Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Flexman | Deel 2

Zoals beloofd, het vervolg van onze rampzalige sukkels om jou een betere dag te bezorgen – Flexman is terug!

Harry Jenkins

Het verhaal van Harry Jenkins zal je leren om nooit te gaan ijsvissen met een hond, of met dynamiet, of met allebei. Jenkins bemachtigde illegaal een staaf dynamiet om een visgat op te blazen in Lake Ten Miles in Minnesota.

Toen hij bij het meer aankwam, stak hij het dynamiet aan en gooide het over het ijs, waarbij hij vergat Jerry, zijn Labrador retriever, aan de lijn te houden. Jerry neemt aan dat dit een spelletje apporteren is en rent over het ijs, pikt dan het bijna ontploffende dynamiet en begint terug te rennen naar Jenkins en zijn vrienden.

De drie jongens beseffen hun vergissing en gaan er in tegengestelde richting vandoor, de arme Labrador achterlatend om te ontploffen. Tot overmaat van ramp had hij zijn jeep te dicht bij het meer geparkeerd, en met de explosie breekt het ijs en zinkt de jeep naar de bodem van het meer. De verzekering weigerde voor de jeep te betalen, Jenkins achterlatend met een enorm verlies te betreuren.

Costis Mitsotakis

Het is niet normaal dat iedereen in een dorp van 200 mensen een loterij wint, maar in dit geval deed het hele dorp dat, behalve één man, Costis Mitsotakis. De stad heeft een vereniging van huisvrouwen die loten koopt voor de beroemde kerstloterij van Spanje die meer dan $700 miljoen waard is. In 2012, terwijl de loten verkocht werden, vergaten de huisvrouwen Costis, een filmmaker wiens huis aan het verste eind van het boerendorp staat.

Iedereen in het stadje had winst, ook degenen die individuele kaartjes kochten en sommigen die de kosten voor de kaartjes deelden. Costis werd al snel beroemd als de ongelukkigste man van Spanje, want hij was toevallig de enige die niet de 1.00.000 tegen 1 kans versloeg die iedereen in zijn dorp versloeg.

Hij had echter geluk, want hij mocht de producer worden van de meest bekeken documentaire over Sodeto’s Loterij-winst.

Frane Selake

Veel mensen beschouwen hem als de gelukkigste man ter wereld, maar als je in je leven zo vaak bijna-doodervaringen aantrekt, kun je wel de ongelukkigste man in leven genoemd worden.

De problemen van de nederige muziekleraar begonnen in 1962 toen hij een treinongeluk overleefde door een rivier over te zwemmen. Daarna viel hij in 1963 uit een vliegtuig en landde gelukkig in een hooiberg, om een paar jaar later bij een ander ongeluk betrokken te raken toen de bus waarin hij zat in een rivier stortte.

Zijn kwade lot zette zich voort toen de benzinetank van zijn auto ontplofte terwijl hij erin zat, gevolgd door een defecte benzinepomp in 1973 die vlammen zijn kant op stuurde. In 1995 werd hij in Zagreb aangereden door een bus.

Toen, tenslotte, in 1996, raakte een gekantelde vrachtwagen zijn Skoda terwijl hij op een bergweg reed. Zijn lot keerde echter in 2002 toen hij een lot uit de loterij won, waardoor hij in vrede ouder kon worden.

Als ondernemer lopen we al risico’s genoeg. Zorgen om bereikbaarheid wil je dan echt niet hebben. Je wil gewoon altijd bereikbaar zijn. Geen inkomende telefoontjes missen.

Laten we daar nu ook heel goed in zijn. Zonder dat je risico loopt maar dan ook 1 gesprek te missen zorgen we ervoor dat 24/7 bereikbaar bent.

Je kan zelf een offerte maken via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/

Vooruit. Nog 1 verhaaltje van Flexman om je dag nog beter te maken.

Tsutomu Yamaguchi

Yamaguchi stierf in 2010 nadat hij de geschiedenisboeken inging als de enige man die beide atoombommen overleefde die Japan in 1945 troffen. Tsutomu Yamaguchi was een Japanse ingenieur en een inwoner van Nagasaki. In augustus 1945 werkte hij aan een olietanker voor Mitsubishi in Hiroshima, en het was toevallig de noodlottige dag dat de eerste atoombom in Japan viel. Hij bevond zich op ongeveer twee mijl afstand van het centrum van de ontploffing en overleefde het met brandwonden aan zijn bovenlichaam.

Na de nacht in een schuilkelder te hebben doorgebracht, besloot hij de volgende dag naar huis in Nagasaki terug te gaan, naar zijn familie. Op 9 augustus 1945, terwijl hij medicijnen zocht voor zijn wonden, viel een andere bom, groter dan die hij in Hiroshima had overleefd, op zijn woonplaats. Hij overleefde een tweede keer in een schuilkelder, en gelukkig voor hem overleefde ook zijn familie het. Hij werd de beroemde Nijyuu Hibakusha (de persoon die tweemaal gebombardeerd werd) van Japan en, natuurlijk, de gelukkigste man van de hele beproeving, gezien het dodental op uitstervend niveau.

Maak er een mooie dag van!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 19 januari 2022