Hoogwaardige praktijk- en behandelruimtes
Speciaal voor (para)medici
Door heel Nederland
Geen vast contract nodig

Vooruit met de geit: Deel 3 – Netflix

Netflix werd in augustus 1997 opgericht door twee ondernemers, Marc Randolph en Reed Hastings. Het bedrijf begon in Scotts Valley, Californië, en is uitgegroeid tot een van ’s werelds toonaangevende internetentertainmentplatforms.

Toen het bedrijf voor het eerst opende, was Netflix louter een filmverhuurdienst. Gebruikers bestelden films op de Netflix-website en ontvingen dvd’s via de post. Als ze daarmee klaar waren, stuurden ze die gewoon terug naar Netflix in de daarvoor bestemde enveloppen. In die tijd werd dit beschouwd als een geschenk uit de hemel voor mensen die geen videotheek in de buurt hadden.

De huurprijzen bedroegen ongeveer 4 dollar per stuk, plus 2 dollar verzendingskosten. Na een aanzienlijke groei schakelde Netflix over op een op abonnees gebaseerd model.

Bij dit model konden gebruikers de dvd’s zo lang houden als ze wilden, maar konden ze alleen een nieuwe film huren nadat ze hun bestaande film hadden teruggebracht.

Het postorderverhuurmodel van Netflix zou een directe bedreiging vormen voor de marktdominantie van verhuurgiganten zoals Blockbuster. Blockbuster kon uiteindelijk niet concurreren met de overstap naar online streaming en verhuur en vroeg in 2010 faillissement aan.

In 2000 benaderde Reed Hastings, CEO en medeoprichter van Netflix, Blockbuster over een partnerschap. Helaas voor Blockbuster, lachte hun CEO hem gewoon uit.

Wie laatst lacht, best lacht!

Na aanvankelijk VHS-cassettes te hebben overwogen en afgewezen, kwamen ze uit op dvd’s als het perfecte product. Ze testten hun idee door een DVD naar hun huizen in Santa Cruz te sturen, en toen die in perfecte staat aankwam, besloten ze dat de tijd rijp was om de markt te betreden met hun revolutionair model.

Netflix lanceerde in april 1998 als een van ’s werelds eerste online DVD-verhuurbedrijven. Ze hadden slechts een paar personeelsleden en net geen 1000 titels op dat moment.

 

Even in stroomversnelling:

◈ Het bedrijf viert 1 miljoen accounts in 2003

◈ Netflix bereikt een record van 5 miljoen accounts in 2006

◈ Videostreaming wordt geïntroduceerd in 2007◈ Tegen eind 2007 had Netflix 7,5 miljoen geregistreerde abonnees — bijna 20% meer dan het jaar voordien.

◈ Netflix wordt toegevoegd aan Playstation en smart-TV’s in 2009

◈ Netflix wordt aangesloten op Apple-apparaten en breidt uit naar Canada in 2010 (Het jaar eindigt met meer dan 20 miljoen abonnees in de boeken.)

◈ Het Qwikster debacle van 2011…

◈ Gesterkt door het succes van zijn streamingdienst, besluit Netflix zijn streaming- en DVD-verhuurdienst in twee afzonderlijke diensten op te splitsen, waardoor klanten die beide diensten willen gebruiken, een tweede account moeten openen.
In plaats van 10 dollar per maand te betalen voor dvd-verhuur en onbeperkte on-demand streaming, moesten klanten die beide diensten wilden gebruiken, betalen voor twee verschillende pakketten, beginnend bij 7,99 dollar elk, of 15,98 dollar voor het paar.
Binnen een paar maanden had Netflix 600.000 abonnees verloren in de VS en had het aandeel van het bedrijf de helft van zijn waarde verloren.

◈ In 2012 wordt Netflix beschikbaar in Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Ierland, en in de Scandinavische landen.

◈ Netflix wordt een bekroonde dienst in 2013 (tegen het einde van het jaar heeft het bedrijf meer dan 40 miljoen abonnees).

◈ Netflix breidt uit naar Australië in 2015

◈ 2016 is een groot jaar voor Netflix – breidt uit naar nog eens 130 landen over de hele wereld, wat zijn bereik op een totaal van 190 landen brengt. Het biedt ook programmering in 21 talen.

◈ In 2019 sleept Netflix nog meer prijzen in de wacht.

Vandaag de dag streamt Netflix films en heeft het meer dan 151 miljoen betaalde abonnees in meer dan 190 landen over de hele wereld. Het biedt een breed scala aan tv-series, documentaires en speelfilms in een groot aantal genres en talen, waaronder originele producties.

 

Een zo succesvol kan jij ook worden! Maar ja, waar begin je. Juist ja, bij het servicekantoor. De eerste indruk van je bedrijf is GOUD.

 

Met een service kantoor kan jij je bedrijf vestigen op 1 van onze 30 kantoor locaties, je krijgt een landelijke of nationaal telefoonnummer die we nog voor je aannemen ook. Post die aankomt scannen we voor je naar een beveiligde omgeving.

Leg de basis voor de nieuwe Netflix in jouw branche door eerste en offerte te maken: https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/

Je zal zien, je zal een vliegende start maken.

 

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 25 oktober 2021