, maar ook voor alle panden die we hebben!

Dit wil jij ook! Kijk voor een overzicht van alle flexkantoren: https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/

Voordat het agendasysteem live gaat, ontvang je een mail van mij voor toegang tot MyADD. Alleen een nieuw wachtwoord aanmaken en je kan aan de slag zodra de agenda online komt.

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 8 maart 2022